• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2012/2013 DRU Cultuurfabriek 25-05-2012

Pop coverband Neon Mind uit Azewijn wint Voorronde ‘The Clash 2012/2013’

Rock coverband Regular Chimps uit Lichtenvoorde met publieksprijs naar Halve Finales Regio Oost Nederland

Vrijdag 25 mei jl. vond in DRU Cultuurfabriek in Ulft een van de selectierondes plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands gingen de muzikale confrontatie met elkaar aan en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. 4-mans Pop coverband Neon Mind uit Azewijn werd voor haar uitstekende performance beloond met een 1e plaats bij de vakjury. 3-mans Rock coverband Regular Chimps uit Lichtenvoorde werd door het publiek tot winnaar gekozen. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Halve Finales van deze regio die plaatsvinden in DRU Cultuurfabriek en Poppodium Metropool in Hengelo. Voordat de bands de finalerondes ingaan worden zij gecoacht en krijgen ze workshops, zodat zij optimaal voorbereid deze spannende en leerzame bandcompetitie kunnen vervolgen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

TRY! in DRU Cultuurfabriek UlftTRY! in DRU Cultuurfabriek Ulft
TRY! in DRU Cultuurfabriek UlftTRY! in DRU Cultuurfabriek Ulft

De eerste band die in het prachtige DRU Cultuurfabriek op het podium stond was John Mayer tribute TRY! uit Ulft. De drie zeer talentvolle muzikanten speelden zich met nummers als o.a. Gravity, Waiting On The World To Change en Try naar een zeer goede score bij zowel de vakjury als bij het publiek. TRY! dingt nog zeker mee om één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de finalerondes van Regio Oost Nederland.


Neon Mind in DRU Cultuurfabriek UlftNeon Mind in DRU Cultuurfabriek Ulft
Neon Mind in DRU Cultuurfabriek UlftNeon Mind in DRU Cultuurfabriek Ulft

4-mans Pop coverband Neon Mind uit Azewijn wist met eigen interpretaties van nummers van o.a. Gabriel Rios, The Beatles en Caro Emerald de vakjury te overtuigen. Muzikaal op hoog niveau en met een leadzangeres die naast haar vocale kwaliteiten ook met haar podiumpresentatie het publiek aan zich weet te binden. Met de 1e plaats bij de vakjury plaatste Neon Mind zich zeer verdiend voor de Halve Finale die op zaterdag 15 september a.s. plaatsvindt in DRU Cultuurfabriek. In deze Halve Finale spelen acht bands om drie plaatsen in de finale van Regio Oost Nederand die plaatsvindt in Poppodium Metropool in Hengelo.

Regular Chimps in DRU Cultuurfabriek UlftRegular Chimps in DRU Cultuurfabriek Ulft
Regular Chimps in DRU Cultuurfabriek UlftRegular Chimps in DRU Cultuurfabriek Ulft

De derde band van deze selectieronde was 3-mans Rock coverband Regular Chimps uit Lichtenvoorde. Na een wat aarzelende start kwam de band goed op dreef en wist ze binnen no-time het publiek in beweging te krijgen. Met repertoire van o.a. Jimi Hendrix, Triggerfinger en Wolfmother speelde Regular Chimps de meeste publieksstemmen binnen en gaat als publiekswinnaar naar de Halve Finale van Regio Oost Nederland op zaterdag 15 september a.s. ook in DRU Cultuurfabriek.


Lakesiders in DRU Cultuurfabriek UlftLakesiders in DRU Cultuurfabriek Ulft
Lakesiders in DRU Cultuurfabriek UlftLakesiders in DRU Cultuurfabriek Ulft

Met 4-mans Classic Rock coverband Lakesiders uit Apeldoorn stond de laatste deelnemer van deze voorronde op het podium. Met een overtuigend half uur waarin nummers werden gebracht van o.a. Santana, Pink Floyd en Golden Earring wist ook Lakesiders een sterke indruk achter te laten bij zowel de vakjury als bij het publiek. Ook Lakesiders zit nog in de race voor één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Halve Finales.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch RockMuZine Maxazine Uw logo ook hier? Sound Vision Studio
David Eden Festivalinfo Ticketmaster USA Music Import SONOR
Podiuminfo EVANS Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands