• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

4e Kwartfinale Regio West 2012/2013 Paard van Troje - Main Hall 28-09-2012

Pop coverband Blended uit Moordrecht wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar publiekswinnaar in uitverkocht Paard van Troje

Vrijdag 28 september jl. vond in Paard van Troje in Den Haag de 4e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Negen bands werden beoordeeld door een vakjury en het publiek en speelden om een plaats in de Halve Finales. Bij de vakjury won 5-mans Pop coverband Blended uit Moordrecht en eindigde 5-mans Pink Floyd tribute Infloyd (vh FLINK) uit Katwijk op een zeer verdienstelijke 2e plaats. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag en wist 5-mans Blues Rock & Roll coverband Gentleman Jack uit Hendrik Ido Ambacht beslag te leggen op de 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste coverbands van deze regio (Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht) en spelen in november in de Halve Finales die plaatsvinden in LVC Leiden en Podium de Vorstin in Hilversum. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Infloyd in Paard van Troje Den HaagInfloyd in Paard van Troje Den Haag
Infloyd in Paard van Troje Den HaagInfloyd in Paard van Troje Den Haag

De eerste band die het podium beklom was 5-mans Pink Floyd tribute Infloyd (vh FLINK) uit Katwijk. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Money, Another Brick In The Wall en Comfortably Numb liet de band horen van absoluut topniveau te zijn. De specifieke sounds van Pink Floyd werden optimaal geëvenaard en het technisch spel was indrukwekkend. Infloyd mag zich zeker rekenen tot de beste Pink Floyd tributes van de Benelux en gaat met een uiteindelijke 2e plaats bij de vakjury zeer verdient naar de Halve Finale op zondag 11 november in LVC in Leiden.


Esquire in Paard van Troje Den HaagEsquire in Paard van Troje Den Haag
Esquire in Paard van Troje Den HaagEsquire in Paard van Troje Den Haag

4-mans Pop coverband Esquire uit Utrecht wist zich als saxofoonkwartet met vooral ‘lounge’-uitvoeringen van repertoire van o.a. Radiohead, Depeche Mode en Britney Spears goed staande te houden tussen het dynamische muzikale geweld van de andere acht deelnemers. Technisch op goed niveau en met zeer interessante arrangementen en invalshoeken is Esquire een absolute aanrader voor een luisterpubliek.


Gentleman Jack in Paard van Troje Den HaagGentleman Jack in Paard van Troje Den Haag
Gentleman Jack in Paard van Troje Den HaagGentleman Jack in Paard van Troje Den Haag

Het derde half uur van deze Kwartfinale was voor 5-mans Blues and Rock & Roll coverband Gentleman Jack uit Hendrik Ido Ambacht. Met passie en veel gevoel voor dynamiek werden nummers gebracht van o.a. Muddy Waters, Jimi Hendrix en Jerry Lee Lewis. Vanaf de eerste tonen wist deze band de zaal in beweging te krijgen wat uiteindelijk resulteerde in een dik verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen. Gentleman Jack speelde zich hiermee bij de beste en populairste coverbands van Regio West Nederland en speelt op zaterdag 3 november a.s. in de 1e Halve Finale in Podium de Vorstin in Hilversum.


Free Sample in Paard van Troje Den HaagFree Sample in Paard van Troje Den Haag
Free Sample in Paard van Troje Den HaagFree Sample in Paard van Troje Den Haag

Dan was nu het podium voor de jongste band van deze Kwartfinale: 4-mans Rock coverband Free Sample uit Rotterdam. Sinds kort met een nieuwe leadzangeres speelde de band zich met repertoire van o.a. AC/DC, Anouk en Guns N’ Roses naar een zeer goede score bij de publieksstemmen. Free Sample kan met trots terug kijken op haar deelname in ‘The Clash’ en heeft zich in korte tijd ontwikkeld naar een zeer goed niveau.


TUTA in Paard van Troje Den HaagTUTA in Paard van Troje Den Haag
TUTA in Paard van Troje Den HaagTUTA in Paard van Troje Den Haag

Voor 5-mans Rock coverband The Unholy Toothbrush Assassination uit Utrecht mondde een hectische periode met veel bandwisselingen uit in een sterk optreden tijdens deze Kwartfinale. Met goede uitvoeringen van nummers van o.a. Muse, Red Hot Chili Peppers en Fiction Plane kan de band terug kijken op een geslaagde deelname aan deze ‘The Clash’-editie.


Blended in Paard van Troje Den HaagBlended in Paard van Troje Den Haag
Blended in Paard van Troje Den HaagBlended in Paard van Troje Den Haag

Dan was het nu tijd voor wat achteraf het muzikale hoogtepunt van deze Kwartfinale bleek te zijn. 5-mans Pop coverband Blended uit Moordrecht staat voor muzikaal zeer hoog niveau en een leadzanger die geen beperkingen lijkt te hebben. Met vaak zeer boeiende eigen interpretaties werden nummers gebracht van o.a. Percy Sledge, Waylon en Rod Stewart. Met dit indrukwekkende optreden werd Blended niet alleen door de vakjury tot winnaar uitgeroepen, maar wist de band ook zeer hoog te scoren bij de publieksstemmen. Blended staat als vakjury-winnaar in de Regionale Halve Finale op zaterdag 17 november a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum (Main Hall).


GRIND in Paard van Troje Den HaagGRIND in Paard van Troje Den Haag
GRIND in Paard van Troje Den HaagGRIND in Paard van Troje Den Haag

5-mans Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag wist weer een uitstekende performance neer te zetten. De volle zaal werd met schijnbaar het grootste gemak in beweging gekregen en met haar aanstekelijke enthousiasme werden op zeer goed niveau nummers gebracht van o.a. Rolling Stones, David Bowie en Deep Purple. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen staat GRIND als publiekswinnaar in de Regionale Halve Finale die op zondag 11 november plaatsvindt in Muziekcentrum LVC in Leiden.


Pene Corrida in Paard van Troje Den HaagPene Corrida in Paard van Troje Den Haag
Pene Corrida in Paard van Troje Den HaagPene Corrida in Paard van Troje Den Haag

Met een spectaculaire show van een half uur maakte 7-mans Party, Power Rock coverband Pene Corrida uit Rotterdam een onvergetelijke indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met eigen interpretaties van nummers van o.a. Bruno Mars, Adèle en The White Stripes weten zij een erg hoog entertainmentgehalte te bereiken, zonder dat dit ten koste gaat van de muzikale kwaliteiten. Met zowel een hoge score bij de vakjury als bij de publieksstemmen kan Pene Corrida zeer tevreden terug kijken op haar ‘The Clash’-avontuur.


The Q in Paard van Troje Den HaagThe Q in Paard van Troje Den Haag
The Q in Paard van Troje Den HaagThe Q in Paard van Troje Den Haag

Het laatste half uur was voor Rock coverband The Q uit Leiden. Met prima uitvoeringen van repertoire van o.a. The Cult, The Police en AC/DC zorgde The Q voor een dynamische en passende afsluiting van deze spannende Kwartfinale waar het publiek wederom de grootste winnaar was met de gevarieerde en vaak verrassende performances van de deelnemende bands.

Paard van Troje Den HaagPaard van Troje Den Haag

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio USA Music Import EVANS Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
RockMuZine David Eden Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo SONOR
Koch Maxazine Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands