• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Zuid Nederland 013 - Main Hall 15-01-2012

Pop coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet en Rock coverband Up Yours uit Asten winnen finale Zuid Nederland

PowerRock coverband Prinz Klauz uit Bakel en Pop coverband SOC uit Terheijden met 2e plaatsen naar BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum

Zondag 15 januari jl. vond in Poppodium 013 in Tilburg de finale plaats van regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011/2012. De negen beste en populairste coverbands van Noord Brabant, Zeeland en Limburg speelden hier om vier plaatsen in de BENELUX Semi-Finals die op 3 en 10 maart a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. In de categorie Vakjury ging de 1e prijs naar 6-mans Pop coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet en eindigde 5-mans Power Rock coverband Prinz Klauz uit Bakel op de 2e plaats. In de categorie Publieksstemmen was de 1e prijs voor 5-mans Rock coverband Up Yours uit Asten en ging de 2e prijs naar 5-mans Pop coverband SOC uit Terheijden. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 18 coverbands van de Benelux die in Hilversum de muzikale strijd met elkaar aan gaan om een plaats te veroveren in de Grand Finale die op 21 april wordt gehouden in 013 Tilburg. Hier worden in beide categorieën de winnaars beloond met een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Vanaf 25 februari a.s. wordt deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux elke zaterdag in 12 afleveringen uitgezonden bij Omroep Brabant. Lees meer over de tv-uitzendingen.  

Red, White and Blues in 013 TilburgRed, White and Blues in 013 Tilburg
Red, White and Blues in 013 TilburgRed, White and Blues in 013 Tilburg

De band die de aftrap van deze finale mocht verzorgen was 6-mans Blues & Soul coverband Red, White and Blues uit Middelaar. Muzikaal technisch weer op goed niveau en met een boeiende presentatie werden nummers gebracht van o.a. Delbert McClinton, Tommy Castro en Stevie Ray Vaughan. Met de live-registraties van Texas Flood van Stevie Ray Vaughan en Calling San Francisco van Tommy Castro staat Red, White and Blues vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’. Hier kan met dagelijks gratis op stemmen en de Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux.


SOC in 013 TilburgSOC in 013 Tilburg
SOC in 013 TilburgSOC in 013 Tilburg

5-mans Pop coverband SOC uit Terheijden zette een indrukwekkend optreden neer met nummers van o.a. Anouk, Kings of Leon en Beth Hart. Vooral leadzangeres Ilonka van Hooydonk wist wederom te imponeren met haar vocale kwaliteiten en werd door de vakjury ook genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale in april worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie. In de categorie Publieksstemmen wist SOC zich naar een zeer verdiende 2e plaats te spelen en staat met dit resultaat in de BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum bij de 18 beste en populairste coverbands van de Benelux. Met de live-singles Bring Me To Life van Evanescence en Wuthering Heights van Kate Bush staat SOC vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’.


Rock D Opera in 013 TilburgRock D Opera in 013 Tilburg
Rock D Opera in 013 TilburgRock D Opera in 013 Tilburg

Het derde half uur van deze finale was voor de grootste band 11-mans Night of the Proms coverband Rock D Opera uit Asten. Wederom indrukwekkend de manier waarop nummers van o.a. Andres Lloyd Webber, Within Temptation en Gloria Estefan werden neergezet. Met hun prachtige uitvoeringen van Just A Gigolo van David Lee Roth en Barcelona van Freddy Mercury & Montserrat Caballe staat Rock D Opera vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’. Bassist Herman Peeters werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze finale en genomineerd voor de Individuele Awards.


Area45 in 013 TilburgArea45
Area45 Area45

5-mans Classic Rock coverband Area45 uit Landgraaf wist wederom een half uur te schitteren met repertoire van o.a. Pearl Jam, U2 en Neil Young. Buiten het goede technische niveau was het vooral de passie en beleving die indruk maakte op zowel de vakjury als het publiek. Met hun uitvoeringen van The One I Love van R.E.M. en het zeer emotionele Lightning Crashes van Live staat ook Area45 vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’. (Red. Door technische problemen van de fotograaf, staan er foto's bij van eerdere optredens.)


The Good, The Bad & Bart XL in 013 TilburgThe Good, The Bad & Bart XL in 013 Tilburg
The Good, The Bad & Bart XL in 013 TilburgThe Good, The Bad & Bart XL in 013 Tilburg

Het muzikale hoogtepunt van deze finale werd gebracht door 6-mans Pop coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet. Zowel instrumentaal als vocaal wist deze Zeeuwse formatie op topniveau te presteren en werd door de vakjury uitgeroepen tot beste band van regio Zuid Nederland. Met repertoire van o.a. Steppenwolf, Anouk en AC/DC bracht ze een gevarieerde set met nummers die de individuele bandleden alle ruimte gaven muzikaal te schitteren. Met de prachtige uitvoeringen van Times Like These van Foo Fighters en Bad Romance van Lady Gaga staat The Good, The Bad & Bart XL vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’ waarvan de Top-10 wekelijks wordt geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux. Drummer Pascal Vale en gitarist Driek Stevens werden beide door de vakjury uitgeroepen tot beste muzikant in hun categorie en hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale op 21 april worden uitgereikt aan de beste individuele muzikanten van deze The Clash-editie. The Good, The Bad & Bart XL staat als vakjury-winnaar in de 2e BENELUX Semi-Final op zaterdag 10 maart a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum.


De Bijtels in 013 TilburgDe Bijtels in 013 Tilburg
De Bijtels in 013 TilburgDe Bijtels in 013 Tilburg

Wederom wist 5-mans Allround coverband De Bijtels uit Alphen de zaal flink in beweging te krijgen. Met een mengeling van popsongs van o.a. Queen en Marco Borsato en feestrepertoire van o.a. Rowwen Hèze liet de band horen van alle markten thuis te zijn. Muzikaal op zeer goed niveau maar vooral met een hoog entertainmentgehalte wist De Bijtels weer een polonaise te laten plaatsvinden. Met de nummers Stil In Mij van Van Dik Hout en Angels van Robbie Williams staat De Bijtels vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’. Toetsenist Lennert Evers werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist en genomineerd voor de Individuele Awards.


Up Yours in 013 TilburgUp Yours in 013 Tilburg
Up Yours in 013 TilburgUp Yours in 013 Tilburg

De zevende finalist wist met hun dynamische performance de 1e prijs in de wacht te slepen bij de publieksstemmen: 5-mans Rock coverband Up Yours uit Asten. Met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. Editors, Johnny Cash en Blink 182 kreeg ze met schijnbaar het grootste gemak de hele 013 in beweging. Als Publiekswinnaar plaatste Up Yours zich zeer verdiend voor de BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum en staat hiermee bij de 18 beste en populairste coverbands van de Benelux. Met haar uitvoeringen van The Cave van Mumford & Suns en Electric van Go Back to the Zoo staat Up Yours vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’.


BLEACH in 013 TilburgBLEACH in 013 Tilburg
BLEACH in 013 TilburgBLEACH in 013 Tilburg

De achtste band van deze finale was ook de enige tribute 3-mans Nirvana tribute BLEACH uit Breda. Met nummers als About A Girl, Breed en Smells Like Teen Spirit wist de band zowel de vakjury als ook het publiek te overtuigen dat ze in korte tijd zijn uitgegroeid tot de No.1 Nirvana tribute van de Benelux. Zowel de specifieke sounds, de energie als ook de uitstraling zijn indrukwekkend. Met hun uitvoeringen van Lithium en Polly staan de drie podiumbeesten van BLEACH vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’. De uiteindelijke nummer 1 van deze interactieve hitlijst ontvangt tijdens de Grand Finale op 21 april in 013 Tilburg ‘The Clash Hitlijst Award’ met daarbij een optreden op een van de mooie festivals die in 2012/2013 plaatsvinden vanuit het concept LEGENDS of ROCK Tribute Tour; één van de vele initiatieven vanuit St. The Clash of the Cover Bands.


Prinz Klauz in 013 TilburgPrinz Klauz in 013 Tilburg
Prinz Klauz in 013 TilburgPrinz Klauz in 013 Tilburg

Het laatste half uur was voor 5-mans PowerRock coverband Prinz Klauz uit Bakel. Voor de liefhebbers van stevig Rock met een Metalrandje is Prinz Klauz een absolute must. Niet alleen weet deze topband muzikaal te boeien, maar halen de vijf entertainers altijd en overal alles uit de kast om het totale publiek in te pakken en een onuitwisbare indruk achter te laten. Met repertoire van o.a. Peter Pan Speedrock, Foo Fighters en AC/DC wist de band een zeer verdienstelijke 2e plaats te scoren bij de vakjury, maar ook bij de publieksstemmen scoorde de band hoog en zorgde hier ook voor een spannend wedstrijdverloop. Met hun uitvoeringen van Holiday van The Scorpions en Sad Man’s Tongue van Volbeat staat Prinz Klauz vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’. Op 10 maart a.s. speelt Prinz Klauz in de 2e BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum en gaat zij de muzikale strijd aan met de andere regionale winnaars om een plaats in de Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld.

013 Tilburg013 Tilburg
013 Tilburg013 Tilburg 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? SONOR David Eden Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency
Maxazine Uw logo ook hier? EVANS Koch Sound Vision Studio
Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo RockMuZine USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands