• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

4e Kwartfinale Regio Zuid MC De Bosuil 15-10-2011

Rock coverband Area45 uit Landgraaf wint Kwartfinale

Back in Bizznizz uit Tilburg overtuigend naar Halve Finales regio Zuid Nederland

Zaterdag 15 oktober jl. vond in MC De Bosuil in Weert de 4e Kwartfinale plaats voor regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. In deze zoektocht naar de beste en populairste coverbands van de Benelux speelden zeven bands om vier plaatsen in de Halve Finales van deze regio. Na een boeiende muzikale strijd wist 5-mans Rock coverband Area45 uit Landgraaf zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen de 1e plaats in de wacht te slepen. 4-mans coverband Joost de Lange Rock/Blues Experience uit Middelburg wist zich met een 2e plaats bij de vakjury eveneens te plaatsen voor de Halve Finales. Met een 2e en 3e plaats bij de publieksstemmen plaatsten respectievelijk 4-mans Pop/Rock coverband Back in Bizznizz uit Tilburg en 3-mans ZZ Top tribute TresHombres uit Horst zich ook voor de Halve Finales die in november van start gaan. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands winnen een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Joost de Lange Rock/Blues Experience in De BosuilJoost de Lange Rock/Blues Experience in De Bosuil
Joost de Lange Rock/Blues Experience in De BosuilJoost de Lange Rock/Blues Experience in De Bosuil

De opening van deze 4e Kwartfinale van Zuid Nederland was voor 4-mans Blues, Rock coverband Joost de Lange Rock/Blues Experience uit Middelburg. Technisch op zeer hoog niveau en met virtuoze gitaarsolo’s wist de band met repertoire van o.a. Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Ten Years After de vakjury voor zich te winnen. Met uiteindelijk een 2e plaats bij deze vakjury plaatste Joost de Lange Rock/Blues Experience zich zeer verdiend voor de Halve Finale op zondag 27 november in Poppodium de Effenaar in Eindhoven.


Wayward in De BosuilWayward in De Bosuil
Wayward in De BosuilWayward in De Bosuil

Het 2e half uur was voor de jonge 6-mans Pop, Rock formatie Wayward uit Den Bosch. Met nummers van o.a. Anouk, Snowpatrol en Pearl Jam liet de band horen zich snel te ontwikkelen naar een zeer sterk niveau.


TresHombres in De BosuilTresHombres in De Bosuil
TresHombres in De BosuilTresHombres in De Bosuil

3-mans ZZ Top tribute TresHombres uit Horst wist zich met nummers als o.a. Sharp Dressed Man en La Grange naar een 3e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Doordat Area45 zowel bij de vakjury als bij het publiek de 1e plaats scoorde en de vakjury als zwaarste telt, plaatste TresHombres zich met een 3e plaats ook voor de Halve Finales van Zuid Nederland.


Back in Bizznizz in De BosuilBack in Bizznizz in De Bosuil
Back in Bizznizz in De BosuilBack in Bizznizz in De Bosuil

Met veel enthousiasme en technisch op goed niveau bracht 4-mans Pop, Rock coverband Back in Bizznizz het publiek al snel in beweging. Met repertoire van o.a. 3 Doors Down, Queen en Rage Against the Machine scoorde de band een dik verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen en gaat hiermee door naar de Halve Finales.


Area45 in De BosuilArea45 in De Bosuil
Area45 in De BosuilArea45 in De Bosuil

De absolute winnaar van deze Kwartfinale was 5-mans Rock coverband Area45 uit Landgraaf. Met nummers van o.a. Pearl Jam, Stone Temple Pilots en de prachtige afsluiter Lightning Crashes van Live zorgden voor zowel bij de vakjury als bij het publiek voor een dikverdiende 1e plaats. Area45 staat bij de beste 24 bands van Zuid Nederland in de Halve Finale op 27 november a.s. in Poppodium de Effenaar in Eindhoven.


Underdog in De BosuilUnderdog in De Bosuil
Underdog in De BosuilUnderdog in De Bosuil

De zesde band die deze Kwartfinale het podium van De Bosuil beklom was 5-mans Rock coverband Underdog uit Rijen. De band legde een boeiende beleving in nummers van o.a. Muse, The White Stripes en K’s Choise en kan terug kijken op een geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.


Root 25 in De BosuilRoot 25 in De Bosuil
Root 25 in De BosuilRoot 25 in De Bosuil

De laatste band van deze Kwartfinale was 5-mans Pop coverband Root 25 uit Sittard. Onder leiding van een fantastische leadzangeres speelde de band repertoire van o.a. Adèle, Krystl en Lisa Lois kreeg veel waardering van het enthousiaste publiek.

De BosuilDe Bosuil

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo RockMuZine Uw logo ook hier?
Maxazine EVANS David Eden Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? Festivalinfo SONOR USA Music Import Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands