• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Podiumcafé de Vorstin 18-05-2012

Tower of Power tribute The Bump City Big Boys uit Rotterdam wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Blues Rock coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk met publieksprijs naar Kwartfinales Regio West Nederland

Vrijdag 18 mei jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum de 10e selectieronde plaats voor Regio West-Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vijf bands speelden een boeiende muzikale strijd en werden in twee categorieën beoordeeld: vakjury en publieksstemmen. De 1e prijs bij de vakjury ging uiteindelijk naar 10-mans Tower of Power tribute The Bump City Big Boys uit Rotterdam en met een kleine meerderheid aan stemmen legde 6-mans Blues Rock coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk beslag op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finalerondes van Regio West Nederland die vanaf september van start gaan en plaats vinden in de meest gerenommeerde poppodia van deze regio zoals o.a. Paard van Troje in Den Haag, Boerderij in Zoetermeer en Podium de Vorstin in Hilversum. Voordat er begonnen wordt aan deze finalerondes worden alle geplaatste bands uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen en workshops die de organisatie geeft om de bands optimaal voorbereid deze spannende en leerzame afvalrace in te laten gaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

The Bump City Big Boys in Podiumcafé de Vorstin in HilversumThe Bump City Big Boys in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum
The Bump City Big Boys in Podiumcafé de Vorstin in HilversumThe Bump City Big Boys in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum

De 1e band die het mooie podium van de Vorstin mocht beklimmen was 10-mans Tower of Power tribute The Bump City Big Boys uit Rotterdam. Het vraagt de nodige lef om in een tribute te spelen van de band die jaren lang bekend stond als de strakste band ter wereld, maar deze formatie hoeft zich absoluut hiervoor niet te schamen. Op zeer hoog niveau werden nummers gebracht zoals o.a. Soul With A Capital S, Willing To Learn en Soul Vaccination. Er zitten geen zwakke schakels in deze band, maar nog belangrijker, ze kunnen nog zeker naar elkaar toe groeien. We kunnen de ontwikkeling van The Bump City Big Boys gelukkig mee beleven, want door de vakjury uitgeroepen tot beste band van deze selectieronde gaat deze indrukwekkende band als vakjury-winnaar naar de Kwartfinales van Regio West Nederland die voor hen plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag.


Jericho Pie in Podiumcafé de Vorstin in HilversumJericho Pie in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum
Jericho Pie in Podiumcafé de Vorstin in HilversumJericho Pie in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum

5-mans Rock, Funk coverband Jericho Pie weet de nummers zodanig naar zich toe te trekken dat haar repertoire een subtiel eigen randje krijgt. Nummers van o.a. Black Sabbath, Goo Goo Dolls en Neil Young werden op goed niveau neergezet en hiermee behaalde de band een goede score bij de vakjury. Jericho Pie is zeker niet kansloos voor één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste
bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Dr. Jekyll & Mr. Hyde in Podiumcafé de Vorstin in HilversumDr. Jekyll & Mr. Hyde in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum
Dr. Jekyll & Mr. Hyde in Podiumcafé de Vorstin in HilversumDr. Jekyll & Mr. Hyde in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum

Met een gevarieerde set met repertoire van o.a. Popa Chubby, Stevie Wonder en The Zombies wist 6-mans Blues Rock coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde een uitstekend optreden neer te zetten. Er werd een goede interactie met het publiek opgebouwd wat uiteindelijk resulteerde in een kleine meerderheid aan publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze selectieronde plaatste Dr. Jekyll & Mr. Hyde zich direct voor de regionale Kwartfinales die voor hen ook plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag.


Sugar & Spice in Podiumcafé de Vorstin in HilversumSugar & Spice in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum
Sugar & Spice in Podiumcafé de Vorstin in HilversumSugar & Spice in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum

Wat een unieke formule en wat een impact heeft deze band op het publiek. Zowel muzikaal als in de presentatie streeft 6-mans 90’s Pop coverband Sugar & Spice naar het hoogst haalbare en dat leverde zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen een zeer hoge score op. Nummers van o.a. Spice Girls, Take That en Total Touch worden op frisse en dynamische wijze gebracht en met de wetenschap dat deze jonge muzikale helden nog lang niet uitontwikkeld zijn, maakt dat zij hoog op de lijst staan van kanshebbers op één van de Wild-Cards die recht geven op een plaats in de Kwartfinales van West Nederland. Eind juli wanneer alle voorrondes zijn geweest, worden deze Wild-Cards vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de 2e ronde.


Nine Lives in Podiumcafé de Vorstin in HilversumNine Lives in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum
Nine Lives in Podiumcafé de Vorstin in HilversumNine Lives in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum

De laatste band van deze voorronde speelde een thuiswedstrijd, 5-mans Pop, Rock coverband Nine Lives uit Hilversum. Met nummers van o.a. Miss Montreal, Pink en Anouk kreeg ook Nine Lives het publiek goed in beweging en zorgde voor een mooie afsluiting van deze avond.

Podiumcafé de Vorstin in HilversumPodiumcafé de Vorstin in Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine USA Music Import Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Maxazine
EVANS Sound Vision Studio Podiuminfo Uw logo ook hier? SONOR
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Koch David Eden Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands