• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Regio Noord-Oost DRU Cultuurfabriek 24-09-2011

DoubleDash uit Harderwijk wint 1e Halve Finale 

*D*O*M* uit Doetinchem als publiekswinnaar naar Regio-Finale

Zaterdag 24 september jl. vond in DRU Cultuurfabriek in Ulft de 1e Halve Finale plaats voor regio Noord/Oost Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Acht bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en speelden om drie plaatsen in de Regio-Finale op zaterdag 10 december a.s. in Metropool Hengelo. 6-mans Pop/Rock and Roll coverband DoubleDash wist de overwinning in de vakjury-categorie binnen te halen en bij het publiek was het na een spannende strijd uiteindelijk 6-mans Rock coverband *D*O*M* uit Doetinchem die met minimaal verschil de 1e plaats wist te veroveren. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren plaatste 2-mans Dance coverband Dirty Ed uit Zevenaar zich als Runner-Up voor de Regio-Finale. Tijdens de Regio-Finale worden er Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt en krijgen alle finalisten van hun beste nummer een single met videoclip. Deze singles komen vanaf 21 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ te staan waar men gratis kan stemmen via deze website en de Top 10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle regionale en landelijke radio- en tv-stations. De uiteindelijke vakjury- en publiekswinnaar worden beloond met een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Raw Materials in DRU Cultuurfabriek UlftRaw Materials in DRU Cultuurfabriek Ulft
Raw Materials in DRU Cultuurfabriek UlftRaw Materials in DRU Cultuurfabriek Ulft

De eerste band die in deze Halve Finale werd aangekondigd was 6-mans Pop, Rock coverband Raw Materials uit Harderwijk. Met een goede repertoirekeuze met nummers van o.a. Gerry Rafferty, Mando Diao en Stevie Wonder werden de muzikale kwaliteiten van de band goed benut en wist Raw Materials zich goed te presenteren.


Deliverance in DRU Cultuurfabriek UlftDeliverance in DRU Cultuurfabriek Ulft
Deliverance in DRU Cultuurfabriek UlftDeliverance in DRU Cultuurfabriek Ulft

5-mans Classic Rock coverband Deliverance uit Dinxperlo liet ook een sterke performance zien en horen met nummers van o.a. Robert Palmer, Billy Idol en Mother’s Finest. Muzikaal van goed niveau en zeer aangenaam om naar te luisteren wat betekent dat de band haar sounds ook goed voor elkaar heeft.


Kashmir in DRU Cultuurfabriek UlftKashmir in DRU Cultuurfabriek Ulft
Kashmir in DRU Cultuurfabriek UlftKashmir in DRU Cultuurfabriek Ulft

De derde band die het prachtige podium van DRU Cultuurfabriek beklom was 5-mans Led Zeppelin tribute Kashmir uit Aalten. Opvallend dat deze zeer jonge muzikanten op dit niveau een ode kunnen brengen aan een wereldband die in de jaren ‘70 haar hoogtepunt beleefde. Vooral opvallend het enorme bereik van de leadzanger die ook met zijn klankkleur dicht bij het originele stemgeluid komt. Nummers als Rock And Roll, Stairway To Heaven en Whole Lotta Love kregen de handen van het vele publiek goed op elkaar.


Hellbound in DRU Cultuurfabriek UlftHellbound in DRU Cultuurfabriek Ulft
Hellbound in DRU Cultuurfabriek UlftHellbound in DRU Cultuurfabriek Ulft

De 2e tributeband van deze Halve Finale was 5-mans Metallica tribute Hellbound uit Ulft. Met een zeer dynamisch optreden en gesteund door een grote schare fans zorgden de vijf jonge podiumbeesten voor een half uur vuurwerk met nummers als o.a. Sad But True, Enter Sandman en Seek And Destroy. Hellbound scoorde zeer sterk bij de publieksstemmen en zorgde in deze categorie voor een ongekend spannend verloop van de wedstrijd.


Dirty Ed in DRU Cultuurfabriek UlftDirty Ed in DRU Cultuurfabriek Ulft
Dirty Ed in DRU Cultuurfabriek UlftDirty Ed in DRU Cultuurfabriek Ulft

Een opvallende act in deze The Clash-editie is 2-mans Dance coverband Dirty Ed uit Zevenaar. Met alleen een drummer en een leadzanger/gitarist spelen zij, gebruik makend van vele effecten, alles live. Zoals een DJ draait wordt door Dirty Ed alles live gespeeld en bediend en dat zorgt voor een podiumkunst die grote waardering verdient, omdat het muzikaal inhoudelijk ook allemaal van hoog niveau is. Nummers van o.a. Bodyrockers, Kosheen en de geweldige afsluiter Insomnia van Faithless zorgden ervoor dat het publiek helemaal los ging en dat werd beloond met hoge scores bij zowel het publiek als bij de vakjury. In beide categorieën samen eindigde Dirty Ed het hoogste van alle bands en gaat daardoor als Runner-Up naar de Regio-Finale op 10 december a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo.


SheerBlue in DRU Cultuurfabriek UlftSheerBlue in DRU Cultuurfabriek Ulft
SheerBlue in DRU Cultuurfabriek UlftSheerBlue in DRU Cultuurfabriek Ulft

De 6e band die het podium beklom was 5-mans Pop, Rock coverband SheerBlue uit Winterswijk. Met nummers van o.a. Anouk, Bruno Mars en een prachtige uitvoering van Miracle van Ilse de Lange wist de band een goede indruk achter te laten bij zowel het publiek als ook bij de vakjury.


*D*O*M* in DRU Cultuurfabriek Ulft*D*O*M* in DRU Cultuurfabriek Ulft
*D*O*M* in DRU Cultuurfabriek Ulft*D*O*M* in DRU Cultuurfabriek Ulft

Met een uitstekend optreden zorgde 6-mans Rock coverband *D*O*M* uit Doetinchem voor een van de hoogtepunten van deze Halve Finale. Begeleid door een uitzinnig publiek bracht zij nummers van o.a. Go Back To The Zoo, Anouk en Alicia Keys. Vooral opvallend was de technisch zeer sterke leadzangeres en de gedegen muzikale basis die de band voor haar neerlegde. *D*O*M* zorgde bij de publieksstemmen voor een zeer spannende strijd en wist met twee stemmen verschil de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. *D*O*M* gaat als publiekswinnaar naar de Regio-Finale op zaterdag 10 december a.s. in Metropool Hengelo en behoort bij de negen beste en populairste bands van Noord/Oost Nederland.


DoubleDash in DRU Cultuurfabriek UlftDoubleDash in DRU Cultuurfabriek Ulft
DoubleDash in DRU Cultuurfabriek UlftDoubleDash in DRU Cultuurfabriek Ulft

In de zoektocht naar de beste coverband van de Benelux kijken we naar o.a. de muzikale inhoud van de bands, de presentatie en uitstraling en de chemie die een band daarmee op kan bouwen met het publiek. Deze ingrediënten waren allemaal in ruime mate aanwezig bij de vakjury-winnaar van deze halve finale: 6-mans Pop, Rock and Roll coverband DoubleDash uit Harderwijk. Onder leiding de zeer sterke leadzanger, die ook enorm weet te entertainen, speelde de band nummers van o.a. Elvis, The Baseballs en een prachtige uitvoering van Ain’t No Sunshine van Bill Withers. DoubleDash schaarde zich met deze overtuigende overwinning bij de beste en populairste negen bands van Noord/Oost Nederland die op 10 december a.s. in Metropool Hengelo spelen om een plaats in de Benelux Semi-Finals die worden gehouden in Podium De Vorstin in Hilversum in maart 2012.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden EVANS SONOR Podiuminfo Sound Vision Studio
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo
USA Music Import Koch RockMuZine Maxazine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands