• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Kwartfinale Regio Zuid MC De Bosuil 08-10-2011

The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet wint 1e Kwartfinale Regio Zuid

Up Yours uit Asten als publiekswinnaar naar Halve Finales

Zaterdag 8 oktober jl. vond in MC De Bosuil in Weert de 1e Kwartfinale plaats van Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Zeven bands haalden alles uit de kast om een plaats te veroveren in de regionale Halve Finales en zorgden voor een spannende muzikale strijd op hoog niveau. 6-mans Pop/Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL werd door de vakjury uitgeroepen tot beste band van deze Kwartfinale en bij de publieksstemmen scoorde 5-mans Rock coverband Up Yours uit Asten een zeer verdiende 1e plaats. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste ook 4-mans Rage Against The Machine tribute Rage on Stage voor de Halve Finales evenals Pop/Rock coverband Second One uit Someren-Eind en Powerrock coverband Prinz Klauz uit Bakel, die beiden met een gelijk aantal stemmen op de 2e plaats eindigden bij de publieksstemmen. De regionale Halve Finales vinden in november en december plaats in de Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands winnen een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Groove it or move it in De Bosuil in WeertGroove it or move it in De Bosuil in Weert
Groove it or move it in De Bosuil in WeertGroove it or move it in De Bosuil in Weert

De opening van deze 1e Kwartfinale van regio Zuid Nederland werd verzorgd door 10-mans Allround coverband Groove it or move it uit Panningen. Met een half uur repertoire van o.a. Janis Joplin, Adèle en David Lee Roth wist deze band een sterk optreden neer te zetten en was de toon voor een spannende avond gezet.


Rage on Stage in De Bosuil in WeertRage on Stage in De Bosuil in Weert
Rage on Stage in De Bosuil in WeertRage on Stage in De Bosuil in Weert

4-mans Rage Against the Machine tribute Rage on Stage uit Reuver wist de hoge verwachtingen meer dan waar te maken. Met technisch hoogstaand spel, uitstekende sounds en een dynamische performance wist de band met nummers als Bulls On Parade, Bullit In The Head en Killing In The Name Of een 2e plaats te scoren bij de vakjury. Rage on Stage staat hiermee in de Halve Finale op 4 december in Poppodium de Effenaar in Eindhoven.


Newborn Attitude in De Bosuil in WeertNewborn Attitude in De Bosuil in Weert
Newborn Attitude in De Bosuil in WeertNewborn Attitude in De Bosuil in Weert

De vier jonge helden van Classic Rock coverband Newborn Attitude uit Roermond wisten het publiek wederom te raken met hun overtuigende manier van spelen. Nummers van o.a. Ted Nugent, Black Sabbath en Led Zeppelin werden met veel energie gebracht en werden door het enthousiaste publiek zeer goed ontvangen.


GBB in De Bosuil in WeertGBB in De Bosuil in Weert
GBB in De Bosuil in WeertGBB in De Bosuil in Weert

Superlatieven schieten te kort voor de vierde band van deze Kwartfinale 6-mans Pop, Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet. Deze band weet de nummers zo naar zich toe te trekken dat elk nummer eigentijds en boeiend klinkt. Sterke muzikanten leggen een ideale basis waarop de drie leadvocalisten kunnen schitteren met vaak indrukwekkende samenzang. Nummers van o.a. Steppenwolf, Creedence Clearwater Revival en Kings of Leon worden met een The Good, The Bad & Bart XL – interpretatie een verfrissend nieuw leven ingeblazen. Met een 1e plaats bij de vakjury gaat deze Zeeuwse topband naar de regionale Halve Finale in Poppodium de Effenaar in Eindhoven.


Second One in De Bosuil in WeertSecond One in De Bosuil in Weert
Second One in De Bosuil in WeertSecond One in De Bosuil in Weert

5-mans Rock coverband Second One speelde zich met nummers van o.a. Foo Fighters, Muse en Bloodhound Gang naar een 2e plaats bij de publieksstemmen. Met deze goede prestatie plaatste Second One zich bij de beste 25 bands van regio Zuid Nederland die in drie Halve Finales gaan strijden om een plaats in de Regio-Finale in 013 Tilburg.


Up Yours in De Bosuil in WeertUp Yours in De Bosuil in Weert
Up Yours in De Bosuil in WeertUp Yours in De Bosuil in Weert

Met een 1e plaats bij de publieksstemmen gaat 5-mans Rock coverband Up Yours uit Asten zeer verdient naar de Halve Finale in de Effenaar in Eindhoven. Maar ook bij de vakjury wist Up Yours een hoge score te behalen. Nummers van o.a. Muse, Racoon en Go Back to the Zoo werden technisch op hoog niveau gespeeld, waarmee de band in beide categorieën ver kan komen in deze The Clash-editie.


Prinz Klauz in De Bosuil in WeertPrinz Klauz in De Bosuil in Weert
Prinz Klauz in De Bosuil in WeertPrinz Klauz in De Bosuil in Weert

De laatste band van deze Kwartfinale was 5-mans Powerrock coverband Prinz Klauz uit Bakel. Met nummers van o.a. Metallica, AC/DC en Volbeat maakte deze topband diepe indruk bij zowel het publiek als bij de vakjury. Technisch zeer sterk en met een hoog entertainmentgehalte wist Prinz Klauz zich met een 2e plaats bij de publieksstemmen te plaatsen voor de Halve Finale op zondag 4 december in de Effenaar in Eindhoven.

De Bosuil in WeertDe Bosuil in Weert

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine David Eden Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Podiuminfo Sound Vision Studio RockMuZine Ticketmaster
Koch Uw logo ook hier? SONOR Uw logo ook hier? EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands