• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Gebouw-T 29-06-2012

Rock coverband Classic Breeze uit Goirle/Breda wint voorronde in Gebouw-T

Green Day tribute The Class of 13 uit Rucphen met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Vrijdag 29 juni jl. vond in Podium Gebouw-T in Bergen op Zoom één van de voorrondes plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de finalerondes van Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Zeeland en Limburg). 5-mans Rock coverband Classic Breeze uit Goirle/Breda wist met een indrukwekkend optreden op de 1e plaats bij de vakjury te eindigen, terwijl 5-mans Green Day tribute The Class of 13 uit Rucphen beslag wist te leggen op de publieksprijs. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Kwartfinales van deze regio die in september en oktober plaatsvinden in o.a. MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en Gebouw-T in Bergen op Zoom. Voor de finalerondes van start gaan worden alle geplaatste bands uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen en workshops die worden gegeven om alle bands zo goed mogelijk voor te bereiden. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Wish We Were There in Gebouw-T Bergen op ZoomWish We Were There in Gebouw-T Bergen op Zoom
Wish We Were There in Gebouw-T Bergen op ZoomWish We Were There in Gebouw-T Bergen op Zoom

De eerste band die haar muzikale kwaliteiten mocht tonen was 8-mans Pink Floyd tribute Wish We Were There uit Gorinchem. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Shine On You Crazy Diamond, Mother en Comfortably Numb wist de band sterk te scoren bij de vakjury.


Temporary Madness in Gebouw-T Bergen op ZoomTemporary Madness in Gebouw-T Bergen op Zoom
Temporary Madness in Gebouw-T Bergen op ZoomTemporary Madness in Gebouw-T Bergen op Zoom

5-mans Golden Earring tribute Temporary Madness uit Breda maakte veel indruk met nummers als o.a. The Devil Made Me Do It, Going To The Run en When The Lady Smiles. Temporary Madness zorgde voor een aantal muzikale hoogtepunten van deze voorronde en maakt een gedegen kans op één van de Wild-Cards voor de Kwartfinales die worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


The Class of 13 in Gebouw-T Bergen op ZoomThe Class of 13 in Gebouw-T Bergen op Zoom
The Class of 13 in Gebouw-T Bergen op ZoomThe Class of 13 in Gebouw-T Bergen op Zoom

De derde band van deze selectieronde was 5-mans Green Day tribute The Class of 13 uit Rucphen. Met een zeer dynamische performance wist deze jonge band een goede interactie op te bouwen met het publiek en gedurende hun set groeide de band ook naar een goed muzikaal niveau. Nummers als American, Holiday en Basket Case werden zeer goed ontvangen en meegezongen. The Class of 13 gaat als publiekswinnaar naar de Kwartfinales en staat hiermee bij de beste en populairste 42 bands van Regio Zuid Nederland.


Brothers In Law Band in Gebouw-T Bergen op ZoomBrothers In Law Band in Gebouw-T Bergen op Zoom
Brothers In Law Band in Gebouw-T Bergen op ZoomBrothers In Law Band in Gebouw-T Bergen op Zoom

Met 4-mans Classic Rock coverband Brothers In Law Band uit Bergen op Zoom stond de vierde band van deze voorronde op het mooie podium van Gebouw-T. Met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. Pearl Jam, The Cure en Talking Heads wist deze ervaren band zowel bij het publiek als bij de vakjury goed te scoren.


Classic Breeze in Gebouw-T Bergen op ZoomClassic Breeze in Gebouw-T Bergen op Zoom
Classic Breeze in Gebouw-T Bergen op ZoomClassic Breeze in Gebouw-T Bergen op Zoom

Het absolute muzikale hoogtepunt van deze avond was bewaard voor het laatste half uur. 5-mans Rock coverband Classic Breeze uit Goirle/Breda bestaat uit vier sterke muzikanten en een fenomenale leadzangeres die met een ongekende zuiverheid, geweldige timing en unieke sound van begin tot eind enorm weet te boeien. Elk nummer trekt ze naar zich toe en weet ze met haar eigen interpretatie te upgraden. Een uniek talent waarmee de band zich sterk weet te onderscheiden. Classic Breeze werd door de vakjury zeer verdiend uitgeroepen tot beste band van deze voorronde en ook bij het publiek scoorde de band zeer hoog. Als vakjury-winnaar plaatste Classic Breeze zich voor de Kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden in o.a. MEZZ Breda en Effenaar Eindhoven.

Gebouw-T Bergen op ZoomGebouw-T Bergen op Zoom

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Podiuminfo USA Music Import Maxazine RockMuZine
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Koch SONOR EVANS
Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio David Eden Ticketmaster Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands