• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

5e Kwartfinale Regio West Paard van Troje - Main Hall 16-10-2011

Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam wint Kwartfinale in Paard van Troje

Back on Track uit Wassenaar/Den Haag als publiekswinnaar naar de Halve Finales regio West Nederland

Zondag 16 oktober jl. vond in Poppodium Paard van Troje in Den Haag de 5e Kwartfinale plaats van regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Acht bands bonden de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de Halve Finales die in november worden gehouden in Hotel Arena in Amsterdam en Paard van Troje in Den Haag. Bij de vakjury eindigde 4-mans Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam op een 1e plaats en Michael Jackson tribute IMI & Band uit Den Haag op de 2e plaats. Bij de publieksstemmen was de overwinning voor 6-mans Pop coverband Back on Track uit Wassenaar/Den Haag en scoorde 5-mans Rock coverband The Heroes een zeer verdiende 2e plaats. Deze vier bands horen nu bij de beste en populairste 24 bands van regio West die in de Halve Finales staan die in november van start gaan. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. 

De eerste band die werd aangekondigd was 6-mans Pop, Rock coverband The Blue Room uit Den Haag. Met nummers van o.a. Rolling Stones, Eric Clapton en Billy Idol zorgde The Blue Room voor een prima opening van deze Kwartfinale.

Het enthousiasme spatte van het podium bij 6-mans Rock coverband Back on Track uit Wassenaar/Den Haag. Met repertoire van o.a. Rare Earth, Black Crowes en Gavin DeGraw liet de band horen en zien dat ze een groot podium aankunnen en wisten het publiek goed in beweging te krijgen. Net als in de voorronde wist Back on Track zich zeer verdiend als publiekswinnaar te plaatsen voor de volgende ronde: de Halve Finale op 18 november a.s. wederom in Paard van Troje.

Het muzikale hoogtepunt van deze Kwartfinale werd gebracht door 4-mans Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam. Met schitterende uitvoeringen van o.a. Immigrant Song, Good Time Bad Times en Whole Lotta Love wist Steeler overtuigend de 1e plaats te behalen bij de vakjury. Muzikaal technisch speelt Steeler op zeer hoog niveau en ook de sounds zijn identiek aan het origineel. Bij deze de No.1 Led Zeppelin tribute van de Benelux en als vakjury-winnaar geplaatst voor de Halve Finales van regio West Nederland.

Met een wervelende show bracht 10-mans Michael Jackson tribute IMI & Band uit Den Haag het publiek flink in beweging. Nummers als Black Or White, Billie Jean en Shake Your Body werden feilloos neergezet. Zowel muzikaal als in de presentatie met danseressen, moonwalk, etc. werd er op hoog niveau gepresteerd en dat resulteerde in een 2e plaats bij de vakjury. Hiermee plaatste IMI & Band zich voor de Halve Finales in Hotel Arena in Amsterdam.

Ondanks een aantal nieuwe bandleden die in korte tijd moesten worden klaargestoomd wist 7-mans Rap coverband Apelazerus een uitstekende performance weg te geven. Met eigen Nederlandstalige teksten op bestaande hits van o.a. Gorillaz, Black Eyed Peas en André Hazes liet de band wederom een goed visitekaartje achter en wist vooral bij de vakjury een goede score te behalen.

De zesde band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock coverband Axenzion uit Zevenhuizen. Met dynamische uitvoeringen van nummers van o.a. Melissa Etheridge, Metallica en No Doubt liet de band ook hier weer een goede indruk achter.

Dan was het nu de beurt aan de jongste band uit deze The Clash-editie: 5-mans Rock coverband The Heroes uit Den Haag. Met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar liet de band horen zich enorm snel te ontwikkelen. Nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, Guano Apes en Anouk worden met overtuiging gespeeld en dat resulteerde in een mooie 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee staat The Heroes in de Halve Finale van West Nederland op 18 november a.s. in Paard van Troje.

Last but not least: 5-mans Pop, Rock coverband Insane uit Hazerswoude. Met repertoire van o.a. Rihanna, Gabriella Cilmi en Anouk speelde de band technisch op zeer goed niveau en wist zij ook het publiek goed in beweging te krijgen. Ondanks hun sterke performance kwam Insane net tekort in hun score om een plaats af te dwingen in de Halve Finales.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Sound Vision Studio EVANS Maxazine Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo RockMuZine David Eden Koch Uw logo ook hier?
Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? USA Music Import Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands