• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Lokaal 8 28-04-2012

Rock coverband F uit Genk (B) wint voorronde in Lokaal 8 in Veldhoven

Sweet Vendetta uit Waalwijk met publieksprijs naar de regionale finalerondes

Zaterdag 28 april jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven één van de vele voorrondes/selectierondes plaats in het negende seizoen van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om in twee categorieën te worden beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. Bij de vakjury eindigde 4-mans Rock coverband F uit Genk (B) uiteindelijk op de 1e plaats, terwijl het publiek 5-mans Rock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk met de meeste publieksstemmen tot winnaar koos. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die in september van start gaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ winnen o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

F in Lokaal 8 VeldhovenF in Lokaal 8 Veldhoven
F in Lokaal 8 VeldhovenF in Lokaal 8 Veldhoven

De aftrap van deze selectieronde werd verricht door 4-mans Rock coverband F uit Genk (B). Deze sterke Belgische formatie wist met repertoire van o.a. U2, Pearl Jam en Kings of Leon de vakjury te overtuigen met zeer sterk technisch spel en een uitstekende beleving. Met haar goede energie wist F het publiek ook goed te bespelen en een uitstekende interactie op te bouwen. F werd door de vakjury tot beste band van deze avond uitgeroepen en staat daarmee als vakjurywinnaar in de Halve Finales van Regio België/Luxemburg die in oktober van start gaan.


Sweet Vendetta in Lokaal 8 VeldhovenSweet Vendetta in Lokaal 8 Veldhoven
Sweet Vendetta in Lokaal 8 VeldhovenSweet Vendetta in Lokaal 8 Veldhoven

5-mans Rock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk wist niet alleen de meeste publieksstemmen binnen te spelen, maar zorgde ook voor een spannende wedstrijd bij de vakjury. Met uitvoeringen van nummers van o.a. AC/DC, Led Zeppelin en Iron Maiden toonde de band een sterke muzikale inhoud en wist vooral de leadzangeres enorm te imponeren. Sweet Vendetta plaatste zich als publiekswinnaar voor de regionale finalerondes die plaatsvinden in o.a. MEZZ in Breda, Effenaar in Eindhoven, Gebouw-T in Bergen op Zoom en MC De Bosuil in Weert.


PARALYZERS in Lokaal 8 VeldhovenPARALYZERS in Lokaal 8 Veldhoven
PARALYZERS in Lokaal 8 VeldhovenPARALYZERS in Lokaal 8 Veldhoven

Na twee stevige Rock coverbands was het nu tijd voor heerlijke Rock & Roll uit vooral de jaren ‘50 en ‘60 van 4-mans Rock & Roll coverband PARALYZERS uit Diepenbeek (B). Technisch ook van hoog niveau speelden de vier podiumbeesten nummers van o.a. The Paladins, Eddie Cochran en The Undertones. Met zowel een goede score bij de vakjury als bij het publiek maakt PARALYZERS zeker een goede kans op één van de Wild-Cards die in september worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


The Dutch Keys in Lokaal 8 VeldhovenThe Dutch Keys in Lokaal 8 Veldhoven
The Dutch Keys in Lokaal 8 VeldhovenThe Dutch Keys in Lokaal 8 Veldhoven

Het laatste half uur van deze selectieronde was voor 2-mans The Black Keys tribute The Dutch Keys uit Etten-Leur. Met veel passie werden nummers gespeeld als o.a. Set You Free, Modern Times en Grown So Ugly. Voor de liefhebbers van The Black Keys zeker interessant om deze tribute te ervaren.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Ticketmaster David Eden Sound Vision Studio Maxazine
Koch USA Music Import Uw logo ook hier? EVANS Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Festivalinfo SONOR RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands