• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Kwartfinale Regio West 2012/2013 Podium Duycker - Main Hall 22-09-2012

Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem wint 3e Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Sixties coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht als publiekswinnaar naar Halve Finales Regio West Nederland

Zaterdag 22 september jl. vond in Podium Duycker in Hoofddorp de 3e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Zeven bands haalden alles uit de kast om een plek in de Halve Finales te veroveren en zorgden voor een spannende en dynamische avond en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen en eindigde 5-mans Pop coverband Mama's Marmalade uit Rotterdam/Den Haag op de 2e plaats. 6-mans Sixties coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht werd door het publiek tot winnaar gekozen en eindigde 6-mans Rock coverband MU6 uit Hilversum met een nipt verschil als tweede. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de 24 beste en populairste coverbands van deze regio en spelen in november in de Halve Finales in Podium de Vorstin in Hilversum en LVC in Leiden. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Spacewind in DUYCKER HoofddorpSpacewind in DUYCKER Hoofddorp
Spacewind in DUYCKER HoofddorpSpacewind in DUYCKER Hoofddorp

Het eerste optreden van deze Kwartfinale werd verzorgd door 4-mans Rock coverband Spacewind uit Haarlem. Vol overgave en met sterke energie brachten de vier rockers nummers van o.a. Thin Lizzy, Judas Priest en een schitterende uitvoering van War Pigs van Black Sabbath.


Twilight Zone in DUYCKER HoofddorpTwilight Zone in DUYCKER Hoofddorp
Twilight Zone in DUYCKER HoofddorpTwilight Zone in DUYCKER Hoofddorp

5-mans Rock coverband Twilight Zone wist wederom indruk te maken op zowel vakjury als het publiek. Nummers van o.a. Kings of Leon, Anouk en Kryptonite werden op technisch goed niveau gebracht en ook in de presentatie bleef de band het boeiend houden.


Jackie Ramone & the Twins in DUYCKER HoofddorpJackie Ramone & the Twins in DUYCKER Hoofddorp
Jackie Ramone & the Twins in DUYCKER HoofddorpJackie Ramone & the Twins in DUYCKER Hoofddorp

Het derde half uur was voor 6-mans Sixties coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht. Deze band bestaat pas ruim een jaar en weet zich in sneltreinvaart te ontwikkelen naar een sterke podium-act. Met goede sounds en een groot gevoel voor entertainment bracht deze formatie nummers van o.a. Elvis Presley, Otis Redding en The Beatles. Met groot gemak weet Jacky Ramone & the Twins een interactie met het publiek op te bouwen en vast te houden en is meezingen en meeswingen een absolute must. Jackie Ramone & the Twins wist hiermee de meeste publieksstemmen binnen te spelen en gaan als publiekswinnaar naar de Halve Finale op zaterdag 3 november a.s. in de grote zaal van Podium de Vorstin in Hilversum.


Southern Train in DUYCKER HoofddorpSouthern Train in DUYCKER Hoofddorp
Southern Train in DUYCKER HoofddorpSouthern Train in DUYCKER Hoofddorp

5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train wist een half uur te schitteren met nummer als o.a. You Got That Right, Workin' For MCA en een indrukwekkende uitvoering van Sweet Home Alabama. Technisch zeer sterk, goede sounds en met een overtuiging in haar spel dat een optimale energie de PA uit laat knallen. Bewonderingswaardig dat Southern Train de gehele zaal in weet te pakken met nummers die het grote publiek niet allemaal kent. Dan weet je dat je zowel muzikaal als ook in de podiumperformance optimaal staat te presteren. Met een dikverdiende overwinning bij de vakjury staat Southern Train bij de beste en populairste 24 bands van Regio West Nederland op zondag 11 november a.s. in de 2e Halve Finale in LVC in Leiden.


MU6 in DUYCKER HoofddorpMU6 in DUYCKER Hoofddorp
MU6 in DUYCKER HoofddorpMU6 in DUYCKER Hoofddorp

De vijfde band van deze Kwartfinale was 6-mans Rock coverband MU6 uit Hilversum. Met een uitgekiende set waarin nummers zaten van o.a. Kim Wilde, No Doubt en de sterke afsluiter Rocking In The Free World van Neil Young in de versie van Pearl Jam zorgde MU6 voor een half uur top-entertainment. Van begin tot eind wist de band het publiek te boeien en wist uiteindelijk een 2e plaats te bemachtigen bij de publieksstemmen. Hiermee staat ook MU6 bij de laatste 24 bands van deze regio en speelt in de 1e Halve Finale op zaterdag 3 november a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum.


Mama's Marmalade in DUYCKER HoofddorpMama's Marmalade in DUYCKER Hoofddorp
Mama's Marmalade in DUYCKER HoofddorpMama's Marmalade in DUYCKER Hoofddorp

Speltechnisch op goed niveau, sterke sounds, boeiende en gevarieerde repertoirekeuze en een sterk gevoel voor entertainment. Dat zijn de succesvolle ingrediënten van 5-mans Pop coverband Mama's Marmelade uit Rotterdam/Den Haag. Met repertoire van o.a. Madness, Mika en Van Halen liet de band horen de muzikale uitdagingen niet uit de weg te gaan en zorgde voor een half uur topamusement. Met een 2e plaats bij de vakjury staat Mama's Marmelade zeer verdient in de 2e Halve Finale van Regio West op zondag 11 november a.s. in LVC Leiden.


OgopogO in DUYCKER HoofddorpOgopogO in DUYCKER Hoofddorp
OgopogO in DUYCKER HoofddorpOgopogO in DUYCKER Hoofddorp

Het laatste half uur was voor Power Rock coverband OgopogO uit Bilthoven. Met een dynamisch optreden waarin nummers werden gebracht van o.a. Van Halen, Whitesnake en Europe liet ook deze band zich van haar beste kant zien en wist sterk te scoren bij de publieksstemmen.

DUYCKER HoofddorpDUYCKER Hoofddorp

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo David Eden Sound Vision Studio Maxazine
Podiuminfo RockMuZine USA Music Import SONOR Ticketmaster
EVANS Koch Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands