• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Podiumcafé de Vorstin 10-02-2012

Funk and Soul coverband Messed Up uit Delft wint voorronde in de Vorstin

Starred uit Utrecht als publiekswinnaar naar finalerondes regio West Nederland

Vrijdag 10 februari jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum de 1e voorronde plaats van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’ voor regio West Nederland. Vier bands speelden om de gunst van de vakjury en het publiek om een plaats te bemachtigen in de regionale finalerondes die in september van start gaan. 7-mans Funk and Soul coverband Messed Up uit Delft wist met een zeer sterke performance de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. Een kleine meerderheid aan publieksstemmen zorgde voor de publieksprijs voor 5-mans Rock coverband Starred uit Utrecht. Beide winnaars plaatsten zich direct voor de regionale Kwartfinales, de 2e ronde in deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverbands van de Benelux. De uiteindelijke winnaars worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens. Gedurende hun deelname worden alle bands vanaf de finalerondes gecoacht en begeleid om zowel muzikaal als ook in de presentatie optimaal te kunnen presteren.

Monkfish in Podiumcafé de Vorstin HilversumMonkfish in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Monkfish in Podiumcafé de Vorstin HilversumMonkfish in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De eerste band die het mooie podium van de Vorstin mocht beklimmen was 8-mans Pop coverband Monkfish uit Amsterdam. Met een heerlijke set met repertoire van o.a. Junkie XL, Go Back to the Zoo en Lykke Li wist de band ook muzikaal een sterke performance neer te zetten. Dit werd zowel door de vakjury als ook door het publiek beloond met een hoge score. Monkfish is een grote kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


Vanhetbalkon in Podiumcafé de Vorstin HilversumVanhetbalkon in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Vanhetbalkon in Podiumcafé de Vorstin HilversumVanhetbalkon in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De meest dynamische band van deze selectieronde was 6-mans Party coverband Vanhetbalkon uit Roelofarendsveen. Binnen no-time kregen de zes podiumbeesten het publiek in beweging met nummers van o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Faithless en The Prodigy. Vanhetbalkon wist dan ook hoog te scoren bij de publieksstemmen en zal ook zeker niet kansloos zijn voor één van de Wild-Cards die in juli worden uitgedeeld aan de beste bands die zich niet via een 1e plaats direct hebben weten te plaatsen.


Messed Up in Podiumcafé de Vorstin HilversumMessed Up in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Messed Up in Podiumcafé de Vorstin HilversumMessed Up in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Het muzikale hoogtepunt werd deze voorronde geleverd door 7-mans Funk and Soul coverband Messed Up uit Delft. Met een heerlijke groove en technisch op goed niveau werden nummers gespeeld van o.a. Al Jarreau, Ray Charles en Kool & The Gang. Met een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury gaat Messed Up direct naar de Kwartfinales van regio West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht).


Starred in Podiumcafé de Vorstin HilversumStarred in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Starred in Podiumcafé de Vorstin HilversumStarred in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Met 5-mans Rock coverband Starred uit Utrecht stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze avond op het podium. Nummer van o.a. The White Stripes, Lady Gaga en Lenny Kravitz werden met veel energie de zaal in gespeeld en kregen het publiek ook goed in beweging. Met de 1e plaats bij de publieksstemmen staat Starred zeer verdiend bij de beste en populairste 42 bands in de Kwartfinales van regio West Nederland.

Podiumcafé de Vorstin HilversumPodiumcafé de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo SONOR Podiuminfo Koch USA Music Import
Uw logo ook hier? RockMuZine Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
David Eden Ticketmaster Maxazine EVANS Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands