• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Regio Noord-Oost Theater d'n Bogerd 05-11-2011

Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer wint laatste Halve Finale regio Noord-Oost

Fully Loaded uit Nijmegen als publiekswinnaar en Yuck Fou uit Arnhem naar finale in Metropool Hengelo

Zaterdag 5 november jl. vond in Theater d’n Bogerd in Druten de 3e Halve Finale plaats voor regio Noord-Oost Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om drie plaatsen in de Regio-Finale op 10 december in Metropool Hengelo. 5-mans Rock coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar, terwijl het publiek koos voor 10-mans Allround coverband Fully Loaded uit Nijmegen. 5-mans Rock coverband Yuck Fou uit Arnhem wist bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen en plaatste zich als Runner-Up ook voor de Regio-Finale. In deze finale spelen de beste en populairste negen bands van Noord-Oost Nederland om een plaats in de Benelux Semi-Finals die in maart worden gehouden in Podium De Vorstin in Hilversum. Tijdens de Regio-Finale in Metropool Hengelo worden alle bands beloond met twee live singles met videoclip van hun beste nummers. Deze singles komen op deze website in ‘The Clash Hitlijst’ waar men dagelijks gratis op kan stemmen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux. Ook worden vanaf de Regio-Finales de beste muzikanten genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de grote finale in 013 Tilburg worden uitgereikt.

VoiD in Theater d'n Bogerd DrutenVoiD in Theater d'n Bogerd Druten
VoiD in Theater d'n Bogerd DrutenVoiD in Theater d'n Bogerd Druten

De aftrap van deze 3e Halve Finale werd verzorgd door 6-mans Rock coverband VoiD uit Dieren. Met nummers van o.a. Anouk, Skunk Anansie en The Gossip zetten VoiD een lekker half uur neer en maakte hun Wild-Card vanuit de voorronde zeker waar.


Yuck Fou in Theater d'n Bogerd DrutenYuck Fou in Theater d'n Bogerd Druten
Yuck Fou in Theater d'n Bogerd DrutenYuck Fou in Theater d'n Bogerd Druten

5-mans Rock coverband Yuck Fou uit Arnhem speelde zich met nummers van o.a. Lenny Kravitz, Thin Lizzy en Mother’s Finest bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen naar een hoge score. Als Runner-Up staat Yuck Fou zeer verdiend in de Regio-Finale op zaterdag 10 december a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo, waar de negen beste en populairste coverbands van deze regio strijden om vier plaatsen in de Benelux Semi-Finals in De Vorstin in Hilversum waar alle regionale winnaars uit de Benelux elkaar tegenkomen. Tijdens de Regio-Finale in Metropool Hengelo worden Broadcast beeld- en audioregistraties gemaakt en krijgen alle finalisten van hun twee beste nummers een live-single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’.


Fully Loaded in Theater d'n Bogerd DrutenFully Loaded in Theater d'n Bogerd Druten
Fully Loaded in Theater d'n Bogerd DrutenFully Loaded in Theater d'n Bogerd Druten

De derde band van deze Halve Finale was ook de grootste: 10-mans Allround coverband Fully Loaded uit Nijmegen. Met een gevarieerde set met nummers van o.a. Beyoncé, Anouk en De Dijk wist Fully Loaded de mensen direct in beweging te krijgen en een goede interactie op te bouwen met het publiek. Met de meeste publieksstemmen gaat de Nijmeegse formatie als publiekswinnaar naar de Regio-Finale in Metropool Hengelo.


Overinflated in Theater d'n Bogerd DrutenOverinflated in Theater d'n Bogerd Druten
Overinflated in Theater d'n Bogerd DrutenOverinflated in Theater d'n Bogerd Druten

5-mans Ska, Pop coverband Overinflated kenmerkt zich door de grootste hits te herschrijven en om te bouwen in een duidelijke Overinflated-stijl. Dit geeft een eigentijdse frisse upgrade van hun repertoire zoals nummers van o.a. Herman’s Hermits, The Animals en Offspring. Technisch zeer sterk, maar ook in de presentatie zeer entertaining en boeiend.


Sanne de Band in Theater d'n Bogerd DrutenSanne de Band in Theater d'n Bogerd Druten
Sanne de Band in Theater d'n Bogerd DrutenSanne de Band in Theater d'n Bogerd Druten

De laatste band van deze Halve Finale werd uiteindelijk door de vakjury uitgeroepen tot beste van deze avond: 5-mans Rock coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer. Met nummers van o.a. Alanis Morissette, Pointer Sisters en Evanescence speelden de Groningers een zeer gevarieerde set op technisch hoog niveau. Vooral complimenten voor de leadzangeres en de drummer die zich in korte tijd zeer sterk hebben ontwikkeld. Als vakjury-winnaar staat Sanne de Band in de Regio-Finale op zaterdag 10 december a.s. in Metropool Hengelo. Net als alle andere finalisten krijgt ook Sanne de Band van haar twee beste nummers in deze finale singles met videoclips voor ‘The Clash Hitlijst’.

Theater d'n Bogerd DrutenTheater d'n Bogerd Druten

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio RockMuZine David Eden Koch
Maxazine Ticketmaster SONOR Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
Uw logo ook hier? Festivalinfo USA Music Import EVANS Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands