• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Kwartfinale Regio West De Heeren van Aemstel 25-09-2011

The Dublicators uit Amsterdam en Blaze uit Tuitjenhorn winnen Kwartfinale

Living On The Edge uit Julianadorp, SOLID uit Alphen a/d Rijn en M-BroSis uit Zaanstad met 2e plaatsen naar Halve Finales

Zondag 25 september jl. vond in Muziekcafé De Heeren van Aemstel in Amsterdam de 3e Kwartfinale plaats van Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Acht bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te veroveren in de Halve Finales die in november plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag en Hotel Arena in Amsterdam. Ska coverband The Dublicators uit Amsterdam en Rock coverband Blaze uit Tuitjenhorn plaatsten zich met een 1e plaats bij respectievelijk de vakjury en de publieksstemmen voor de Halve Finales. Rock coverband Living On The Edge uit Julianadorp (2e plaats vakjury), SOLID uit Alphen a/d Rijn en M-BroSis uit Zaanstad (2e plaats publieksstemmen) wisten zich eveneens te plaatsen voor de regionale Halve Finales. De hoofdprijzen voor de uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands zijn o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Bootleg in De Heeren van AemstelBootleg in De Heeren van Aemstel
Bootleg in De Heeren van AemstelBootleg in De Heeren van Aemstel

De aftrap van deze Kwartfinale werd verricht door 4-mans Rock coverband Bootleg uit Heemskerk. Met nummers van o.a. 3 Doors Down, Red Hot Chili Peppers en Muse zette Bootleg een zeer sterke set neer. Bootleg heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een hechte eenheid vol passie en bereikt een hoog muzikaal niveau.


Blaze in De Heeren van AemstelBlaze in De Heeren van Aemstel
Blaze in De Heeren van AemstelBlaze in De Heeren van Aemstel

5-mans Rock coverband Blaze uit Tuitjenhorn speelde zich met nummers van o.a. Di-rect, Fiction Plane en Wolfmother naar een 1e plaats bij de publieksstemmen. Blaze gaat hiermee als publiekswinnaar naar de Halve Finales van Regio West die in november worden gehouden in Hotel Arena in Amsterdam.


M-BroSis in De Heeren van AemstelM-BroSis in De Heeren van Aemstel
M-BroSis in De Heeren van AemstelM-BroSis in De Heeren van Aemstel

Met nummers van o.a. Jessie J., Michael Jackson en Red Hot Chili Peppers liet 8-mans Pop, Soul coverband M-BroSis horen veel muzikaal talent in huis te hebben. Strakke grooves en vaak een indrukwekkende samenzang zorgde uiteindelijk voor een gedeelde 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee gaat M-BroSis zeer verdiend door naar de Halve Finales bij de 24 beste en populairste coverbands van Regio West.


The Dublicators in De Heeren van AemstelThe Dublicators in De Heeren van Aemstel
The Dublicators in De Heeren van AemstelThe Dublicators in De Heeren van Aemstel

Het muzikale hoogtepunt van deze Kwartfinale was 6-mans Ska, Reggae coverband The Dublicators uit Amsterdam/Zaandam. Hits als Material Girl van Madonna, Fire van Bruce Springsteen en Sweet Dreams van Eurythmics worden in een Ska en Reggae-jasje gestoken en op zeer hoog niveau gespeeld. Zowel instrumentaal als vocaal zorgt The Dublicators regelmatig voor muzikale hoogstandjes en de nodige humor wordt daarbij niet geschuwd. Als vakjury-winnaar gaat The Dublicators zeer verdiend door naar de Halve Finales in Hotel Arena in Amsterdam.


Living On The Edge in De Heeren van AemstelLiving On The Edge in De Heeren van Aemstel
Living On The Edge in De Heeren van AemstelLiving On The Edge in De Heeren van Aemstel

5-mans Rock coverband Living On The Edge uit Julianadorp wist het de vakjury behoorlijk moeilijk te maken met een zeer sterk optreden waar de vonken vanaf spatten. Nummers van o.a. Foo Fighters, Within Temptation en een schitterende bewerking van Fire To The Rain van Adèle werden op hoog muzikaal niveau neergezet en zorgde voor een 2e plaats bij de vakjury. Hiermee staat Living On The Edge ook zeer verdiend bij de beste en populairste 24 bands van Regio West in de Halve Finales. Deze worden in november gehouden in Hotel Arena in Amsterdam.


SOLID in De Heeren van AemstelSOLID in De Heeren van Aemstel
SOLID in De Heeren van AemstelSOLID in De Heeren van Aemstel

De zesde band van deze Kwartfinale was 6-mans Pop, Rock coverband SOLID uit Alphen a/d Rijn. Met repertoire van o.a. Jamiroquai, AC/DC en Lady Gaga bracht SOLID een gevarieerde set waarmee ze uiteindelijk een gedeelde 2e plaats behaalde bij de publieksstemmen. Hiermee staat SOLID in de Halve Finale op 18 november in Paard van Troje in Den Haag.


Re-Made in De Heeren van AemstelRe-Made in De Heeren van Aemstel
Re-Made in De Heeren van AemstelRe-Made in De Heeren van Aemstel

4-mans Rock coverband Re-Made uit Breezand presenteerde zich met repertoire van o.a. Duffy, Intwine en Triggerfinger. De vier jonge muzikanten ontwikkelen zich goed en kunnen terug kijken op een geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.


GO! in De Heeren van AemstelGO! in De Heeren van Aemstel
GO! in De Heeren van AemstelGO! in De Heeren van Aemstel

De achtste en laatste band van deze Kwartfinale was 4-mans Pop, Rock coverband GO! uit Zoetermeer. Met een gevarieerde set met nummers van o.a. Neil Diamond, 4 Non Blondes en Presidents of the USA verzorgde GO! een prima afsluiting van deze Kwartfinale.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency SONOR Sound Vision Studio
Koch EVANS David Eden USA Music Import RockMuZine
Uw logo ook hier? Ticketmaster Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands