• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Kwartfinale Regio West 2012/2013 Podium Duycker - Main Hall 21-09-2012

Tower of Power tribute The Bump City Big Boys uit Rotterdam wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Jericho Pie uit Lelystad publiekswinnaar in Podium DUYCKER in Hoofddorp

Vrijdag 21 september jl. vond in Podium DUYCKER in Hoofddorp de 2e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Zeven bands speelden hier voor een plaats in de Halve Finales van deze regio en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury wist 10-mans Tower of Power tribute The Bump City Big Boys uit Rotterdam de 1e plaats te bemachtigen en eindigde 5-mans Pop coverband PLeF uit Maarssen op de 2e plaats. Bij de publieksstemmen won 5-mans Rock coverband Jericho Pie uit Lelystad en wist 8-mans Allround coverband Habes! heel verdienstelijk als 2e te eindigen. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 24 coverbands van deze regio die in november in 3 Halve Finales de muzikale strijd voortzetten om een plaats in de finale te bemachtigen. De Halve Finales vinden plaats in Podium de Vorstin in Hilversum op 3 en 17 november en in LVC Leiden op 11 november. De uiteindelijk winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met  videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Gedurende hun deelname worden de bands gecoacht en begeleid om een zo groot mogelijke muzikale ontwikkeling door te maken zodat zij optimaal voorbereid de volgende ronde in kunnen gaan.

Franky P & My Sister's Enemy in Podium DUYCKER HoofddorpFranky P & My Sister's Enemy in Podium DUYCKER Hoofddorp
Franky P & My Sister's Enemy in Podium DUYCKER HoofddorpFranky P & My Sister's Enemy in Podium DUYCKER Hoofddorp

Het eerste half uur van deze 2e Kwartfinale van Regio West Nederland was voor 4-mans Classic Rock coverband Franky P & My Sister's Enemy uit Rotterdam. Met nummers van o.a. The Who, Rolling Stones en The Allman Brothers wist de band gelijk een goede sfeer neer te zetten en oogstte veel waardering van het publiek.


The Bump City Big Boys in Podium DUYCKER HoofddorpThe Bump City Big Boys in Podium DUYCKER Hoofddorp
The Bump City Big Boys in Podium DUYCKER HoofddorpThe Bump City Big Boys in Podium DUYCKER Hoofddorp

De grootste band van deze avond en uiteindelijk ook door de vakjury gekozen tot de winnaars in deze categorie: 10-mans Tower of Power tribute The Bump City Big Boys uit Rotterdam. Tower of Power staat al jaren wereldwijd bekend als strakste en meest dynamische band. Daarom durven weinig bands het aan om dit repertoire te spelen en is het behoorlijk uniek te noemen als een band het aandurft om zich alleen maar te richten op het repertoire van Tower of Power. Maar niet alleen de lef is aanwezig, ook de muzikale kwaliteiten met als extra toegevoegde waarde een leadzanger die daar nog eens bovenuit stijgt met zijn performance en hoog entertainmentgehalte. Alle ingrediënten zijn aanwezig bij The Bump City Big Boys om nog meer door te groeien om het origineel minimaal te kunnen evenaren. Met nummers als o.a. You Got To Funkifize, Souled Out en Credit speelde deze Rotterdamse topband zich overtuigend naar de 1e plaats bij de vakjury en staat daarmee bij de beste 24 bands van deze regio in de Halve Finale op zondag 11 november a.s. in LVC Leiden.


Jericho Pie in Podium DUYCKER HoofddorpJericho Pie in Podium DUYCKER Hoofddorp
Jericho Pie in Podium DUYCKER HoofddorpJericho Pie in Podium DUYCKER Hoofddorp

5-mans Rock coverband Jericho Pie uit Lelystad wist vanaf de eerste tonen te imponeren. Op sterk muzikaal niveau werden nummers gebracht van o.a. Bush, Counting Crows en Stone Temple Pilots. Vooral de uitvoering van Black van Pearl Jam was één van de hoogtepunten van deze Kwartfinale. Buiten de sterke muzikanten was het opvallend hoe goed en makkelijk de leadzanger ook een interactie op weet te bouwen met het publiek. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen staat Jericho Pie zeer verdiend in de Halve Finale op zaterdag 3 november in de grote zaal van Podium de Vorstin in Hilversum.


Habes! in Podium DUYCKER HoofddorpHabes! in Podium DUYCKER Hoofddorp
Habes! in Podium DUYCKER HoofddorpHabes! in Podium DUYCKER Hoofddorp

Met een gevarieerde repertoirekeuze met nummers van o.a. Marco Borsato, Robbie Williams en de dynamische afsluiter Rain Down On Me van Kane presenteerde 8-mans Allround coverband Habes! uit Leiden zich optimaal. Met ook een hoog entertainmentgehalte speelde Habes! zich naar een 2e plaats bij de publieksstemmen en staat hiermee ook bij de 24 beste en populairste bands van deze regio en speelt op zondag 11 november a.s. in de 2e Halve Finale van Regio West in Poppodium LVC in Leiden.


SHOUT! in Podium DUYCKER HoofddorpSHOUT! in Podium DUYCKER Hoofddorp
SHOUT! in Podium DUYCKER HoofddorpSHOUT! in Podium DUYCKER Hoofddorp

5-mans Pop, Rock coverband SHOUT! uit Amersfoort wist zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren maar moest het helaas met minimaal verschil in beide categorieën afleggen. Muzikaal op goed niveau en met regelmatig een excellerende leadzangeres werden nummers gespeeld van o.a. Lady Gaga, Queen en Miss Montreal. Ook nu weer wist SHOUT! het publiek weer goed in beweging te krijgen en liet de band een sterke indruk achter.


PLeF in Podium DUYCKER HoofddorpPLeF in Podium DUYCKER Hoofddorp
PLeF in Podium DUYCKER HoofddorpPLeF in Podium DUYCKER Hoofddorp

Met uiteindelijk een 2e plaats bij de vakjury werd 5-mans Pop coverband PLeF uit Maarssen beloond voor de sterke ontwikkeling die zij in korte tijd heeft doorgemaakt. Met overtuiging en goede sounds werden nummers gespeeld van o.a. Lily Allen, Bløf en Gabriella Cilmi en zette de band binnen no-time de DUYCKER op zijn kop. PLeF speelt op zondag 11 november a.s. in de 2e Halve Finale van Regio West Nederland in LVC in Leiden.


B&nd@Work in Podium DUYCKER HoofddorpB&nd@Work in Podium DUYCKER Hoofddorp
B&nd@Work in Podium DUYCKER HoofddorpB&nd@Work in Podium DUYCKER Hoofddorp

De laatste band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock coverband B&nd@Work uit Voorhout. Met repertoire van o.a. The Dandy Warhols, Alanis Morissette en The Pretenders zorgde deze prima band voor een sterke afsluiting van deze spannende en vaak verrassende avond. Ook nu was het publiek eigenlijk de grootste winnaar.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Koch Ticketmaster Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
SONOR USA Music Import Maxazine Podiuminfo Uw logo ook hier?
David Eden Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo EVANS RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands