• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin 03-03-2012

Led Zeppelin tribute Steeler en Rock coverband Koyle winnen 1st BENELUX Semi-Final 

Rock coverband Fabiola Fun F*ckers en Pop/Rock coverband SOC met 2e plaatsen naar de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg

Zaterdag 3 maart jl. vond in een uitverkocht Podium de Vorstin in Hilversum de 1st BENELUX Semi-Final plaats van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011/2012’. Negen bands zorgden niet alleen voor een spannende muzikale strijd op hoog niveau, maar wisten er voor de uitzinnige menigte ook een groot feest van te maken. In deze zoektocht naar de beste (vakjury) en populairste (publieksstemmen) coverband van de Benelux spelen in 2 halve finales de 18 regionale winnaars om 8 plaatsen in de BENELUX Grand Finale die op 21 april wordt gehouden in Poppodium 013 Tilburg. In deze 1e halve finale won 4-mans Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam (NL) de 1e prijs bij de vakjury en behaalde 5-mans Rock coverband Koyle uit Genk (B) op zeer overtuigende wijze de 1e plaats bij de publieksstemmen. Met een 2e plaats bij de vakjury en publiekstemmen voor respectievelijk 5-mans Rock coverband Fabiola Fun F*ckers uit Kontich (B) en 5-mans Pop, Rock coverband SOC uit Terheijden (NL) zijn de eerste vier finalisten bekend die tijdens de finale gaan strijden om de hoofdprijzen: CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Ook nu werden er weer Broadcast beeld- en audioregistraties gemaakt voor de TV-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ die in 12 afleveringen elke zaterdag wordt uitgezonden op o.a. Omroep Brabant.

IMI & Band in Podium de Vorstin HilversumIMI & Band in Podium de Vorstin Hilversum
IMI & Band in Podium de Vorstin HilversumIMI & Band in Podium de Vorstin Hilversum

De eerste band die door presentatrice Cilla Niekoop werd aangekondigd was 15-mans Michael Jackson tribute IMI & Band uit Den Haag (NL). Nummers als o.a. Beat It, I’ll Be There en Smooth Criminal werden muzikaal technisch op zeer hoog niveau gebracht. Ook in de presentatie zorgde frontman IMI samen met 3 danseressen voor een boeiend en indrukwekkende performance. IMI & Band had zich met een 2e plaats bij de vakjury tijdens de finale van regio West Nederland geplaatst voor deze 1st BENELUX Semi-Final. Drummer Saagar Jodha werd door de vakjury uitgeroepen tot beste drummer van deze avond en genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash-editie’.


RazZ in Podium de Vorstin HilversumRazZ in Podium de Vorstin Hilversum
RazZ in Podium de Vorstin HilversumRazZ in Podium de Vorstin Hilversum

6-mans Pop, Rock coverband RazZ uit Enschede (NL) had zich als vakjury-winnaar van regio Noord-Oost Nederland geplaatst voor deze voorlaatste ronde. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Listen van Beyoncé, Sterrenstof van Jeugd van Tegenwoordig en Firework van Katy Perry liet RazZ wederom horen een absolute topband te zijn. Vooral leadzangeres Tessa Cats oogstte veel waardering van zowel het publiek als van de vakjury voor haar enorme vocale kwaliteiten.


Steeler in Podium de Vorstin HilversumSteeler in Podium de Vorstin Hilversum
Steeler in Podium de Vorstin HilversumSteeler in Podium de Vorstin Hilversum

Het muzikale hoogtepunt van deze 1st BENELUX Semi-Final was volgens het oordeel van de vakjury het optreden van 4-mans Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam (NL). Niet alleen de virtuositeit van de band, maar ook de uitstraling, beleving en de sounds evenaren het origineel. Vanaf het dampende openingsnummer Kashmir, via het gevoelige Stairway To Heaven tot de laatste akkoorden van hun dynamische afsluiter Whole Lotta Love wist Steeler zowel het publiek als de vakjury in haar greep te houden. Als vakjury-winnaar van de finale van regio West Nederland hadden de Rotterdammers zich geplaatst voor deze halve finale en wederom als vakjury-winnaar gaat deze No.1 Led Zeppelin tribute overtuigend nu naar de BENELUX Grand Finale op zaterdag 21 april in Poppodium 013 in Tilburg. Hier spelen zij om de hoofdprijzen: CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens. Gitarist Luca Giordano werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze avond en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.


Red, White and Blues in Podium de Vorstin HilversumRed, White and Blues in Podium de Vorstin Hilversum
Red, White and Blues in Podium de Vorstin HilversumRed, White and Blues in Podium de Vorstin Hilversum

Met een dik verdiende Wild-Card had 7-mans Blues, Soul coverband Red, White and Blues uit Middelaar (NL) zich geplaatst voor deze 1st BENELUX Semi Final. Ook nu liet de band horen en zien waarom ze zich mochten scharen bij de 18 beste en populairste coverbands van de Benelux in deze achtste ‘The Clash-editie’. Met overtuigende passie en op technisch hoog niveau wist Red, White and Blues zowel het publiek als ook de vakjury te boeien met interpretaties van o.a. Dreams To Remember van Otis Redding, Standing On A Shaky Ground van Delbert Mc Clinton en Kiss van Prince. De missie van Red, White and Blues om de Blues opnieuw onder de aandacht te brengen van het grote publiek mag met haar resultaat in The Clash of the Cover Bands als zeer geslaagd worden betiteld.


't Luchtorkest in Podium de Vorstin Hilversum't Luchtorkest in Podium de Vorstin Hilversum
't Luchtorkest in Podium de Vorstin Hilversum't Luchtorkest in Podium de Vorstin Hilversum

Een mooi voorbeeld van hoe een band zich in korte tijd kan ontwikkelen is 10-mans Pop coverband ‘t Luchtorkest uit Zeist (NL). Met een 2e plaats bij de publieksstemmen tijdens de finale van regio West Nederland had de band zich geplaatst voor de BENELUX Semi-Finals en ook nu weer wist ‘t Luchtorkest haar vorige optredens te overtreffen. Nummers als o.a. Bad Romance van Lady Gaga, I Feel Good van James Brown en I Gotta Find Me Another You van John Mayer weten de muzikanten goed naar zich toe te trekken en te bewerken met hun eigen specifieke sound and feel. Vooral leadzanger/gitarist Ross Frigge weet met zijn unieke stemgeluid en timing een belangrijke stempel te drukken op de totale performance van deze heerlijke band.


Fabiola Fun F*ckers in Podium de Vorstin HilversumFabiola Fun F*ckers in Podium de Vorstin Hilversum
Fabiola Fun F*ckers in Podium de Vorstin HilversumFabiola Fun F*ckers in Podium de Vorstin Hilversum

Als vakjury-winnaar van de finale van regio België/Luxemburg in Muziekodroom wist zij door te dringen tot de 18 beste en populairste coverbands van deze eerste The BENELUX Edition van The Clash of the Cover Bands: 5-mans Pop, Rock coverband Fabiola Fun F*ckers uit Kontich (B). Met wederom een muzikaal technisch sterke performance en haar gevoel voor entertainment zorgden de 5 podiumbeesten voor een sterke dynamische interactie met het publiek. Opvallend is ook de eigenzinnige repertoirekeuze zoals o.a. Gay Bar van Electric 6, All American Girl van Angry Johnny & the Killbillies en A Punk van Vampire Weekend. Nummers die niet bij het grote publiek bekend zijn, maar zoals zij gebracht worden door Fabiola Fun F*ckers wel direct worden opgepakt. Met een dik verdiende 2e plaats bij de vakjury plaatste Fabiola Fun F*ckers zich voor de BENELUX Grand Finale op zaterdag 21 april in Poppodium 013 in Tilburg.
Bassist Wim De Puysseleyr en toetsenist Joris Moonen werden beide door de vakjury uitgeroepen tot beste in hun categorie en hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash-editie’.


SOC in Podium de Vorstin HilversumSOC in Podium de Vorstin Hilversum
SOC in Podium de Vorstin HilversumSOC in Podium de Vorstin Hilversum

Ook één van de hoogtepunten van deze 1st BENELUX Semi-Final was het optreden van 5-mans Pop, Rock coverband SOC uit Terheijden (NL). Geplaatst voor deze halve finale met een 2e plaats bij de publieksstemmen tijdens de finale van Zuid Nederland liet de band ook nu weer horen zich telkens weer door te ontwikkelen naar een nog hoger niveau. Ditmaal met zeer sterke uitvoeringen van o.a. Bring Me To Life van Evanescence, Sex On Fire van Kings of Leon en een zeer indrukwekkende interpretatie van Alone van Heart. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen staat SOC zeer verdiend in de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg, maar ook bij de vakjury scoorde de band zeer hoog. Als SOC die laatste (kleine) stap nog kan maken zal zij in de finale definitief ook één van de kanshebbers zijn bij de vakjury. Leadzangeres Ilonka van Hooydonk werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze halve finale en hiermee is zij genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt per categorie aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash-editie’.


Koyle in Podium de Vorstin HilversumKoyle in Podium de Vorstin Hilversum
Koyle in Podium de Vorstin HilversumKoyle in Podium de Vorstin Hilversum

Wat een power, wat een energie en wat een beleving en interactie weten de 5 podiumbeesten van Rock coverband Koyle uit Genk (B) elke keer weer te brengen. Elke vierkante centimeter van de Vorstin wisten zij te bereiken met hun krachtige uitvoeringen van o.a. Fight For Your Right van Beastie Boys, Rebel Yell van Billy Idol, maar ook het dynamische Turn The Page van Metallica. Als publiekswinnaar van regio België/Luxemburg plaatste Koyle zich voor deze BENELUX Semi-Finals en ook nu wisten zij de 1e plaats te veroveren bij de publieksstemmen. Zeer verdiend staat Koyle in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 21 april in Poppodium 013 in Tilburg en ook hier zullen zij het voor elkaar krijgen om het gehele publiek in beweging te krijgen. Zoals de voorzitter van de vakjury tijdens het jury-commentaar al zei: vanaf vandaag is Koyle uitgeroepen tot het beste exportproduct van België!!!


De Bijtels in Podium de Vorstin HilversumDe Bijtels in Podium de Vorstin Hilversum
De Bijtels in Podium de Vorstin HilversumDe Bijtels in Podium de Vorstin Hilversum

Een betere afsluiter van deze 1st BENELUX Semi-Final had de organisatie zich niet kunnen bedenken: 5-mans Rock and Lol coverband De Bijtels uit Alphen (NL). Met een combinatie van goede Pop- en Rocknummers zoals o.a. een Queen Medley en Chasing Cars van Snow Patrol en een enorm hoog feestgehalte inclusief polonaise met een medley van Rowwen Hèze lieten De Bijtels wederom horen dat zij de band zijn om elk feest te doen slagen. Met een dik verdiende Wild-Card waren zij naar deze halve finale gekomen en ook nu weer wist De Bijtels bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren.

Zaterdag 10 maart a.s. strijden wederom 9 bands om de laatst te winnen plaatsen in de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

Foto's: Joop Bazelmans

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Uw logo ook hier? SONOR Maxazine Festivalinfo
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Koch Podiuminfo Ticketmaster
Uw logo ook hier? David Eden EVANS USA Music Import Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands