• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2012/2013 Café XL 05-02-2012

Porcupine Tree-bute uit Groesbeek wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’

Pop/Rock coverband Stingray uit Maas en Waal als publiekswinnaar naar de regionale finalerondes Oost Nederland

Zondag 5 februari vond in Muziekcafé XL in Wageningen de 2e voorronde plaats van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’ voor regio Oost Nederland. Vier bands gingen in twee categorieën de muzikale strijd met elkaar aan in deze spannende zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Bij de vakjury werd 5-mans Porcupine Tree tribute Porcupine Tree-bute uit Groesbeek tot beste band van deze voorronde uitgeroepen, terwijl het publiek met ruime meerderheid aan stemmen koos voor 5-mans Rock coverband Stingray uit Maas en Waal. Beide winnaars plaatsten zich hiermee direct voor de regionale finalerondes die in september van start gaan in o.a. Metropool Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands’ worden beloond met een CD-contract en een tour van 20 optredens in de Benelux.

School Of Punk in Café XL WageningenSchool Of Punk in Café XL Wageningen
School Of Punk in Café XL WageningenSchool Of Punk in Café XL Wageningen

De eerste band die het podium van Muziekcafé XL beklom was 8-mans Pop, Rock, coverband School of Punk uit Zwolle. De jongste band uit deze negende The Clash-editie (gemiddeld 15 jaar) speelde zich met repertoire van o.a. Nirvana, Red Hot Chili Peppers en Lady Gaga naar een goede score bij de publieksstemmen.


Stingray in Café XL WageningenStingray in Café XL Wageningen
Stingray in Café XL WageningenStingray in Café XL Wageningen

5-mans Pop, Rock coverband Stingray uit Maas en Waal wist met een uitstekende performance de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Met nummers van o.a. Novastar, Ilse DeLange en Adam Lambert speelde deze band niet het makkelijkste repertoire, daarvoor een extra compliment. Als publiekswinnaar staat Stingray zeer verdiend in de regionale finalerondes die vanaf september van start gaan. Net als alle bands die zich plaatsen voor de finalerondes wordt ook Stingray uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen/Workshops die in augustus worden georganiseerd om de bands zo goed mogelijk de 2e rondes in te laten gaan.


EyeWitness in Café XL WageningenEyeWitness in Café XL Wageningen
EyeWitness in Café XL WageningenEyeWitness in Café XL Wageningen

De derde band van deze voorronde was 4-mans Rock coverband EyeWitness uit Arnhem. Nummers van o.a. Foo Fighters, Spindoctors en Metallica werden vol overgave de zaal in gespeeld en kregen het publiek goed in beweging. Of EyeWitness in aanmerking komt voor één van de Wild-Cards voor de regionale finalerondes zal in juli bekend worden gemaakt wanneer alle voorrondes geweest zijn.


Porcupine Tree-bute in Café XL WageningenPorcupine Tree-bute in Café XL Wageningen
Porcupine Tree-bute in Café XL WageningenPorcupine Tree-bute in Café XL Wageningen

De laatste band van deze voorronde was 5-mans Porcupine Tree tribute Porcupine Tree-bute uit Groesbeek. Deze band wist de vakjury te overtuigen met nummers als Blackest Eyes, Fear Of A Blank Planet en Arriving Somewhere But Not Here en werd uitgeroepen tot beste band van deze selectieronde. Als vakjury-winnaar staat Porcupine Tree-bute in de regionale Halve Finales die in september en oktober plaatsvinden in o.a. Metropool Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Café XL WageningenCafé XL Wageningen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import David Eden Maxazine Ticketmaster EVANS
Uw logo ook hier? Sound Vision Studio RockMuZine SONOR Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands