• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Liveclub Woetsjtok 29-01-2012

Rock coverband S.W.A.T. uit Leveroy wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’

Battery Change uit Heerlen als publiekswinnaar naar finalerondes regio Zuid Nederland

Onder grote publieke belangstelling vond zondag 29 januari jl. de 1e voorronde plaats van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’ in Liveclub Woetsjtok in Brunssum. In deze aftrap voor het negende seizoen voor regio Zuid Nederland gingen vier bands de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. 5-mans Rock coverband S.W.A.T. uit Leveroy wist met een sterk optreden de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. 4-mans Rock coverband Battery Change uit Heerlen wist bij het publiek de hoogste score te bereiken. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de regionale finalerondes die in september van start gaan o.a. in MC De Bosuil in Weert, Effenaar in Eindhoven en MEZZ Breda.

In the Pocket in Woetsjtok BrunssumIn the Pocket in Woetsjtok Brunssum
In the Pocket in Woetsjtok BrunssumIn the Pocket in Woetsjtok Brunssum

De eerste band in deze 1e voorronde van Zuid Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) was 5-mans Pop coverband In the Pocket uit Hulsberg. Met nummers van o.a. The Eagles, Supertramp en Pink Floyd liet de band een goede indruk achter m.b.t. de muzikale kwaliteiten. In the Pocket is zeker een kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Battery Change in Woetsjtok BrunssumBattery Change in Woetsjtok Brunssum
Battery Change in Woetsjtok BrunssumBattery Change in Woetsjtok Brunssum

4-mans Rock coverband Battery Change uit Heerlen wist met nummers van o.a. Bush, Eddie Vedder en Steppenwolf het publiek goed te raken. Met de hoogste score bij de publieksstemmen gaat Battery Change als publiekswinnaar door naar de Kwartfinales die in september van start gaan o.a. in MC De Bosuil in Weert.


S.W.A.T. in Woetsjtok BrunssumS.W.A.T. in Woetsjtok Brunssum
S.W.A.T. in Woetsjtok BrunssumS.W.A.T. in Woetsjtok Brunssum

Het muzikaal sterkste optreden deze voorronde werd verzorgd door 5-mans Rock coverband S.W.A.T. uit Leveroy. Op technisch goed niveau werden nummers gebracht van o.a. Van Halen, Skunk Anansie en AC/DC. Ook bij de publieksstemmen wist de band een hoge score te behalen. Met een 1e plaats bij de vakjury wist S.W.A.T. zich direct te plaatsen voor de Kwartfinales van regio Zuid Nederland die o.a. plaatsvinden in MC De Bosuil in Weert.


Leif Ericson in Woetsjtok BrunssumLeif Ericson in Woetsjtok Brunssum
Leif Ericson in Woetsjtok BrunssumLeif Ericson in Woetsjtok Brunssum

5-mans Rock coverband Leif Ericson uit Horst was de afsluitende band van deze voorronde. Met nummers van o.a. Madness, Mumford and Suns en Franz Ferdinand liet de band horen dat er zeker potentie tot een hoger niveau in zit.

Woetsjtok BrunssumWoetsjtok Brunssum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Maxazine Uw logo ook hier? SONOR Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency David Eden Ticketmaster Koch RockMuZine
Sound Vision Studio USA Music Import Uw logo ook hier? Festivalinfo Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands