• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Fenix 01-07-2011

Area45 uit Landgraaf dubbele winnaar in voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Root 25 uit Sittard met 2e plaats bij publieksstemmen naar Kwartfinales regio Zuid Nederland.

Vrijdag 1 juli jl. vond in Poppodium Fenix in Sittard de laatste voorronde plaats voor regio Zuid Nederland in The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Vier coverbands streden om twee plaatsen in de regionale Kwartfinales die in september van start gaan. 5-mans Pop, Rock coverband Area45 uit Landgraaf werd door zowel de vakjury als het publiek uitgeroepen tot winnaar van deze selectieronde. 5-mans Pop, Rock coverband Root 25 uit Sittard plaatste zich met een 2e plaats bij de publieksstemmen ook direct voor de finalerondes. De uiteindelijke winnaars van de Benelux-finale die wordt gehouden in 013 Tilburg worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Area45 in Fenix in SittardArea45 in Fenix in Sittard
Area45 in Fenix in SittardArea45 in Fenix in Sittard

De eerste band die het mooie podium van Fenix beklom was Pop, Rock coverband Area45 uit Landgraaf. Met nummers van o.a. R.E.M., Pearl Jam en een prachtige uitvoering van Lightning Crashes van Live presenteerde de band zich op zeer hoog niveau. Ook individueel pakten de vijf ervaren muzikanten op gepaste wijze hun momenten om hun muzikale inhoud te etaleren. Zowel de vakjury als ook het publiek kozen Area45 tot winnaar van deze selectieronde. De band staat hiermee bij de 42 beste en populairste bands van Zuid Nederland die in september en oktober in de Kwartfinales de muzikale strijd met elkaar aangaan in o.a. MC De Bosuil in Weert, De Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda, MC De Lakei in Helmond en Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom.


Buckler Revival Band in Fenix in SittardBuckler Revival Band in Fenix in Sittard
Buckler Revival Band in Fenix in SittardBuckler Revival Band in Fenix in Sittard

4-mans Rockabilly and Country coverband Buckler Revival Band uit Etten-Leur speelde een indrukwekkend half uur met repertoire van o.a. Johnny Cash, Fats Domino en Elvis Presley. De heerlijke groove, eerlijke transparante sound en de overtuigende muzikale performance van Buckler Revival Band zorgde ervoor dat de band zeer hoog scoorde bij de vakjury.


Root 25 in Fenix in SittardRoot 25 in Fenix in Sittard
Root 25 in Fenix in SittardRoot 25 in Fenix in Sittard

Met een zeer sterke eigentijdse repertoirekeuze en vooral de vocale prestaties van de leadzangeres wist 5-mans Pop, Rock coverband Root 25 uit Sittard hoog te scoren bij de publieksstemmen. Met nummers van o.a. Krystl, Lisa Lois en The Gossip behaalde Root 25 de 2e plaats bij het publiek en verdiende hiermee een ticket naar de Kwartfinales.


Newborn Attitude in Fenix in SittardNewborn Attitude in Fenix in Sittard
Newborn Attitude in Fenix in SittardNewborn Attitude in Fenix in Sittard

Het laatste half uur van deze selectieronde was voor 3-mans Rock coverband Newborn Attitude uit Roermond. Met een indrukwekkende overtuiging en geweldige sounds speelde deze jonge band zich met nummers van o.a. Ted Nugent, Jimi Hendrix en Black Sabbath naar een hoge waardering bij zowel de vakjury als bij het publiek.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Maxazine Koch
Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Ticketmaster Podiuminfo EVANS
SONOR Uw logo ook hier? RockMuZine Festivalinfo USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands