• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord 2012/2013 Muziekcafé Scooter'S 16-03-2012

Rock coverband That’s What She Said uit Zwolle wint Voorronde ‘The Clash of the Cover Bands’

SOS Coverband uit Drachten als publiekswinnaar naar Halve Finales regio Noord-Oost Nederland

Vrijdag 16 maart jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de 2e Voorronde plaats voor regio Noord Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’. Vier bands gingen de muzikale strijd aan in deze selectieronde om een plaats te veroveren in de regionale Halve Finales die in oktober van dit jaar voor deze regio plaatsvinden in o.a. Metropool Hengelo, DRU Cultuurfabriek in Ulft en Muziekcafé Scooter’S. 5-mans Rock coverband That’s What She Said uit Zwolle wist met een spetterend optreden de 1e prijs bij de vakjury in de wacht te slepen, terwijl 5-mans Pop coverband SOS Coverband uit Drachten de meeste publieksstemmen wist te veroveren. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Halve Finales van regio Noord-Oost Nederland. Ook dit jaar spelen de bands om de hoofdprijzen: een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Gedurende hun deelname worden de bands ook meerdere keren uitgenodigd voor bandcoachingsdagen en workshops, zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op hun volgende optredens in dit leerzame en spannende muzikale avontuur.

That's What She Said in Scooter'S LeeuwardenThat's What She Said in Scooter'S Leeuwarden
That's What She Said in Scooter'S LeeuwardenThat's What She Said in Scooter'S Leeuwarden

De aftrap van deze voorronde/selectieronde werd verzorgd door 5-mans Rock coverband That’s What She Said uit Zwolle. Op technisch zeer hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Lenny Kravitz, The Beatles en N.E.R.D. Vooral opvallend waren de vaak verrassende arrangementen waarmee de vijf topmuzikanten hun repertoire benaderen en die een frisse en eigentijdse update geven aan vooral de wat oudere nummers. Met overtuiging speelde That’s What She Said zich naar de 1e plaats bij de vakjury en plaatste zich hiermee voor de Halve Finale later dit jaar in Metropool Hengelo.


SOS Coverband in Scooter'S LeeuwardenSOS Coverband in Scooter'S Leeuwarden
SOS Coverband in Scooter'S LeeuwardenSOS Coverband in Scooter'S Leeuwarden

5-mans Pop coverband SOS Coverband uit Drachten wist met nummers van o.a. Lucifer, Doobie Brothers en Stevie Wonder de meeste publieksstemmen binnen te spelen en plaatste zich met een nipte meerderheid als publiekswinnaar voor de Halve Finales van regio Noord-Oost Nederland. Ook SOS Coverband wordt hiermee uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen/workshops die in augustus en september worden gegeven voor de bands die zich hebben geplaatst voor de regionale finalerondes.


The Steamin' Locomotives in Scooter'S LeeuwardenThe Steamin' Locomotives in Scooter'S Leeuwarden
The Steamin' Locomotives in Scooter'S LeeuwardenThe Steamin' Locomotives in Scooter'S Leeuwarden

De liefhebbers van Johnny Cash kwamen nu flink aan hun trekken. 5-mans Johnny Cash tribute The Steamin’ Locomotives uit Groningen brachten met passie nummers als o.a. I Walk The Line, 25 minutes To Go en Boy Named Sue. De band wist vooral de strijd bij de publieksstemmen tot het eind spannend te houden.


Once in Scooter'S LeeuwardenOnce in Scooter'S Leeuwarden
Once in Scooter'S LeeuwardenOnce in Scooter'S Leeuwarden

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 6-mans Pop, Rock coverband Once uit Leeuwarden. Deze ambitieuze formatie met zeer sterke muzikanten speelden een sterke set met nummers van o.a. Bruno Mars, Anouk en Cee Lo Green. Ondanks dat de band nog niet lang in deze setting bij elkaar is, spatte de energie van het podium en wist de band een zeer goede indruk achter te laten.

Scooter'S LeeuwardenScooter'S Leeuwarden

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Maxazine Sound Vision Studio David Eden Artists & Bands Booking Agency
Ticketmaster Podiuminfo Uw logo ook hier? Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency
Koch SONOR EVANS USA Music Import RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands