• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Liveclub Woetsjtok 10-06-2012

The Black Crowes tribute Croweology uit Vaals wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Loedder uit Kerkrade met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Zondag 10 juni jl. vond in Live Club Woetsjtok in Brunssum een extra selectieronde plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands speelden om 2 plaatsen in de finalerondes van regio Zuid-Nederland. 5-mans The Black Crowes tribute Croweology uit Vaals werd door de vakjury uitgeroepen tot beste band van deze selectieronde. Bij het publiek gingen de meeste stemmen naar 6-mans Rock coverband Loedder uit Kerkrade. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales die in september van start gaan en plaatsvinden in o.a. MC De Bosuil in Weert en Poppodium de Effenaar in Eindhoven. In deze spannende en dynamische zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux, worden de uiteindelijke winnaars beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Gedurende hun deelname worden de bands d.m.v. bandcoachingsdagen en workshops ondersteund in hun muzikale ontwikkelingen om een zo sterk mogelijke performance neer te zetten.

A3 Beton in Woetsjtok BrunssumA3 Beton in Woetsjtok Brunssum
A3 Beton in Woetsjtok BrunssumA3 Beton in Woetsjtok Brunssum

De aftrap van deze voorronde werd verricht door 5-mans Pop, Rock coverband A3 Beton uit Gingelom (B). Met zeer sterke uitvoeringen van nummers van o.a. Prince, Mathias Rheim en Faithless liet A3 Beton horen niet alleen veelzijdig te zijn, maar ook een hoog niveau te kunnen halen. Met een uitstekende score bij de vakjury is deze band een grote kanshebber op één van de Wild-Cards die recht geven op deelname aan de finalerondes van Belgie.


Loedder in Woetsjtok BrunssumLoedder in Woetsjtok Brunssum
Loedder in Woetsjtok BrunssumLoedder in Woetsjtok Brunssum

6-mans Rock coverband Loedder uit Kerkrade kwam, zag en overwon met een set waarin nummers verwerkt zaten van o.a. Pink, Linkin Park en Evanescence. Vanaf de eerste akkoorden wist Loedder het publiek te bespelen wat uiteindelijk een zeer terechte 1e plaats bij de publieksstemmen opleverde. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Loedder in de Kwartfinale op zaterdag 6 oktober in MC De Bosuil in Weert.


Croweology in Woetsjtok BrunssumCroweology in Woetsjtok Brunssum
Croweology in Woetsjtok BrunssumCroweology in Woetsjtok Brunssum

Voor het eerst had zich een The Black Crowes tribute ingeschreven voor ’The Clash’ en natuurlijk moest deze de kans krijgen om zich te tonen aan de vakjury en het publiek. 5-mans formatie Croweology uit Vaals wist de hoge verwachtingen behoorlijk waar te maken. Met nummers als o.a. Remedy, Jealous Again en Sometimes Salvation liet deze nieuwe formatie, samengesteld uit zeer ervaren muzikanten, al een sterke basis te hebben om door te groeien naar een absolute topband. Met de hoogste score bij de vakjury gaat Croweology als vakjury-winnaar naar de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland.


LIFT in Woetsjtok BrunssumLIFT in Woetsjtok Brunssum
LIFT in Woetsjtok BrunssumLIFT in Woetsjtok Brunssum

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 5-mans Pop coverband LIFT uit Heerlen. Deze jonge formatie wist een behoorlijke indruk te maken bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met nummers van o.a. Paulo Nutini, Jason Mraz en Alain Clark dwong de band af dat zij in ieder geval nog meedingen naar één van de Wild-Cards die vergeven worden aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland.

Woetsjtok BrunssumWoetsjtok Brunssum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Maxazine RockMuZine SONOR Podiuminfo
Koch Uw logo ook hier? David Eden Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
EVANS Festivalinfo USA Music Import Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands