• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Muziekcafé Wilhelmina 08-07-2012

Power Rock coverband BlackSteen uit Waalwijk wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Maüt uit Etten-Leur als publiekswinnaar naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Zondag 8 juli jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven een extra selectieronde plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. 5-mans Power Rock coverband BlackSteen uit Waalwijk werd door de vakjury tot beste van deze voorronde uitgeroepen en 5-mans Rock coverband Maüt uit Etten-Leur wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) die in september en oktober plaatsvinden in de Effenaar in Eindhoven, MEZZ in Breda, Gebouw-T in Bergen op Zoom en MC de Bosuil in Weert. Hier spelen de 35 beste en populairste coverbands van deze regio om de volgende stap richting de hoofdprijzen die in april 2013 in de Grand Finale in 013 Tilburg worden vergeven aan de uiteindelijke winnaars: een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Voordat de Kwartfinales van start gaan worden alle geplaatste bands uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen en workshops zodat zij optimaal de volgende ronde in gaan.

BlackSteen in Wilhelmina EindhovenBlackSteen in Wilhelmina Eindhoven
BlackSteen in Wilhelmina EindhovenBlackSteen in Wilhelmina Eindhoven

De eerste band die op het gerenommeerde podium van Muziekcafé Wilhelmina werd verwelkomd was 5-mans Powerrock coverband BlackSteen uit Waalwijk. Op zeer hoog technisch niveau en met veel energie en passie werden nummers gebracht van o.a. Yngwie Malmsteen, Rainbow en Deep Purple. De vier topmuzikanten wisten onder leiding van de fenomenale leadzanger de vakjury te overtuigen en gaan als vakjury-winnaar zeer verdiend naar de Kwartfinales van deze regio.


Alcohol Fueled in Wilhelmina EindhovenAlcohol Fueled in Wilhelmina Eindhoven
Alcohol Fueled in Wilhelmina EindhovenAlcohol Fueled in Wilhelmina Eindhoven

4-mans Rock coverband Alcohol Fueled uit Tessenderlo (B) groeide tijdens haar optreden naar een zeer goed niveau. Met nummers van o.a. Black Keys, Judas Priest en Beastie Boys wist zij een sterke indruk te maken op zowel de vakjury als het publiek. Alcohol Fueled dingt met hun prestaties zeker mee naar één van de Wild-Cards voor de finalerondes in België.


Maüt in Wilhelmina EindhovenMaüt in Wilhelmina Eindhoven
Maüt in Wilhelmina EindhovenMaüt in Wilhelmina Eindhoven

De laatste band van deze extra selectieronde was 5-mans Rock coverband Maüt uit Etten-Leur. Toen de band eenmaal warm gespeeld was, wist Maüt een goed niveau te behalen en met uitvoeringen van nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters en Arctic Monkeys wisten de vijf jonge helden de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar plaatste Maüt zich voor de Kwartfinales van Zuid Nederland en ontvangt net als alle geplaatste bands een uitnodiging voor de bandcoachingsdagen.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo
RockMuZine EVANS Festivalinfo Maxazine Uw logo ook hier?
David Eden Uw logo ook hier? USA Music Import Ticketmaster Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands