• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2012/2013 Estrado 02-06-2012

Rock coverband Pulse uit Doetinchem wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Normaal tribute Kisjeskearls uit Slagharen met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland

Zaterdag 2 juni jl. vond in Muziekpodium Estrado in Harderwijk een voorronde plaats voor Regio Oost Nederland (Overijssel, Gelderland, Drenthe) in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden in twee categorieën beoordeeld: vakjury en publieksstemmen. Door de vakjury werd 4-mans Rock coverband Pulse uit Doetinchem uitgeroepen tot beste van deze avond. Bij het publiek gingen de meeste stemmen naar 4-mans Normaal tribute Kisjeskearls uit Slagharen. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de finalerondes van Regio Oost Nederland die in september van start gaan in o.a. Poppodium Metropool in Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. Voordat de regionale finalerondes beginnen krijgen alle bands een gedegen bandcoaching om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de volgende stap in deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Kisjeskearls in Estrado HarderwijkKisjeskearls in Estrado Harderwijk
Kisjeskearls in Estrado HarderwijkKisjeskearls in Estrado Harderwijk

De eerste band die het mooie podium van Estrado mocht beklimmen war 4-mans Normaal tribute Kisjeskearls uit Slagharen. Met passie en muzikaal op zeer goed niveau werden nummers gebracht als o.a. Kisjeskearl, Eenvoudige Boerenlul en Kom D’r Bij. Ook het publiek vond het geweldig en beloonde Kisjeskearls met de 1e plaats bij de publieksstemmen waarmee deze sterke tribute zich direct plaatste voor de regionale finalerondes.


Road to Ruin in Estrado HarderwijkRoad to Ruin in Estrado Harderwijk
Road to Ruin in Estrado HarderwijkRoad to Ruin in Estrado Harderwijk

4-mans Foo Fighters tribute Road to Ruin uit Ede kwam wat aarzelend op gang, maar wist zich uiteindelijk naar een zeer goede score bij de vakjury te spelen. Met nummers als Times Like These, The Pretender en Long Road To Ruin liet de band horen over uitstekende muzikale kwaliteiten te beschikken en maakt zeker een goede kans op één van de Wild-Cards die eind juni worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de 2e ronde.


Orange Fox in Estrado HarderwijkOrange Fox in Estrado Harderwijk
Orange Fox in Estrado HarderwijkOrange Fox in Estrado Harderwijk

De derde band van deze voorronde was 5-mans Pop, Rock coverband Orange Fox uit Epe. Met veel enthousiasme werd een gevarieerde set gespeeld met nummers van o.a. Kings of Leon waarmee Orange Fox een goede score wist te behalen bij de publieksstemmen.


Transistors in Estrado HarderwijkTransistors in Estrado Harderwijk
Transistors in Estrado HarderwijkTransistors in Estrado Harderwijk

Met Johnny Cash tribute Transistors stond de derde tribute van deze voorronde op het podium. Deze 5-mans formatie uit Den Haag speelde zich met nummers als Ring Of Fire, Daddy Sang Bass en I Walk The Line naar een goede score bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen. Transistors dingt met deze score zeker mee naar één van de Wild-Cards voor de finalerondes van Regio West Nederland die vanaf september van start gaan in o.a. Paard van Troje in Den Haag en P60 in Amstelveen.


Pulse in Estrado HarderwijkPulse in Estrado Harderwijk
Pulse in Estrado HarderwijkPulse in Estrado Harderwijk

De laatste band van deze selectieronde was 4-mans Rock coverband Pulse uit Doetinchem. Vanaf de eerste akkoorden spatte de energie van het podium en binnen no-time hadden ze het publiek ‘ingepakt’. Met repertoire van o.a. Stereophonics, Oasis en The Rev wist de band de vakjury te overtuigen dat zij de beste waren van deze avond. Pulse staat als vakjury-winnaar in de Halve Finales van Regio Oost Nederland die vanaf september van start gaan.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Koch Podiuminfo Uw logo ook hier?
RockMuZine Festivalinfo Maxazine Uw logo ook hier? USA Music Import
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency EVANS SONOR David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands