• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Muziekcafé Wilhelmina 12-02-2012

Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands’

Far From Over uit Aarle-Rixtel en The Officeband uit ‘s-Hertogenbosch met publieksprijs naar finalerondes

Zondag 12 februari jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de 1e selectieronde  plaats van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de finalerondes van regio Zuid Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland). Bij de vakjury ging de overwinning naar 6-mans Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel en bij het publiek eindigde twee bands met een gelijk aantal stemmen: 7-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel en 4-mans Rock coverband The Officeband uit ‘s-Hertogenbosch. Deze drie bands plaatsten zich hiermee direct voor de regionale finalerondes die in september van start gaan o.a. in Effenaar Eindhoven, MEZZ Breda en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens.

Far From Over in Wilhelmina EindhovenFar From Over in Wilhelmina Eindhoven
Far From Over in Wilhelmina EindhovenFar From Over in Wilhelmina Eindhoven

De eerste band die het podium van Muziekcafé Wilhelmina betrad was 7-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel. Op zeer overtuigende wijze en met veel energie werden nummers gebracht van o.a. Toto, Alanis Morissette en Jewel en dat werd beloond met een gedeelde 1e plaats bij de publieksstemmen en een hoge score bij de vakjury. Hiermee plaatste Far From Over zich direct voor de regionale finalerondes.


The Officeband in Wilhelmina EindhovenThe Officeband in Wilhelmina Eindhoven
The Officeband in Wilhelmina EindhovenThe Officeband in Wilhelmina Eindhoven

4-mans Rock coverband The Officeband uit ‘s-Hertogenbosch liet horen over potentie te beschikken om door te groeien naar een hoger niveau. Met nummers van o.a. Wolfmother, Muse en Radiohead wisten de jonge muzikanten ook hoog te scoren bij het publiek. Met een gedeelde 1e plaats bij de publieksstemmen gaat The Officeband als publiekswinnaar naar de Kwartfinales van regio Zuid Nederland.


Nogasm in Wilhelmina EindhovenNogasm in Wilhelmina Eindhoven
Nogasm in Wilhelmina EindhovenNogasm in Wilhelmina Eindhoven

Het 3e half uur was voor 5-mans Pop, Rock coverband Nogasm uit Eindhoven. Met passie werden nummers gespeeld van o.a. Ilse DeLange, Bon Jovi en Melissa Etheridge. Nogasm zit nog zeker in de race voor één van de Wild-Cards die in juli worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Lipstick Junkie in Wilhelmina EindhovenLipstick Junkie in Wilhelmina Eindhoven
Lipstick Junkie in Wilhelmina EindhovenLipstick Junkie in Wilhelmina Eindhoven

De laatste band van deze selectieronde was 6-mans Pop, Rock coverband Lipstick Junkie uit Bladel. Met repertoire van o.a. Jason Mraz, Anouk en John Mayer liet de band horen over goede individuele muzikanten te beschikken die zich als band snel zullen gaan ontwikkelen tot een bovengemiddeld niveau. Met een 1e plaats bij de vakjury staat Lipstick Junkie zeer verdiend in de Kwartfinales van regio Zuid Nederland.

Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Podiuminfo Festivalinfo Ticketmaster Sound Vision Studio
Maxazine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency RockMuZine
USA Music Import David Eden SONOR Koch EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands