• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Regio Oost 2012/2013 DRU Cultuurfabriek 15-09-2012

Pop, Rock coverband Neon Mind uit Azewijn wint 1e Halve Finale The Clash of the Cover Bands 2012

Allround coverband Stingray uit Maas en Waal met publieksprijs naar finale Regio Oost Nederland

Zaterdag 15 september jl. vond in DRU Cultuurfabriek in Ulft de 1e Halve Finale plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te veroveren in de Regio Finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 4-mans Pop, Rock coverband Neon Mind uit Azewijn. Het publiek koos met een minimaal verschil voor 5-mans Allround coverband Stingray uit Maas en Waal. De band die in beide categorieën samen als hoogste eindigde was 10-mans Disco, Dance Classics coverband ClubSoda uit Nijmegen en gaat als Runner-Up naast de twee winnaars ook naar de finale op 22 december in Metropool Hengelo. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Stingray in DRU CultuurfabriekStingray in DRU Cultuurfabriek
Stingray in DRU CultuurfabriekStingray in DRU Cultuurfabriek

De aftrap van deze 1e Halve Finale van Regio Oost Nederland (Gelderland, Overijssel en Drenthe) werd verricht door 5-mans Allround coverband Stingray uit Maas en Waal. Met een zeer gevarieerde set met nummers van o.a. Van Velzen, Fleetwood Mac en Amanda Marshall wist de band zich naar een 1e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Als publiekswinnaar staat Stingray bij de negen beste en populairste coverbands van deze regio in de finale op zaterdag 22 december a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo.


EyeWitness in DRU CultuurfabriekEyeWitness in DRU Cultuurfabriek
EyeWitness in DRU CultuurfabriekEyeWitness in DRU Cultuurfabriek

Met een zeer sterke performance wist 4-mans Rock coverband EyeWitness uit Arnhem grote indruk te maken. Met stevig repertoire van o.a. Rage Against the Machine, Iron Maiden en AC/DC benutte dit viertal optimaal haar kwaliteiten en liet horen zich in korte tijd goed doorontwikkeld te hebben.


Bugs 'n Bones in DRU CultuurfabriekBugs 'n Bones in DRU Cultuurfabriek
Bugs 'n Bones in DRU CultuurfabriekBugs 'n Bones in DRU Cultuurfabriek

De derde band van deze 1e Halve Finale speelde een thuiswedstrijd. 5-mans Rock coverband Bugs ’n Bones uit Ulft speelde een gedegen set met nummers van o.a. Alanis Morissette, Heart en Sass Jordan.


ClubSoda in DRU CultuurfabriekClubSoda in DRU Cultuurfabriek
ClubSoda in DRU CultuurfabriekClubSoda in DRU Cultuurfabriek

10-mans Disco, Dance Classics coverband ClubSoda uit Nijmegen wist direct het publiek flink in beweging te krijgen. Muzikaal op zeer goed niveau en met een dynamische set met nummers van o.a. Michael Jackson, Jamiroquai en Tower of Power liet de band horen en zien de muzikale inhoud en het entertainmentgehalte goed in balans te hebben. Met nog iets meer oog voor de nuances kan ClubSoda uitgroeien tot een absolute topband. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren en in de gezamenlijke telling de hoogste score behaalde gaat ClubSoda zeer verdiend als Runner-Up naar de Regio-Finale van Oost Nederland op zaterdag 22 december in Poppodium Metropool in Hengelo.


Neon Mind in DRU CultuurfabriekNeon Mind in DRU Cultuurfabriek
Neon Mind in DRU CultuurfabriekNeon Mind in DRU Cultuurfabriek

Met een zeer indrukwekkend optreden waar de vonken vanaf spatten speelde 4-mans Pop, Rock coverband Neon Mind uit Azewijn zich naar de 1e plaats bij de vakjury en een zeer hoge score bij de publieksstemmen. Met een zeer eigen feel en sound werden eigen bewerkingen gebracht van nummers van o.a. The Beatles, Muse en het absolute hoogtepunt van de avond: Ain’t No Sunshine van Bill Withers. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale staat Neon Mind op zaterdag 22 december a.s. bij de negen beste en populairste coverbands van Regio Oost Nederland in Poppodium Metropool in Hengelo. Tijdens deze finale worden van alle bands audio- en Broadcast beeldregistraties gemaakt voor de singles die in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en waar iedereen gratis kan stemmen op haar favoriete single. De Top 10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radiostations in de Benelux en zorgt voor een enorme exposure voor de deelnemende bands.


TRY! in DRU CultuurfabriekTRY! in DRU Cultuurfabriek
TRY! in DRU CultuurfabriekTRY! in DRU Cultuurfabriek

De zesde band die op het mooie podium van DRU Cultuurfabriek haar muzikale kwaliteiten mocht vertonen was 3-mans Rock coverband TRY! uit Ulft. Met nummers van o.a. John Mayer, Jimi Hendrix en heerlijke uitvoering van Baby One More Time van Britney Spears wist deze jonge formatie een uitstekende indruk achter te laten.


Regular Chimps in DRU CultuurfabriekRegular Chimps in DRU Cultuurfabriek
Regular Chimps in DRU CultuurfabriekRegular Chimps in DRU Cultuurfabriek

Het laatste half uur van deze Halve Finale was gereserveerd voor 3-mans Rock coverband Regular Chimps uit Lichtenvoorde. Ook zij scoorde goed bij de vakjury met nummers van o.a. Triggerfinger, Wolfmother en een eigen interpretatie van Just Dance van Lady Gaga.

DRU CultuurfabriekDRU Cultuurfabriek

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS RockMuZine Koch Podiuminfo Ticketmaster
Maxazine David Eden Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? USA Music Import
Sound Vision Studio Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency SONOR Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands