• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Kwartfinale Regio West Speakers 23-09-2011

Plaatstaal uit Rotterdam en Daze uit Zoetermeer winnen Kwartfinale

Far From Sober uit Utrecht en The Firus uit Zoetermeer met 2e plaatsen naar Halve Rinales Regio West Nederland

Vrijdag 23 september jl. vond in Muziekcafé Speakers in Delft de 2e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Zes bands speelden om vier plaatsen in de regionale Halve Finales die worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag en Hotel Arena in Amsterdam. Bij de vakjury eindigden Nederpop coverband Plaatstaal uit Rotterdam en Rock coverband Far From Sober uit Utrecht op respectievelijk de 1e en 2e plaats, terwijl bij de publieksstemmen Rock coverband Daze en Rock coverband The Firus, beiden uit Zoetermeer, ook als 1e en 2e eindigden. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 24 bands van Regio West Nederland. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Wasabi Toothpaste in Speakers DelftWasabi Toothpaste in Speakers Delft
Wasabi Toothpaste in Speakers DelftWasabi Toothpaste in Speakers Delft

Deze 2e Kwartfinale van Regio West werd geopend met een optreden van Wasabi Toothpaste uit Rotterdam. Met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. The Strokes, Claw Boys Claw en Pearl Jam zette de band direct de toon voor wat een spannende avond zou worden.


The Firus in Speakers DelftThe Firus in Speakers Delft
The Firus in Speakers DelftThe Firus in Speakers Delft

De vijf jonge muzikanten van Rock coverband The Firus uit Zoetermeer speelden een dynamische set met repertoire van o.a. Stereo, Iron Maiden en Halestorm. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste The Firus zich voor de Halve Finale op vrijdag 18 november a.s. in de grote zaal van MC Paard van Troje in Den Haag.


Far From Sober in Speakers DelftFar From Sober in Speakers Delft
Far From Sober in Speakers DelftFar From Sober in Speakers Delft

4-mans Rock coverband Far From Sober uit Utrecht zorgde voor een 30 minuten performance op zeer hoog niveau. Met nummers van o.a. Seether, Billy Idol en Stone Temple Pilots kwamen de muzikale kwaliteiten van de band goed naar voren en werd de band door de vakjury beloond met een 2e plaats. Hiermee staat Far From Sober ook zeer terecht bij de 24 beste en populairste bands van Regio West Nederland en speelt zij op 18 november in MC Paard van Troje om een plaats in de Regio-Finale waar alle bands worden beloond met een single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’.


Daze in Speakers DelftDaze in Speakers Delft
Daze in Speakers DelftDaze in Speakers Delft

Met nummers van o.a. Lady Gaga, Rihanna en Bruno Mars speelde 4-mans Pop, Rock coverband Daze uit Zoetermeer zich zeer overtuigend naar de overwinning bij de publieksstemmen en een sterke score bij de vakjury. Onder leiding van haar zeer sterke leadzangeres weet de band een muzikaal zeer hoog niveau te halen, maar ook het publiek met schijnbaar het grootste gemak aan zich te binden. Als publiekswinnaar gaat Daze naar de Halve Finale in MC Paard van Troje op vrijdag 18 november a.s.


Plaatstaal in Speakers DelftPlaatstaal in Speakers Delft
Plaatstaal in Speakers DelftPlaatstaal in Speakers Delft

Niet alleen muzikaal de beste, maar ook het grootste entertainmentgehalte. Met deze inhoud speelde 5-mans Nederpop coverband Plaatstaal zich naar een overtuigende 1e plaats bij de vakjury en een hoge score bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar uit de voorrondes, nu ook als vakjury-winnaar naar de Halve Finale in MC Paard van Troje op 18 november a.s. Met nummers van o.a. Doe Maar, De Dijk en een zeer interactieve uitvoering van Raymond van het Groenewoud’s Liefde Voor Muziek liet Plaatstaal weer een onvergetelijke indruk achter.


Shagging Ponies in Speakers DelftShagging Ponies in Speakers Delft
Shagging Ponies in Speakers DelftShagging Ponies in Speakers Delft

De laatste band van deze Kwartfinale was 5-mans PowerRock coverband Shagging Ponies uit Rotterdam. Volgas en overgoten met een Shagging Ponies-sausje werden nummers gebracht van o.a. Guns N’ Roses, Joan Jet en Golden Earring.

Speakers DelftSpeakers Delft

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Koch Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio
Podiuminfo USA Music Import Uw logo ook hier? RockMuZine EVANS
Ticketmaster Uw logo ook hier? Festivalinfo David Eden SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands