• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Musicon 12-05-2012

Pink Floyd tribute FLINK uit Katwijk wint Voorronde in Musicon Den Haag

Rock coverband Sweet Lake Rock uit Zoetermeer met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Zaterdag 12 mei jl. vond in Muziekcentrum Musicon in Den Haag de negende selectieronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes die vanaf september plaatsvinden in o.a. Paard van Troje in Den Haag, P60 in Amstelveen en Boerderij in Zoetermeer. Met een zeer sterke performance wist 5-mans Pink Floyd tribute FLINK uit Katwijk de 1e plaats te scoren bij de vakjury en eindigde 5-mans Rock coverband Sweet Lake Rock uit Zoetermeer op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales van Regio West Nederland waar de 42 beste en populairste bands van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland hun spannende en leerzame weg in deze bandwedstrijd voortzetten richting de hoofdprijzen: een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

FLINK in Musicon Den HaagFLINK in Musicon Den Haag
FLINK in Musicon Den HaagFLINK in Musicon Den Haag

Het eerste half uur van deze voorronde was voor de uiteindelijke vakjury-winnaar Pink Floyd tribute FLINK. De vijf mannen uit Katwijk wisten met nauwkeurige sounds en technisch op hoog niveau nummers neer te zetten als o.a. Breathe, Comfortably Numb en Shine On You Crazy Diamond. Indrukwekkend hoe deze jonge formatie (2e officiële optreden) in korte tijd dit niveau weten te behalen. FLINK staat als vakjury-winnaar in de Kwartfinales van Regio West Nederland die vanaf september van start gaan.


The Blue Room in Musicon Den HaagThe Blue Room in Musicon Den Haag
The Blue Room in Musicon Den HaagThe Blue Room in Musicon Den Haag

De 2e band die het podium van Musicon beklom was Rock coverband The Blue Room uit Den Haag. Met enorm veel plezier en een lekkere drive bracht deze 5-mans formatie nummers van o.a. Rolling Stones, Q65 en Jimi Hendrix.


GRIND in Musicon Den HaagGRIND in Musicon Den Haag
GRIND in Musicon Den HaagGRIND in Musicon Den Haag

5-mans Classic Rock coverband GRIND uit Wassenaar/Den Haag wist zowel bij de vakjury als bij het publiek goed te scoren. Met repertoire van o.a. The Loving Spoonful, Santana en Van Halen wist GRIND direct een goede interactie op te bouwen met het publiek. Met haar uitstekende prestatie dingt GRIND zeker mee naar één van de Wild-Cards voor de Kwartfinales die in juli worden vergeven aan de bands die zich niet direct via een overwinning hebben weten te plaatsen.


Sweet Lake Rock in Musicon Den HaagSweet Lake Rock in Musicon Den Haag
Sweet Lake Rock in Musicon Den HaagSweet Lake Rock in Musicon Den Haag

De laatste band van deze voorronde was 5-mans Rock coverband Sweet Lake Rock uit Zoetermeer. Met nummers van o.a. Go Back To The Zoo, Foo Fighters en Bruce Springsteen wist de band ook direct de vonk naar het publiek over te laten slaan, wat resulteerde in een 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar staat Sweet Lake Rock bij de 42 beste en populairste bands van Regio West Nederland in de Kwartfinales.

Musicon Den HaagMusicon Den Haag

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Podiuminfo SONOR EVANS Festivalinfo
David Eden Sound Vision Studio Maxazine Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Uw logo ook hier? RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands