• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

4e Kwartfinale Regio West De Heeren van Aemstel 02-10-2011

Twilight Zone uit Julianadorp wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

’t Luchtorkest uit Zeist als publiekswinnaar naar Halve Finales

Zondag 2 oktober jl. vond in Muziekcafé De Heeren van Aemstel in Amsterdam de 4e Kwartfinale plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Zeven coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Halve Finales van Regio West Nederland die in november plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag en Hotel Arena in Amsterdam. In de categorie Vakjury wist 5-mans Rock coverband Twilight Zone uit Julianadorp de 1e plaats te behalen en in de 2e categorie Publieksstemmen scoorde 10-mans Allround coverband ’t Luchtorkest de meeste stemmen. Met een 2e plaats bij de vakjury voor 4-mans Police tribute The POLEASE en een gedeelde 2e plaats bij de publieksstemmen voor 5-mans Rock coverband View Apart uit Mijdrecht en 5-mans Pop coverband Killing Someone Else’s Forest plaatsten totaal vijf bands zich bij de beste 25 coverbands van deze regio. In drie Halve Finales wordt gestreden om negen plaatsen in de Regio Finale die op 18 december a.s. wordt gehouden in Cultuurpodium De Boerderij in Zoetermeer. Hier worden de finalisten beloond met een single met videoclip van hun beste nummer voor ‘The Clash Hitlijst’. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugged bij alle regionale en landelijke radio- en tv-stations in de Benelux. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands winnen een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

't Luchtorkest in De Heeren van Aemstel't Luchtorkest in De Heeren van Aemstel
't Luchtorkest in De Heeren van Aemstel't Luchtorkest in De Heeren van Aemstel

Het eerste half uur van deze Kwartfinale was voor de grootste band van de dag: 10-mans Allround coverband ’t Luchtorkest uit Zeist. De band speelde met een enorme drive en energie en liet de muzikale vonken letterlijk van het podium spatten. Nummers van o.a. Elvis Presley, Waylon en Ray Charles werden op zeer goed niveau gespeeld en gezongen en vonden veel waardering bij het enthousiaste publiek. Uiteindelijk bleek ’t Luchtorkest de meeste publieksstemmen te scoren en staat als publiekswinnaar bij de beste en populairste 25 bands uit Regio West in de Halve Finales die in november worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag en Hotel Arena in Amsterdam. Weet ’t Luchtorkest hier de finale te bereiken, dan wordt ze beloond met een single met videoclip van hun beste nummer en komen ze in ‘The Clash Hitlijst’ te staan waar men via deze webiste dagelijks kan stemmen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugged en levert veel exposure op voor de band.


Hot Dang Dilly in De Heeren van AemstelHot Dang Dilly in De Heeren van Aemstel
Hot Dang Dilly in De Heeren van AemstelHot Dang Dilly in De Heeren van Aemstel

4-mans Sixties coverband Hot Dang Dilly uit Amsterdam speelde weer een heerlijke set met nummers van o.a. Buddy Holly, Elvis en Carl Perkins. De band speelt niet alleen technisch op hoog niveau, maar heeft ook haar sounds zeer goed voor elkaar. Hot Dang Dilly is een aanrader voor de liefhebbers van de Sixties.


The POLEASE in De Heeren van AemstelThe POLEASE in De Heeren van Aemstel
The POLEASE in De Heeren van AemstelThe POLEASE in De Heeren van Aemstel

De derde band van deze Kwartfinale was 4-mans Police tribute The POLEASE uit Amsterdam. Op sterk niveau werden nummers gebracht als Message In A Bottle, So Lonely en Walking On The Moon. Muzikaal indrukwekkend en zeer gepassioneerd en met een toegevoegde waarde ten opzichte van het origineel weet The POLEASE wel interactief te entertainen. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste The POLEASE zich zeer verdiend voor de Halve Finales.


Juicy Rocks in De Heeren van AemstelJuicy Rocks in De Heeren van Aemstel
Juicy Rocks in De Heeren van AemstelJuicy Rocks in De Heeren van Aemstel

5-mans Pop, Rock coverband Juicy Rocks uit Amsterdam wist ook een uitstekende performance te geven met repertoire van o.a. Alicia Keys, Kiki Dee en Lady Gaga. Juicy Rocks wist zich niet te plaatsen voor de Halve Finales, maar kan terug kijken op een goede deelname aan deze The Clash-editie.


View Apart in De Heeren van AemstelView Apart in De Heeren van Aemstel
View Apart in De Heeren van AemstelView Apart in De Heeren van Aemstel

Met een gedeelde 2e plaats bij de publieksstemmen wist 5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht zich ook te scharen bij de 25 beste en populairste bands van Regio West Nederland die in de Halve Finale de strijd aangaan om een plaats in de Regio Finale op 18 december in Boerderij Zoetermeer. Met dynamische uitvoeringen van nummers van o.a. Anouk, Coldplay en U2 liet de band horen over uitstekende muzikanten te beschikken en over een leadzangeres met ongekende potentie. View Apart staat in november in de Halve Finales die worden gehouden in Hotel Arena Amsterdam.


Twilight Zone in De Heeren van AemstelTwilight Zone in De Heeren van Aemstel
Twilight Zone in De Heeren van AemstelTwilight Zone in De Heeren van Aemstel

Het optreden van 5-mans Rock coverband Twilight Zone uit Julianadorp was een klasse apart. Muzikaal technisch was er geen zwakke schakel en in de presentatie bleef het boeiend van begin tot eind. Met veel vakmanschap en een sterke energie werden nummers gebracht van o.a. Adèle, Bruno Mars en Anouk en dit resulteerde uiteindelijk in een zeer verdiende 1e plaats bij de vakjury. Twilight Zone gaat als vakjury-winnaar naar de Halve Finales in Hotel Arena en zal daar nog meer kunnen gaan schitteren.


KSEF in De Heeren van AemstelKSEF in De Heeren van Aemstel
KSEF in De Heeren van AemstelKSEF in De Heeren van Aemstel

De laatste band van deze Kwartfinale was 5-mans Pop coverband Killing Someone Else’s Forest uit Roelofarendsveen. Met een heerlijke setlist met nummers van o.a. The Cure, In Tua Nua en Dead or Alive lieten de drie topmuzikanten en twee leadvocalisten de jaren ‘80 weer even herleven. Met een gedeelde 2e plaats bij de publieksstemmen staat Killing Someone Else’s Forest bij de beste en populairste coverbands van Regio West in de Halve Finale op zondag 20 november a.s. in Hotel Arena in Amsterdam.

De Heeren van AemstelDe Heeren van Aemstel

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Festivalinfo Ticketmaster
David Eden RockMuZine Koch SONOR Podiuminfo
Maxazine Uw logo ook hier? USA Music Import EVANS Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands