• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Noord-Oost Metropool - Main Hall 10-12-2011

RazZ uit Enschede beste coverband in finale Noord-Oost Nederland in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011/2012’

Bonobo Branded uit Zwolle publiekswinnaar in Metropool Hengelo

Zaterdag 10 december jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo de finale plaats van regio Noord-Oost Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011/2012. De negen beste en populairste coverbands van deze regio speelden om vier plaatsen in de BENELUX Semi-Finals die in maart 2012 worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. In de categorie vakjury ging de overwinning naar Pop/Rock coverband RazZ uit Enschede en eindigde Rock coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer op een 2e plaats. Bij de publieksstemmen ging de 1e prijs naar Pop coverband Bonobo Branded uit Zwolle en de 2e prijs was voor Rock & Roll coverband DoubleDash uit Harderwijk. Deze vier topbands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 18 bands die in de BENELUX Semi-Finals in Hilversum gaan strijden om een plaats in de Grand Finale die op 21 april a.s. wordt gehouden in Podium 013 Tilburg. Hier worden de uiteindelijke winnaars beloond met een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Tijdens de finale in de Metropool zijn er Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor ‘The Clash Hitlijst’. Alle finalisten krijgen van hun twee beste nummers die zij in de Metropool gespeeld hebben een live-single met videoclip waar men vanaf 23 januari a.s. dagelijks kan stemmen in deze interactieve hitlijst. De Top-10 hiervan wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.

 Yuck Fou in Metropool Hengelo Yuck Fou in Metropool Hengelo
 Yuck Fou in Metropool Hengelo Yuck Fou in Metropool Hengelo

Op voorhand wisten we al dat deze finale bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen een spannende muzikale strijd zou worden. De toon hiervoor werd bij het eerste optreden al gezet. 5-mans Rock coverband Yuck Fou uit Arnhem wist zich met nummers van o.a. Lenny Kravitz, Janis Joplin en Mother’s Finest naar een goede score te spelen bij zowel de vakjury als bij het publiek.


Fully Loaded in Metropool HengeloFully Loaded in Metropool Hengelo
Fully Loaded in Metropool HengeloFully Loaded in Metropool Hengelo

De grootste band van deze finale kwam uit Nijmegen: 10-mans Allround coverband Fully Loaded. Nummers van o.a. Anouk, Beyoncé en De Dijk werden met veel passie gebracht en kregen het publiek meteen in beweging. Fully Loaded kan terug kijken op een prima deelname aan deze The Clash-editie.


Bonobo Branded in Metropool HengeloBonobo Branded in Metropool Hengelo
Bonobo Branded in Metropool HengeloBonobo Branded in Metropool Hengelo

De derde band van deze finale was 7-mans Pop, Rock coverband Bonobo Branded uit Zwolle. Elke ronde weet de band weer een sterkere performance neer te zetten en die ontwikkeling gaat nog wel even door. Met een gevarieerde set met nummers van o.a. K’s Choice, Saybia en Muse en met een gepassioneerde benadering wist Bonobo Branded het publiek te overtuigen. Met een zeer verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen staat deze formatie bij de beste en populairste 18 coverbands van de Benelux die in de Semi-Finals gaan strijden om een plaats in de uiteindelijke Grand Finale.


*D*O*M* in Metropool Hengelo*D*O*M* in Metropool Hengelo
*D*O*M* in Metropool Hengelo*D*O*M* in Metropool Hengelo

De zes jonge helden van Rock coverband *D*O*M* uit Doetinchem lieten ook een uitstekende indruk achter bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met repertoire van o.a. The Gossip, The Who en een schitterende uitvoering van If I Ain’t Got You van Alicia Keys overtuigde de band alle aanwezigen dat er enorme potentie aanwezig is.


RazZ in Metropool HengeloRazZ in Metropool Hengelo
RazZ in Metropool HengeloRazZ in Metropool Hengelo

De beste band van deze finale komt uit Enschede: 6-mans Pop, Rock coverband RazZ. Met technisch hoogstaande uitvoeringen van nummers van o.a. Jason Mraz, Jeugd van Tegenwoordig en Beyoncé ft. Jay Z overtuigde de band vooral de vakjury en wist ze de overwinning op overtuigende wijze binnen te spelen. Met de 1e prijs van de vakjury staat RazZ in de BENELUX Semi-Finals die op 3 en 10 maart a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Net als alle bands van deze finale staat ook RazZ vanaf 23 januari a.s. met twee live-singles met videoclip in ‘The Clash Hitlijst’. Drummer Efraim van de Berg, toetsenist Tom Jubels en gitarist Tom Verweij werden uitgeroepen tot beste muzikanten in hun categorie en genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale op 21 april 2012 in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


DoubleDash in Metropool HengeloDoubleDash in Metropool Hengelo
DoubleDash in Metropool HengeloDoubleDash in Metropool Hengelo

De zesde band van deze finale was 9-mans Rock & Roll coverband DoubleDash uit Harderwijk. Wat een show weten deze podiumbeesten er elke keer weer van te maken. Muzikaal technisch van goed niveau, maar vooral in de presentatie weet deze topband elke keer weer veel indruk te maken. Nummers van Queen, Roxette en Ray Charles worden met een DoubleDash-sausje overgoten en de enorme uitstraling en energie van deze band weet in no-time de complete zaal in beweging te krijgen. Met een dik verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste DoubleDash zich voor de BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum. Zanger Jair de Haan werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist van deze finale en genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Fatal Conspiracy in Metropool HengeloFatal Conspiracy in Metropool Hengelo
Fatal Conspiracy in Metropool HengeloFatal Conspiracy in Metropool Hengelo

5-mans PowerRock coverband Fatal Conspiracy wist hun vorige optredens in The Clash weer te overtreffen. Bewerkingen van nummers van o.a. The Police, Faith No More en Creed werden zeer sterk uitgevoerd en zorgden voor een prima score bij de vakjury.


Dirty Ed in Metropool HengeloDirty Ed in Metropool Hengelo
Dirty Ed in Metropool HengeloDirty Ed in Metropool Hengelo

Dan was het na de stevige Rock nu tijd voor Dance. 2-mans Dance coverband Dirty Ed uit Zevenaar haalde alles uit kast om de zaal aan het swingen te krijgen en dat lukte weer prima. Met uitgekiende sounds en repertoirekeus wisten de twee muzikanten optimaal gebruik te maken van hun samples die overigens vooral live bespeeld worden. Nummers van o.a. Kosheen, Fatboy Slim en Faithless werden overtuigend en op hoog niveau gespeeld en leverde goede scores op bij zowel de vakjury als bij het publiek.


Sanne de Band in Metropool HengeloSanne de Band in Metropool Hengelo
Sanne de Band in Metropool HengeloSanne de Band in Metropool Hengelo

De laatste band van deze finale komt uit het hoge noorden: 5-mans Pop, Rock coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer. Weer een band die zich blijft door ontwikkelen en elke ronde weer sterker voor de dag komt. Nummers van o.a. Alanis Morissette, Skunk Anansie en Evanescence werden op indrukwekkende wijze gebracht en leverde een 2e plaats op bij de vakjury. Hiermee speelde Sanne de Band zich zeer verdiend bij de beste en populairste 18 coverbands van de Benelux en staan ze in de Semi-Finals die in maart worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Bassist Guido Oostermeyer werd uitgeroepen tot beste bassist van deze finale en kreeg een nominatie mee voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt.

Metropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden RockMuZine Podiuminfo USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
Koch SONOR Maxazine EVANS Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Ticketmaster Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands