• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Muziekcafé Wilhelmina 26-06-2011

Never Mind the Neighbours uit Breda wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Second One uit Someren-Eind als publiekswinnaar naar Kwartfinales regio Zuid

Zondag 26 juni jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de 14e voorronde plaats van regio Zuid Nederland in The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition. Vier geselecteerde coverbands streden hier om twee plaatsen in de regionale finalerondes die in september en oktober plaatsvinden in o.a. MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en Gebouw-T in Bergen op Zoom. 10-mans Allround coverband Never Mind the Neighbours uit Breda wist met een uitstekend optreden de 1e plaats bij de vakjury te bemachtigen, terwijl 5-mans Rock coverband Second One uit Someren-Eind door het publiek werd beloond met de meeste stemmen. Beide bands staan hiermee in de Kwartfinales waar de 42 beste en populairste bands van Zuid Nederland verder gaan in deze spannende bandwedstrijd, met voor de uiteindelijke winnaars een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

The Manky Nuts in Wilhelmina EindhovenThe Manky Nuts in Wilhelmina Eindhoven
The Manky Nuts in Wilhelmina EindhovenThe Manky Nuts in Wilhelmina Eindhoven

De eerste band die het gerenommeerde podium van Muziekcafé Wilhelmina beklom was Pantera tribute The Manky Nuts uit Bladel. Technisch op zeer goed niveau speelden de vier jonge muzikanten nummers als o.a. Cowboys From Hell, Mouth For War en Rise. The Manky Nuts wist een zeer goed score te balen bij de vakjury en is zeker nog in de race voor één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Kwartfinales.


Never Mind the Neighbours in Wilhelmina EindhovenNever Mind the Neighbours in Wilhelmina Eindhoven
Never Mind the Neighbours in Wilhelmina EindhovenNever Mind the Neighbours in Wilhelmina Eindhoven

Met 10-mans Allround coverband Never Mind the Neighbours uit Breda stond de grootste band van deze selectieronde op het podium. Ervaren muzikanten met twee sterke leadvocalisten zorgden voor een half uur genieten met repertoire van o.a. Nina Simone, Black Eyed Peas en een prachtige uitvoering van Piece Of My Heart van Janis Joplin. Met de 1e plaats bij de vakjury plaatste Never Mind the Neighbours zich zeer verdiend voor de Kwartfinales.


Second One in Wilhelmina EindhovenSecond One in Wilhelmina Eindhoven
Second One in Wilhelmina EindhovenSecond One in Wilhelmina Eindhoven

Enthousiasme, energie en een goede repertoirekeuze waren de belangrijkste ingrediënten waarmee 5-mans Rock coverband Second One uit Someren-Eind een meerderheid van de publieksstemmen binnen wist te halen. Nummers van o.a. Green Day, Foo Fighters en Muse werden door het publiek goed ontvangen en als publiekswinnaar gaat Second One zeer verdiend naar de Kwartfinales.


Voltage in Wilhelmina EindhovenVoltage in Wilhelmina Eindhoven
Voltage in Wilhelmina EindhovenVoltage in Wilhelmina Eindhoven

Het laatste half uur van deze voorronde was voor Blues, Rock coverband Voltage uit Eindhoven. Met de juiste feel en goede sounds wisten de vier mannen een geweldige show te geven. Nummers van o.a. ZZ Top, Gary Moore en The Doors werden op zeer boeiende wijze gebracht en zorgde voor een goede score bij de vakjury. Ook Voltage zit nog in de race voor een mogelijke Wild-Card.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Podiuminfo Ticketmaster Koch USA Music Import
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio RockMuZine Uw logo ook hier?
Uw logo ook hier? Maxazine David Eden SONOR Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands