• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2012/2013 DRU Cultuurfabriek 30-03-2012

Rock coverband Bugs ‘n Bones uit Ulft wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Blue Sunday Live uit Goor als publiekswinnaar naar Halve Finales Regio Oost Nederland

Vrijdag 30 maart jl. vond in DRU Cultuurfabriek in Ulft de 3e voorronde plaats van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’ voor Regio Oost Nederland (Gelderland, Overijssel en Drenthe). Vier bands speelden in deze spannende selectieronde om twee plaatsen in de regionale Halve Finales die in september van start gaan. In de vakjury categorie wist uiteindelijk 5-mans Rock coverband Bugs ‘n Bones uit Ulft de 1e plaats te behalen, terwijl 6-mans Pop, Rock coverband Blue Sunday Live uit Goor de overwinning bij de publieksstemmen wist te veroveren. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de volgende ronde in deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Voordat de finalerondes beginnen worden de bands gecoached en krijgen zij workshops om zich optimaal voor te bereiden zodat ze in de volgende ronde alles uit de kast kunnen halen om zowel vakjury als publiek van hun muzikale kwaliteiten te kunnen overtuigen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. De winnaar van 2010, Rock coverband Campaign staat op dit moment in de Mega Top-100 met haar gewonnen single Victory Is Ours.

Blue Sunday Live in DRU Cultuurfabriek UlftBlue Sunday Live in DRU Cultuurfabriek Ulft
Blue Sunday Live in DRU Cultuurfabriek UlftBlue Sunday Live in DRU Cultuurfabriek Ulft

De eerste band van deze selectieronde die door organisator John Van den Borne werd aangekondigd was 6-mans Pop, Rock coverband Blue Sunday Live uit Goor. Met nummers van o.a. U2, Coldplay en Lady Gaga wisten zij direct voor alle bands de lat hoog te leggen. Met haar uitstekende performance wist Blue Sunday Live direct het publiek in te pakken wat uiteindelijk resulteerde in een nipte overwinning bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar staat Blue Sunday Live in de Halve Finale van Oost Nederland op 16 november a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo.


Bugs 'n Bones in DRU Cultuurfabriek UlftBugs 'n Bones in DRU Cultuurfabriek Ulft
Bugs 'n Bones in DRU Cultuurfabriek UlftBugs 'n Bones in DRU Cultuurfabriek Ulft

Ondanks het ontbreken van de leadzangeres en de vers in de band opgenomen leadzanger wist 5-mans Rock coverband Bugs ‘n Bones met een muzikaal zeer sterk optreden de 1e plaats bij de vakjury te behalen. Met nummers van o.a. Gavin DeGraw, Supergrass en Stereophonics liet de band horen over goede individuele muzikanten te beschikken die een sterke basis vormen voor de uitstekende leadzanger. Bugs ‘n Bones staat als vakjury-winnaar in de Halve Finale die in oktober wordt gehouden ook in de DRU Cultuurfabriek.


In-C-eeN in DRU Cultuurfabriek UlftIn-C-eeN in DRU Cultuurfabriek Ulft
In-C-eeN in DRU Cultuurfabriek UlftIn-C-eeN in DRU Cultuurfabriek Ulft

In-C-eeN (spreek uit als het Engelse Insane) speelt oude Rock en hedendaagse klassiekers in een akoestische setting. Met trekzaccordeon, resonantie gitaar en klomptrabats knalt het Achterhoekse trio van het podium, danwel uit de entree, foyer en/of garderobe. Zo stelt deze uniek 3-mans formatie uit Barchem zich voor aan het grote publiek. Nummers van o.a. AC/DC, Johnny Cash en Rammstein worden omgevormd in een specifiek In-C-eeN-jasje en zorgen voor een frisse en interessante performance. Vooral bij de publieksstemmen wist In-C-eeN er een spannende avond van te maken en moest het helaas met minimaal verschil afleggen.


Mute in DRU Cultuurfabriek UlftMute in DRU Cultuurfabriek Ulft
Mute in DRU Cultuurfabriek UlftMute in DRU Cultuurfabriek Ulft

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 5-mans Rock coverband Mute uit Enschede. Met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. Anouk, Joan Jet en Guns N’ Roses wist de band een sterke indruk achter te laten bij zowel de vakjury als bij het publiek. In juli, wanneer alle selectierondes zijn geweest, zal er een beperkt aantal Wild-Cards worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale Halve Finales. Dan zal ook blijken of Mute alsnog bij de beste en populairste 24 coverbands van Oost Nederland horen.

DRU Cultuurfabriek UlftDRU Cultuurfabriek Ulft

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Maxazine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
RockMuZine Festivalinfo SONOR Uw logo ook hier? David Eden
Ticketmaster Koch EVANS Podiuminfo Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands