• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Regio West Hotel Arena 20-11-2011

Michael Jackson tribute IMI & Band uit Den Haag wint Halve Finale 

’t Luchtorkest uit Zeist en View Apart uit Mijdrecht ook naar finale West Nederland

Zondag 20 november jl. vond in Hotel Arena in Amsterdam de 3e Halve Finale plaats van regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Acht coverbands gingen in twee categorieën de muzikale strijd met elkaar aan om drie plaatsen in de Regio-Finale. Bij de vakjury won 11-mans Michael Jackson tribute IMI & Band uit Den Haag, bij de publieksstemmen 10-mans Pop coverband ’t Luchtorkest uit Zeist en met de hoogste score in beide categorieën samen werd 5-mans Rock coverband View Apart tot Runner-Up uitgeroepen. Deze drie bands zien we terug in de Regio-Finale die op zondag 18 december plaatsvindt in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Hier spelen de negen beste en populairste coverbands om een plaats in The BENELUX Semi-Finals waar alle regionale winnaars uit Nederland, België en Luxemburg elkaar voor het eerst tegenkomen. Tijdens de Regio-Finale in de Boerderij worden alle finalisten beloond met twee live-singles met videoclips. Deze singles komen in ‘The Clash Hitlijst’ te staan, waar men dagelijks gratis op kan stemmen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ krijgen een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

M-BroSis in Hotel Arena AmsterdamM-BroSis in Hotel Arena Amsterdam
M-BroSis in Hotel Arena AmsterdamM-BroSis in Hotel Arena Amsterdam

De aftrap van deze Halve Finale werd verzorgd door 8-mans Pop coverband M-BroSis uit Zaanstad. Met repertoire van o.a. Jessie J., Red Hot Chili Peppers en Joss Stone wist M-BroSis een sterk optreden neer te zetten en wist de rest van de bands dat ze geen steken konden laten vallen.


CTC in Hotel Arena AmsterdamCTC in Hotel Arena Amsterdam
CTC in Hotel Arena AmsterdamCTC in Hotel Arena Amsterdam

4-mans Rock coverband CTC uit Dordrecht maakte veel indruk met nummers van o.a. Anastacia, Kane en Aerosmith. Ondanks de minimale bandbezetting weet CTC hun repertoire zo te brengen, dat het muzikaal prima blijft kloppen.


Thirsty Tigers in Hotel Arena AmsterdamThirsty Tigers in Hotel Arena Amsterdam
Thirsty Tigers in Hotel Arena AmsterdamThirsty Tigers in Hotel Arena Amsterdam

Dan was het tijd voor PowerRock met 5-mans formatie Thirsty Tigers. Met 200% beleving werden nummers gebracht van o.a. Iron Maiden, AC/DC en KISS en wisten ze een goede interactie op te bouwen met het publiek.


't Luchtorkest in Hotel Arena Amsterdam't Luchtorkest in Hotel Arena Amsterdam
't Luchtorkest in Hotel Arena Amsterdam't Luchtorkest in Hotel Arena Amsterdam

De vierde band van deze Halve Finale was 10-mans Pop coverband ’t Luchtorkest uit Zeist. Deze groep jonge muzikanten weet elke ronde weer een verrassend hoger niveau te brengen. Deze keer wisten ze met nummers van o.a. Alain Clark, Kyteman en Waylon weer alles uit de kast te halen wat resulteerde in een zeer verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekwinnaar staat ’t Luchtorkest bij de beste en populairste negen bands van deze regio in de finale die op zondag 18 december plaatsvindt in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Als finalist krijgt ’t Luchtorkest twee live-singles met videoclip van hun beste nummers en staan daarmee vanaf 22 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’.


The POLEASE in Hotel Arena AmsterdamThe POLEASE in Hotel Arena Amsterdam
The POLEASE in Hotel Arena AmsterdamThe POLEASE in Hotel Arena Amsterdam

4-mans Police tribute The POLEASE uit Amsterdam bracht weer een indrukwekkende performance met nummers als o.a. Message In A Bottle, Roxanne en de zeer dynamische afsluiter So Lonely wat door het publiek uitbundig werd meegezongen. Voor de liefhebbers is The POLEASE een absolute aanrader.


View Apart in Hotel Arena AmsterdamView Apart in Hotel Arena Amsterdam
View Apart in Hotel Arena AmsterdamView Apart in Hotel Arena Amsterdam

Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist 5-mans Rock coverband View Apart hoog te scoren waardoor ze uiteindelijk in beide categorieën samen de hoogste score wisten te behalen en als Runner-Up naar de Regio-Finale in de Boerderij gaat. Nummers van o.a. The Gossip, U2 en The Cranberries werden technisch op hoog niveau gespeeld en vooral de zeer talentvolle leadzangeres zal zich nog zeer sterk kunnen door ontwikkelen.


Living On The Edge in Hotel Arena AmsterdamLiving On The Edge in Hotel Arena Amsterdam
Living On The Edge in Hotel Arena AmsterdamLiving On The Edge in Hotel Arena Amsterdam

5-mans Rock coverband Living On The Edge uit Julianadorp zorgde mede voor een spannende strijd bij de vakjury. Met repertoire van Red Hot Chili Peppers, Van Halen en Adèle liet de band horen over bijzondere muzikale kwaliteiten te beschikken.


IMI & Band in Hotel Arena AmsterdamIMI & Band in Hotel Arena Amsterdam
IMI & Band in Hotel Arena AmsterdamIMI & Band in Hotel Arena Amsterdam

De laatste band van deze Halve Finale ging er uiteindelijk met de 1e plaats bij de vakjury van door. 11-mans Michael Jackson tribute IMI & Band uit Den Haag zorgde voor een indrukwekkend optreden met nummers als o.a. Black Or White, Beat It en Shake Your Body. Zowel muzikaal technisch als ook zeker in de presentatie weet IMI & Band een weergaloze en boeiende show neer te zetten. Alles wordt uit de kast gehaald, inclusief danseressen, om het publiek in te pakken en dat is ze 100% gelukt. Als vakjury-winnaar gaat IMI & Band naar de Regio-Finale in de Boerderij in Zoetermeer op zondag 18 december en zal daar zeker weer veel indruk weten te maken.

Hotel Arena AmsterdamHotel Arena Amsterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Maxazine RockMuZine Festivalinfo Podiuminfo
EVANS Artists & Bands Booking Agency Koch Sound Vision Studio David Eden
SONOR USA Music Import Uw logo ook hier? Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands