• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Kwartfinale Regio West 2012/2013 P60 - Main Hall 14-09-2012

Blues Swing coverband Kiki Blues uit Baarn wint 1e Kwartfinale The Clash of the Cover Bands 2012

Allround coverband Vanhetbalkon uit Roelofarendsveen met publieksprijs naar Halve Finales

Vrijdag 14 september jl. vond in Poppodium P60 in Amstelveen de 1e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te veroveren in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 5-mans Blues Swing coverband Kiki Blues uit Baarn en eindigde 6-mans Blues Rock coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk op een zeer verdienstelijke 2e plaats. Het publiek koos met een minimaal verschil voor 5-mans Allround coverband Vanhetbalkon uit Roelofarendsveen als beste met Rock coverband The Red Maddies uit Aalsmeer op een eervolle 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de regionale Halve Finales die in november plaatsvinden in Podium de Vorstin in Hilversum en LVC in Leiden. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Sugar & Spice in P60 AmstelveenSugar & Spice in P60 Amstelveen
Sugar & Spice in P60 AmstelveenSugar & Spice in P60 Amstelveen

De eerste band die het prachtige podium van P60 beklom was 6-mans 90’s coverband Sugar & Spice uit Utrecht. Met een hoog entertainmentgehalte bracht zij nummers van o.a. Total Touch, Vengaboys en Anouk en wist een sterke indruk achter te laten bij de vakjury.


Dr. Jekyll & Mr. Hyde in P60 AmstelveenDr. Jekyll & Mr. Hyde in P60 Amstelveen
Dr. Jekyll & Mr. Hyde in P60 AmstelveenDr. Jekyll & Mr. Hyde in P60 Amstelveen

6-mans Blues, Rock coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk wist met een zeer overtuigend optreden zowel het publiek als ook de vakjury te overtuigen. Met veel energie en op sterk technisch niveau brachten de podiumbeesten nummers van o.a. Poppa Chubby, Joe Bonamassa en The Rolling Stones. Alles met een eigen interpretatie die het muzikaal extra boeiend maken. Ook de performance van de leadzanger is van een opvallend hoog niveau en met een unieke sound weet hij direct een chemie met het publiek tot stand te brengen. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de vakjury plaatste Dr. Jekyll & Mr. Hyde zich voor de 2e Halve Finale van deze regio die op zondag 11 november a.s. wordt gehouden in Poppodium LVC in Leiden.


Sexual Chocolate in P60 AmstelveenSexual Chocolate in P60 Amstelveen
Sexual Chocolate in P60 AmstelveenSexual Chocolate in P60 Amstelveen

Het derde half uur van deze Kwartfinale was voor 6-mans R&B and Soul coverband Sexual Chocolate uit Utrecht. Met nummers van o.a. Boys II Men, Joss Stone en Michel Telo brachten zij het publiek goed in beweging en zorgde ook voor 30 minuten topentertainment.


Kiki Blues in P60 AmstelveenKiki Blues in P60 Amstelveen
Kiki Blues in P60 AmstelveenKiki Blues in P60 Amstelveen

Sterke uitvoeringen van repertoire van o.a. Beth Hart, Aretha Franklin en Sharrie Williams met vaak zeer interessante muzikale benaderingen, een geheel eigen sound en timing. Voeg daarbij een uitstekende presentatie en uitstraling en de ingrediënten voor een sterke interactie met het publiek zijn verklaard. Vanaf de eerste tonen wist 7-mans Blues Swing coverband Kiki Blues uit Baarn de gehele P60 te betoveren en dat resulteerde uiteindelijk in een 1e plaats bij de vakjury. Ook bij het publiek scoorde de band zeer goed en dat maakt de uitslag extra verdiend. Met deze overwinning plaatste Kiki Blues zich bij de beste 24 coverbands van deze regio (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland) en staat in de 3e Halve Finale die op zaterdag 17 november a.s. plaatsvindt in Podium de Vorstin in Hilversum.


Hit It in P60 AmstelveenHit It in P60 Amstelveen
Hit It in P60 AmstelveenHit It in P60 Amstelveen

5-mans Party coverband Hit It uit Utrecht zette een zeer energieke show neer met repertoire van o.a. CeeLo Green, Snoop Dogg en Alicia Keys. Muzikaal zat het optreden sterk in elkaar en ook Hit It wist het publiek goed in beweging te krijgen.


Vanhetbalkon in P60 AmstelveenVanhetbalkon in P60 Amstelveen
Vanhetbalkon in P60 AmstelveenVanhetbalkon in P60 Amstelveen

Met volle overgave, sterke nummerkeuze en uitstekende podiumpresentatie wist Allround coverband Vanhetbalkon een onvergetelijk optreden neer te zetten. Met repertoire van o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, The Black Keys en Prodigy speelde de band met schijnbaar groot gemak de zaal ‘plat’ en wist zich bij de publieksstemmen naar een nipte overwinning te spelen. Als publiekswinnaar staat Vanhetbalkon bij de 24 beste en populairste coverbands van Regio West Nederland en speelt in de 2e Halve Finale op zondag 11 november a.s. in Poppodium LVC in Leiden.


The Red Maddies in P60 AmstelveenThe Red Maddies in P60 Amstelveen
The Red Maddies in P60 AmstelveenThe Red Maddies in P60 Amstelveen

De laatste band van deze 1e Kwartfinale was 5-mans Pop, Rock coverband The Red Maddies uit Aalsmeer. Met nummers van o.a. Alanis Morissette, Anouk en Beth Hart wist deze band optimaal gebruik te maken van haar muzikale kwaliteiten en met ook een sterke podiumpresentatie wist The Red Maddies een uitstekende 2e plaats te scoren bij de publieksstemmen. Met dit resultaat plaatste The Red Maddies zich voor de 3e Halve Finale van regio West Nederland op zaterdag 17 november a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum.

P60 AmstelveenP60 AmstelveenP60 Amstelveen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo RockMuZine Sound Vision Studio Uw logo ook hier?
David Eden Ticketmaster EVANS Maxazine Artists & Bands Booking Agency
Podiuminfo Koch Uw logo ook hier? USA Music Import SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands