• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Podium Duycker 16-06-2012

Pop coverband Esquire uit Utrecht wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop/Rock coverband Tape uit Den Haag met publieksprijs naar Kwartfinales Regio West Nederland

Zaterdag 16 juni jl. vond in Podium Duycker in Hoofddorp een selectieronde plaats van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. 4-mans Pop coverband Esquire uit Utrecht werd door de vakjury uitgeroepen tot beste band van deze voorronde, terwijl 4-mans Pop/Rock coverband Tape uit Den Haag beslag legde op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de finalerondes van Regio West Nederland die vanaf september plaatsvinden in o.a. Paard van Troje in Den Haag, P60 in Amstelveen en Boerderij in Zoetermeer. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Voordat de regionale finalerondes beginnen worden alle geplaatste bands uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen en workshops.  Hiermee worden de bands zo goed mogelijk voorbereid op de finalerondes, waarin alles uit de kast gehaald moet worden om een ronde verder te komen in deze boeiende zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux.

Down on the Corner in Duycker HoofddorpDown on the Corner in Duycker Hoofddorp
Down on the Corner in Duycker HoofddorpDown on the Corner in Duycker Hoofddorp

De eerste band die in deze voorronde werd aangekondigd was 4-mans Creedence Clearwater Revival tribute Down on the Corner uit Alkmaar. Met goede sounds en vaak de juiste feel werden nummers gebracht als o.a. I Put A Spell On You, Green River en Bad Moon Rising. Technisch zat dit optreden goed in elkaar en de score bij de vakjury was ruim voldoende, waardoor Down on the Corner zeker nog kans maakt op één van de Wild-Cards die recht geven op een plaats in de regionale Kwartfinales.


Esquire in Duycker HoofddorpEsquire in Duycker Hoofddorp
Esquire in Duycker HoofddorpEsquire in Duycker Hoofddorp

4-mans Pop coverband Esquire bestaat uit vier saxofonisten en maakt gebruikt van veel effecten en samples die echter live worden aangestuurd. Nummers van o.a. Radiohead, Depeche Mode en Justice worden in een eigen jasje gegoten en zijn muzikaal zeer verfrissend en boeiend te noemen. Met hun zeer sterke uitvoeringen scoorde Esquire de hoogste waardering van deze avond bij de vakjury en staat hiermee in de Kwartfinales van Regio West Nederland.


Tape in Duycker HoofddorpTape in Duycker Hoofddorp
Tape in Duycker HoofddorpTape in Duycker Hoofddorp

De derde band van deze selectieronde was 4-mans Pop, Rock coverband Tape uit Den Haag. Met nummers van o.a. Go Back to the Zoo, Franz Ferdinand en Supergrass wist Tape de meeste publieksstemmen binnen te spelen en staat hiermee als publiekswinnaar in de Kwartfinales van Regio West Nederland die in september van start gaan. Voordat de finalerondes beginnen wordt Tape evenals alle andere geplaatste bands uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen, zodat zij ook zich optimaal kan voorbereiden op de volgende stap in deze spannende bandcompetitie.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio David Eden Festivalinfo Podiuminfo Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Koch RockMuZine Maxazine
USA Music Import Ticketmaster EVANS SONOR Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands