• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

6e Kwartfinale Regio Zuid LAKEI 22-10-2011

Nirvana tribute BLEACH uit Breda wint Kwartfinale

Rock coverband MEGA!!! uit Sint Michielsgestel als publiekswinnaar naar Halve Finales

Zaterdag 22 oktober vond in Podium De LAKEI in Helmond de zesde Kwartfinale plaats van regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Het publiek genoot van zeven bands die de muzikale strijd met elkaar aangingen om vier plaatsen in de Halve Finales die in november van start gaan in MC De Bosuil in Weert en de Effenaar in Eindhoven. Met een 1e plaats bij de vakjury voor 3-mans Nirvana tribute BLEACH uit Breda en een 2e plaats voor 6-mans Blues and Soul coverband Red, White and Blues uit Middelaar en bij de publieksstemmen een 1e plaats voor 4-mans Rock coverband MEGA!!! uit Sint Michielsgestel en een 2e plaats voor Rock coverband NTR uit Eindhoven zijn de laatste halve finalisten van deze regio bekend en kunnen de 25 beste en populairste coverbands zich op gaan maken voor de volgende ronde in deze dynamische bandcompetitie. Voor de uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands ligt een prijzenpakket klaar met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. 

De aftrap van deze laatste Kwartfinale van Zuid Nederland werd verricht door 4-mans Pantera tribute The Manky Nuts uit Bladel. IJzersterke uitvoeringen van o.a. Cowboys From Hell, By Demons Be Driven en Domination zorgden voor een hoge score bij de vakjury. Voor de liefhebbers van Pantera absoluut een aanrader om te beleven.

5-mans Pop, Rock coverband B-Ware uit Asten wist wederom een sterk optreden neer te zetten met nummers van o.a. James Morrison, Bløf en Handsome Poets. Een extra compliment voor de leadzanger die ook nu weer liet horen over een uitzonderlijke zangtechniek en dito timing te beschikken.

Dan was het nu tijd voor een half uur heerlijke Blues met een flink scheutje Soul. 6-mans Blues coverband Red, White and Blues uit Middelaar zorgde voor een half uur swingen op nummers van o.a. Stevie Ray Vaughan, Tommy Castro en Delbert Mc Clinton. Technisch zeer boeiend met veel ruimte voor individuele uitspattingen op hoog niveau. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste Red, White and Blues zich zeer verdiend voor de 1e Halve Finale van deze regio op zaterdag 12 november a.s. in MC De Bosuil in Weert.

Het was weer 30 minuten genieten van 4-mans Rock coverband MEGA!!! uit Sint Michielsgestel. Met uitvoeringen van nummers van o.a. Michael Jackson, Vandenberg en één van de absolute hoogtepunten van deze avond: Barracuda van Heart, wist deze topband niet alleen de 1e plaats bij de publieksstemmen te behalen, maar wist het ook bij de vakjury zeer spannend te maken. Als publiekswinnaar plaatste MEGA!!! zich zeer verdiend bij de beste en populairste 25 bands van regio Zuid Nederland en staat in de Halve Finales in de Effenaar.

De 5e band van deze Kwartfinale was 5-mans Rock coverband NTR uit Eindhoven. Met overtuiging en gevoel voor entertainment zette de band een sterk half uur neer met nummers van o.a. Gossip, Alanis Morissette en Skunk Anansie. NTR wist een goede 2e plaats bij de publieksstemmen te scoren en staat hiermee ook in de Halve Finales van Zuid Nederland.

8-mans Pop, Rock coverband Senq uit Eindhoven wist bij de publieksstemmen een hoge score te behalen met repertoire van o.a. Robbie Williams, VanVelzen en Green Day. Vooral met het laatste nummer wist de band het publiek goed in beweging te krijgen.

Last but not least: 3-mans Nirvana tribute BLEACH uit Breda. Wat deze drie podiumbeesten neerzetten is van zeer hoog niveau. Nummers als Come As You Are, Dumb en Smells Like Teen Spirit zorgden voor een feest der herkenning bij het publiek, maar vooral voor de 1e plaats bij de vakjury. Technisch zeer sterk, energiek in zowel spel als presentatie oftewel boeiend van begin tot eind. Als vakjury-winnaar staat BLEACH zeer verdiend in de 1e Halve Finale van Zuid Nederland op zaterdag 12 november in MC De Bosuil in Weert.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine SONOR Koch Festivalinfo RockMuZine
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Podiuminfo EVANS
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Sound Vision Studio David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands