• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost DRU Cultuurfabriek 03-07-2011

Yuck Fou uit Arnhem wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

*D*O*M* uit Doetinchem als publiekswinnaar naar Halve Finales regio Oost Nederland

Zondag 3 juli jl. vond in DRU Cultuurfabriek in Ulft de laatste selectieronde plaats van regio Oost Nederland in The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition. Vijf coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de regionale Halve Finales. In de vakjurycategorie werd 5-mans Rock coverband Yuck Fou uit Arnhem tot winnaar uitgeroepen en bij de publieksstemmen wist 6-mans Pop, Rock coverband *D*O*M* uit Doetinchem met minimaal verschil tot publiekswinnaar gekroond. Beide bands gaan verder in deze grootste bandcompetitie van de Benelux, de spannende zoektocht naar de beste en populairste coverband die worden beloond met een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

*D*O*M* in DRU Cultuufabriek Ulft*D*O*M* in DRU Cultuufabriek Ulft
*D*O*M* in DRU Cultuufabriek Ulft*D*O*M* in DRU Cultuufabriek Ulft

De eerste band die werd aangekondigd was de uiteindelijke publiekswinnaar 6-mans Pop, Rock coverband *D*O*M* uit Doetinchem. Met nummers van o.a. White Lies, Michael Jackson en Anouk speelde deze Achterhoekse formatie een gevarieerde set waarin vooral de potentie van de leadzangeres opviel. Ook wist de band het publiek te raken, wat resulteerde in een nipte overwinning bij de publieksstemmen en gaat zij direct door naar de Halve Finale op zaterdag 24 september in DRU Cultuurfabriek.


Fully Loaded in DRU Cultuufabriek UlftFully Loaded in DRU Cultuufabriek Ulft
Fully Loaded in DRU Cultuufabriek UlftFully Loaded in DRU Cultuufabriek Ulft

De grootste band van deze selectieronde komt uit Nijmegen: 10 mans Allround coverband Fully Loaded. Met nummers van o.a. Beyoncé, André Hazes en Anouk liet de band horen over een breed repertoire te beschikken. Technisch zeer verzorgd en vocaal vaak van hoog niveau wist Fully Loaded het publiek goed in beweging te krijgen en bij de vakjury een hoge waardering te scoren.


Deliverance in DRU Cultuufabriek UlftDeliverance in DRU Cultuufabriek Ulft
Deliverance in DRU Cultuufabriek UlftDeliverance in DRU Cultuufabriek Ulft

5-mans Classic Rock coverband Deliverance uit Dinxperlo maakte zowel bij het publiek als bij de vakjury veel indruk met uitvoeringen van nummers van o.a. Marillion, Killing Joke en Mother’s Finest. Met in beide categorieën een hoge score maakt Deliverance een behoorlijke kans op één van de Wild-Cards die de komende week worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Halve Finales van regio Oost Nederland.


Yuck Fou in DRU Cultuufabriek UlftYuck Fou in DRU Cultuufabriek Ulft
Yuck Fou in DRU Cultuufabriek UlftYuck Fou in DRU Cultuufabriek Ulft

Door de vakjury tot beste gekozen van deze selectieronde en zeer verdiend naar de Halve Finales. De Arnhemse 5-mans Rock coverband Yuck Fou wist met een dynamische set met repertoire van o.a. Velvet Revolver, Lenny Kravitz en Audioslave niet alleen de vakjury te overtuigen van hun muzikale kwaliteiten, maar wist ook bij het publiek mee te dingen naar de overwinning. Met haar gedegen uitvoeringen en vooral de uitstekende leadzangeres wist Yuck Fou een ticket naar de Halve Finales te veroveren en plaatste zich hiermee bij de beste en populairste 24 bands van deze regio.


SheerBlue in DRU Cultuufabriek UlftSheerBlue in DRU Cultuufabriek Ulft
SheerBlue in DRU Cultuufabriek UlftSheerBlue in DRU Cultuufabriek Ulft

De allerlaatste band van de serie voorrondes in deze The Clash-editie was 5-mans Pop, Rock coverband SheerBlue uit Winterswijk. Op zeer goed niveau werden nummers gebracht van o.a. Pink, Anouk en The Dandy Warhols waarmee ook SheerBlue zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog wist te scoren. Nu alle selectierondes zijn geweest kan de balans worden opgemaakt en wordt binnen een week bekend gemaakt welke bands alsnog met een Wild-Card een plaats in de Halve Finales krijgen.

DRU Cultuufabriek UlftDRU Cultuufabriek Ulft

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Uw logo ook hier? SONOR EVANS Festivalinfo
Podiuminfo Koch Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Maxazine David Eden Ticketmaster Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands