• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Regio West Paard van Troje - Main Hall 18-11-2011

Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg/Leidschendam wint Halve Finale in Paard van Troje

The Heroes uit Den Haag en Daze uit Zoetermeer naar finale West Nederland

Vrijdag 18 november jl. vond in Paard van Troje in Den Haag de 2e Halve Finale plaats van regio West Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Acht bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om drie plaatsen in de Regio-Finale. In de vakjury-categorie wist 5-mans Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg/Leidschendam met een indrukwekkend optreden de 1e plaats te veroveren. Bij de publieksstemmen werd de spannende strijd in het voordeel beslist van 5-mans Rock coverband The Heroes uit Den Haag. De band die in beide categorieën samen het hoogste wist te scoren was 6-mans Rock coverband Daze uit Zoetermeer. Zij gaat samen met de twee winnaars naar de Regio-Finale in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer op zondag 18 december a.s. Hier strijden de negen beste en populairste coverbands van West Nederland om een plaats in de Benelux Semi-Finals waar alle regionale winnaars elkaar tegen zullen komen. Tijdens de regio finale in de Boerderij worden Broadcast beeld- en audioregistraties gemaakt en krijgen alle bands van hun twee beste nummers een live single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’ waar men dagelijks gratis kan stemmen via deze website. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio en tv-stations in de Benelux.

The Firus in Paard van Troje Den HaagThe Firus in Paard van Troje Den Haag
The Firus in Paard van Troje Den HaagThe Firus in Paard van Troje Den Haag

De eerste band die in deze Halve Finale het schitterende podium van Paard van Troje mocht beklimmen was 5-mans PowerRock coverband The Firus uit Zoetermeer. Met nummers van o.a. Iron Maiden, Slanis Morissette en Halestorm liet de band vooral instrumentaal een zeer sterke indruk achter.


Far From Sober in Paard van Troje Den HaagFar From Sober in Paard van Troje Den Haag
Far From Sober in Paard van Troje Den HaagFar From Sober in Paard van Troje Den Haag

4-mans Rock coverband Far From Sober uit Utrecht gaf weer een uitstekend visitekaartje af. Met nummers van o.a. Daniel Lioneye, Creed en Alter Bridge groeide de band gedurende hun optreden naar een zeer hoog niveau.


The Heroes in Paard van Troje Den HaagThe Heroes in Paard van Troje Den Haag
The Heroes in Paard van Troje Den HaagThe Heroes in Paard van Troje Den Haag

De jongste band uit deze The Clash-editie liet wederom horen enorm gegroeid te zijn ten opzichte van de vorige rondes. 5-mans Rock coverband The Heroes uit Den Haag bracht met grote overtuiging nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, No Doubt en Anouk. The Heroes wisten een spannende strijd om de meeste publieksstemmen met minimaal verschil in hun voordeel te beslissen. Als publiekswinnaar staat The Heroes op zondag 18 december in de Regio-Finale in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer en worden van hun twee beste nummers singles met videoclips gemaakt waarmee ze in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan.


Daze in Paard van Troje Den HaagDaze in Paard van Troje Den Haag
Daze in Paard van Troje Den HaagDaze in Paard van Troje Den Haag

4-mans Rock coverband Daze uit Zoetermeer had zich voor dit optreden versterkt met twee achtergrondzangeressen. De band wist zich met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. John Mayer, Sweeter en Rihanna zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen naar een hoge score te spelen en gaat hiermee als Runner-Up naar de Regio-Finale op zondag 18 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Door zich bij de beste en populairste negen bands van West Nederland te spelen, wordt ook Daze in de finale beloond met twee live-singles met videoclip.


Pitcher in Paard van Troje Den HaagPitcher in Paard van Troje Den Haag
Pitcher in Paard van Troje Den HaagPitcher in Paard van Troje Den Haag

De 5e band van deze Halve Finale was 5-mans Rock coverband Pitcher! uit Zoetermeer. Met volledige overgave werden nummers gebracht van o.a. Queen, INXS en een opvallende mash-up van Enter Sandman van Metallica in combinatie met Oh Oh Den Haag van Harry Klorkestein. Pitcher! wist vooral bij het publiek zeer hoog te scoren en kan terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.


KaBOOM! in Paard van Troje Den HaagKaBOOM! in Paard van Troje Den Haag
KaBOOM! in Paard van Troje Den HaagKaBOOM! in Paard van Troje Den Haag

Dan was het nu tijd voor het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale: 5-mans Rock coverband KaBOOM! uit Voorburg/Leidschendam. Ook nu weer maakte KaBOOM! de verwachtingen meer dan waar. Technisch van zeer hoog niveau en vijf sterke karakters die van begin tot eind blijven boeien. KaBOOM! weet nummers van o.a. Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Audioslave zo geloofwaardig en op zo’n hoog niveau te brengen, dat je haast vergeet dat hier een coverband staat te spelen. Als vakjury-winnaar gaat KaBOOM! zeer verdient naar de Regio-Finale op zondag 18 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. De twee beste nummers van deze finale worden geproduceerd tot single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’ waarvan de Top-10 wekelijks wordt geplugd bij alle radio- en tv stations in de Benelux.


Plaatstaal in Paard van Troje Den HaagPlaatstaal in Paard van Troje Den Haag
Plaatstaal in Paard van Troje Den HaagPlaatstaal in Paard van Troje Den Haag

Na het vele Rockgeweld was het nu tijd voor de Nederpop en het publiek was er klaar voor. 5-mans Nederpop coverband Plaatstaal uit Rotterdam zette in een mum van tijd het Paard op zijn kop met nummers van o.a. Klein Orkest, Acda en de Munnik en een geweldige uitvoering van Marco Borsato’s Ik Leef Niet Meer Voor Jou.


SOLID in Paard van Troje Den HaagSOLID in Paard van Troje Den Haag
SOLID in Paard van Troje Den HaagSOLID in Paard van Troje Den Haag

Het laatste half uur was voor 5-mans Pop, Rock coverband SOLID uit Alphen a/d Rijn. Met repertoire van o.a. Jamiroquai, Mando Diao en Queen zorgde SOLID voor een prima afsluiting van deze spannende en dynamische Halve Finale.

Paard van Troje Den HaagPaard van Troje Den Haag

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Uw logo ook hier? David Eden USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
RockMuZine Festivalinfo Sound Vision Studio EVANS Koch
Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine Uw logo ook hier? SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands