• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Kwartfinale Regio Zuid MEZZ - Main Hall 14-10-2011

Fort Fiesta uit Tilburg wint Kwartfinale in MEZZ Breda

SOC uit Terheijden als publiekswinnaar naar de Halve Finales Zuid Nederland

In een volgepakt Poppodium Mezz in Breda vond vrijdag 14 oktober jl. de 3e Kwartfinale plaats van regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Zeven bands zorgden voor een spannende muzikale strijd met als uiteindelijke winnaars bij de vakjury 6-mans Pop/Rock coverband Fort Fiesta uit Tilburg en bij de publieksstemmen 5-mans Rock coverband SOC uit Terheijden. Met een 2e plaats bij de vakjury voor 5-mans Allround coverband De Bijtels uit Alphen en een 2e plaats bij de publieksstemmen voor 4-mans Pop/Rock coverband IR!S uit Breda begint de line-up voor de regionale Halve Finales al behoorlijk vorm te krijgen. In deze drie Halve Finales die worden gehouden in de Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert staan de 24 beste en populairste coverbands van Zuid Nederland. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands winnen een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

De aftrap van deze Kwartfinale werd verzorgd door 6-mans Pop, Rock coverband Fort Fiesta uit Tilburg. Met nummers van o.a. Waylon, KT Tunstall en Katy Perry lieten de zes rasmuzikanten horen over enorm veel muzikale bagage te beschikken. De vier muzikanten weten een technisch zeer verzorgde basis neer te leggen voor de twee leadvocalisten. Met af en toe ruimte voor individuele hoogstandjes wist Fort Fiesta veel indruk te maken bij zowel het publiek als bij de vakjury en werd uiteindelijk gekozen tot beste band van deze Kwartfinale. Als vakjury-winnaar staat Fort Fiesta in de Halve Finales die in november van start gaan.

De 2e topband van deze avond was 4-mans Pop, Rock coverband IR!S uit Breda. Niet alleen muzikaal op hoog niveau, maar ook zeer entertaining wist IR!S met repertoire van o.a. Skunk Anansie, Adam Lampert en Caro Emerald een 2e plaats te scoren bij de publieksstemmen. Hiermee staat IR!S bij de 24 beste en populairste coverbands van Zuid Nederland die in november en december de Halve Finales spelen.

5-mans Rock coverband SOC uit Terheijden wist de inmiddels volgestroomde MEZZ in korte tijd helemaal plat te spelen. Met uitvoeringen van nummers van o.a. Jet, Lady Gaga en de prachtige afsluiting Wuthering Heights van Kate Bush wist SOC de meeste publieksstemmen binnen te spelen en gaat zeer verdiend als publiekswinnaar naar de Halve Finales van Zuid Nederland.

De vierde band van deze Kwartfinale was 4-mans Pop, Rock coverband Re-Set uit Alphen. Met repertoire van o.a. Queen, The Eagles en Venice had de band gezien hun minimale bezetting het zich absoluut niet makkelijk gemaakt en dat maakte hun muzikale prestaties nog bewonderenswaardiger. Vooral de samenzang zorgde regelmatig voor kippenvel-momenten en ook het publiek kon dit enorm waarderen.

4-mans Allround coverband FourPlay uit Breda wist met hun optreden de volle zaal goed in beweging te brengen. Nummers van o.a. Michael Jackson, Santa Esmeralda en Kings of Leon werden vloeiend en op hoog niveau gebracht. FourPlay scoorde hoog bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen en wist tot het eind de spanning er goed in te houden.

De zesde band die het prachtige podium van MEZZ beklom was 5-mans Allround coverband De Bijtels uit Alphen. Met repertoire van o.a. Marco Borsato, Queen en een fantastische medley van de grootste meezingers van Rowwen Hèze zorgde De Bijtels voor een prachtig feest. Zowel muzikaal als in de presentatie een absolute topband en waarschijnlijk de eerste band in de geschiedenis van MEZZ Breda die een polonaise tot stand bracht. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste De Bijtels zich zeer verdiend voor de Halve Finales van Zuid Nederland.

Het laatste half uur was voor 4-mans Nederpop coverband SOwieSO uit Alphen. Met nummers van o.a. Bløf, De Dijk en Van Dik Hout wisten de vier sterke muzikanten ook een goede interactie met het publiek op te bouwen en scoorde de band zeer goed bij zowel de vakjury als bij het publiek.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Maxazine Uw logo ook hier? RockMuZine Koch
Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency SONOR
Podiuminfo USA Music Import Festivalinfo Sound Vision Studio David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands