• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord 2012/2013 Muziekcafé Scooter'S 20-01-2012

Rock coverband Dukes of Dance uit Dronrijp wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013

Rock coverband Blackish uit Lemmer met publieksprijs naar finalerondes regio Noord Nederland

Vrijdag 20 januari jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de 1e voorronde plaats voor regio Noord Nederland in het negende seizoen van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. In deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux worden de bands in twee categorieën beoordeeld: vakjury en publieksstemmen. In deze voorronde gingen vier bands de muzikale strijd met elkaar aan. 4-mans Rock coverband Dukes of Dance uit Dronrijp en 5-mans Rock coverband Blackish uit Lemmer wisten zich met een overwinning bij respectievelijk de vakjury en de publieksstemmen te plaatsen voor de Halve Finales van Friesland/Groningen die in september van start gaan.

De bands die zich plaatsen voor de finalerondes krijgen in augustus workshops/bandcoaching aangeboden om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de volgende rondes die plaatsvinden op de bekendste poppodia van Nederland en België zoals o.a. 013 Tilburg, Paard van Troje in Den Haag, Metropool Hengelo, etc. De uiteindelijke winnaars worden beloond met een prijzenpakket met o.a. CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Armadillo in Scooter'S LeeuwardenArmadillo in Scooter'S Leeuwarden
Armadillo in Scooter'S LeeuwardenArmadillo in Scooter'S Leeuwarden

De aftrap van deze 1e voorronde van Noord Nederland werd verricht door 5-mans Pop coverband Armadillo uit Wijnjewoude. Met repertoire van o.a. Herman Brood, Ray Charles en ZZ Top lieten de mannen horen over een geheel eigen sound te beschikken die zeer boeiend en uitdagend is te noemen. Armadillo is zeer een kanshebber voor een van de Wild-Cards die in juli worden verdeeld aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Blackish in Scooter'S LeeuwardenBlackish in Scooter'S Leeuwarden
Blackish in Scooter'S LeeuwardenBlackish in Scooter'S Leeuwarden

Met 5-mans Rock coverband Blackish uit Lemmer stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze selectieronde op het podium. Met repertoire van o.a. Queen, Vandenberg en Iron Maiden pakte Blackish stevig uit en wist snel een goede interactie met het publiek op te bouwen. Als publiekswinnaar staat Blackish in de regionale Halve Finales van Noord Nederland die vanaf september plaatsvinden ook in Muziekcafé Scooter’S.


Dukes of Dance in Scooter'S LeeuwardenDukes of Dance in Scooter'S Leeuwarden
Dukes of Dance in Scooter'S LeeuwardenDukes of Dance in Scooter'S Leeuwarden

Vier gelouterde muzikanten met gezamenlijk ver over de 1000 podium-uren stonden nu voor het eerst in deze samenstelling en met een nieuwe formule op het podium: Dukes of Dance uit Dronrijp. Met louter Dance Classics uit de jaren ‘90 tot nu gegoten in stevige Rock-uitvoeringen zette Dukes of Dance binnen no-time Scooter’S op z’n kop. Nummers van o.a. 2 Unlimited, Lady Gaga en Martin Solveig & Dragonette ondergingen een complete metamorfose zonder aan herkenbaarheid te verliezen. Dit werd als zeer verrassend en boeiend ervaren door zowel het publiek als ook de vakjury. Als vakjury-winnaar staat Dukes of Dance in de regionale Halve Finales en staat tussen de 14 beste en populairste bands van Friesland en Groningen.


Pseudo in Scooter'S LeeuwardenPseudo in Scooter'S Leeuwarden
Pseudo in Scooter'S LeeuwardenPseudo in Scooter'S Leeuwarden

Het laatste half uur van deze voorronde was gereserveerd voor 4-mans Pop, Rock coverband Pseudo uit Wolvega. Met nummers van o.a. Prince, Jimi Hendrix en Red Hot Chili Peppers liet de band een zeer gevarieerde set horen. Met hun prima performance zal ook Pseudo zeker niet kansloos zijn voor een van de Wild-Cards die in juli worden uitgedeeld als alle voorrondes geweest zijn.

Scooter'S LeeuwardenScooter'S Leeuwarden

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Maxazine SONOR USA Music Import Podiuminfo
Koch David Eden Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency EVANS
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Festivalinfo Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands