• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Podiumcafé de Vorstin 14-07-2012

Allround coverband Ten Speed uit Groningen wint extra voorronde The Clash of the Cover Bands

Rock coverband MU6 uit Hilversum als publiekswinnaar naar regionale finalerondes

Zaterdag 14 juli jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum de laatste extra voorronde plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands presenteerden zich aan de vakjury en het publiek om een plaats te veroveren in de regionale finalerondes. 5-mans Allround coverband Ten Speed uit Groningen wist met een sterk optreden de 1e plaats bij de vakjury te veroveren en 6-mans Rock coverband MU6 uit Hilversum wist bij de publieksstemmen de overwinning in de wacht te slepen. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de finalerondes die in september van start gaan en worden voor de tijd gecoacht om zich optimaal hierop voor te bereiden. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Ten Speed in Podiumcafé de Vorstin HilversumTen Speed in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Ten Speed in Podiumcafé de Vorstin HilversumTen Speed in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De eerste band die het schitterende podium van de Vorstin beklom was 5-mans Allround coverband Ten Speed uit Groningen. Met een gevarieerde set met nummers van o.a. Leaf, Ilse DeLange en The Eagles wist de band de vakjury te overtuigen van haar muzikale kwaliteiten en werd Ten Speed uitgeroepen tot beste band van deze laatste extra voorronde. Ten Speed plaatste zich hiermee voor de Halve Finales van Regio Noord Nederland (Friesland/Groningen) die in november plaatsvinden in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden. Voor de tijd wordt de band uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen die worden gegeven om de deelnemers zo goed mogelijk geprepareerd aan de finalerondes te laten beginnen.


Jackie Ramone & the Twins in Podiumcafé de Vorstin HilversumJackie Ramone & the Twins in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Jackie Ramone & the Twins in Podiumcafé de Vorstin HilversumJackie Ramone & the Twins in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

6-mans Rock & Roll coverband Jackie Ramone & the Twins maakte veel indruk bij zowel de vakjury als het publiek met hun heerlijke benadering van de 50’s en de 60’s. Nummers van o.a. Elvis Presley, The Crystals en Little Richard werden met veel beleving en enthousiasme gebracht. Het plezier spatte van het podium en de band wist een sterke interactie op te bouwen met het publiek.


MU6 in Podiumcafé de Vorstin HilversumMU6 in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
MU6 in Podiumcafé de Vorstin HilversumMU6 in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Met de derde band van deze selectieronde kwam de stevige Rock aan bod. 6-mans Rock coverband MU6 speelde zich met repertoire van o.a. Guano Apes, Metallica en No Doubt naar een zeer verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen en staat hiermee in de Kwartfinales van Regio West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) die in september van start gaan in o.a. Paard van Troje in Den Haag, P60 in Amstelveen en Podium Duycker in Hoofddorp.


Mama's Marmalade in Podiumcafé de Vorstin HilversumMama's Marmalade in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Mama's Marmalade in Podiumcafé de Vorstin HilversumMama's Marmalade in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De allerlaatste deelnemer aan de selectierondes van dit seizoen was 5-mans Top-100 coverband Mama’s Marmalade uit Den Haag. Met prachtige uitvoeringen van nummers van o.a. Milow, Mika en Scissor Sisters scoorde de band zeer goed bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen. Met deze laatste voorronde van de BENELUX Edition 2012/2013 werd weer bewezen dat het publiek eigenlijk de grootste winnaar is bij The Clash of the Cover Bands.

De organisatie gaat zich nu bezig houden met de programmering van de regionale finalerondes en de planning van de bandcoachingsdagen die vanaf eind augustus gehouden worden in alle regio’s. Wij wensen alle deelnemers en natuurlijk ook het publiek een fijne vakantie en graag tot bij de regionale finalerondes die vanaf september plaatsvinden op de mooiste poppodia van de Benelux. Geniet van alles wat we met The Clash of the Cover Bands doen met en voor de bands op deze spannende en leerzame weg die moet leiden naar de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april 2013 in Poppodium 013 Tilburg.

Podiumcafé de Vorstin HilversumPodiumcafé de Vorstin HilversumPodiumcafé de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Sound Vision Studio Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Maxazine
David Eden Uw logo ook hier? RockMuZine Uw logo ook hier? Koch
Artists & Bands Booking Agency USA Music Import EVANS Podiuminfo Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands