• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Kwartfinale Regio Zuid 2012/2013 Effenaar 07-10-2012

Golden Earring tribute Temporary Madness uit Breda wint 3e Kwartfinale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012

Classic Rock coverband Classic Breeze uit Goirle met publieksprijs naar Halve Finales Zuid Nederland

Zondag 7 oktober jl. vond in Poppodium Effenaar in Eindhoven de 3e Kwartfinale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Acht bands speelden een spannende muzikale strijd om een plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury wist 4-mans Golden Earring tribute Temporary Madness uit Breda de 1e plaats te bemachtigen en eindigde 7-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel met miniem verschil op de 2e plaats. 5-mans Classic Rock coverband Classic Breeze uit Goirle wist met een nipte meerderheid aan stemmen de publieksprijs binnen te spelen en eindigde 7-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard met twee stemmen verschil op de 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 24 coverbands van Regio Zuid Nederland die in drie Halve Finales gaan spelen om een plaats in de finale. De Halve Finales vinden in november plaats in de grote zaal van de Effenaar en in MC De Bosuil in Weert. De Regio-Finale wordt op zondag 13 januari a.s. gehouden in 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Nogasm in Effenaar EindhovenNogasm in Effenaar Eindhoven
Nogasm in Effenaar EindhovenNogasm in Effenaar Eindhoven

De aftrap van deze Kwartfinale werd verzorgd door 5-mans Rock coverband Nogasm uit Eindhoven. Met goede uitvoeringen van nummers van o.a. The Pretenders, Sass Jordan en Melissa Etheridge zette Nogasm een uitstekend optreden neer en liet horen zich in korte tijd goed te hebben ontwikkeld.


Krek in Effenaar EindhovenKrek in Effenaar Eindhoven
Krek in Effenaar EindhovenKrek in Effenaar Eindhoven

4-mans Alternatieve Rock coverband Krek uit Eindhoven wist het publiek goed te entertainen met nummers van o.a. Wolfmother, Coldplay en Arctic Monkeys. Krek wist een goede interactie op te bouwen met het publiek wat resulteerde in een goede score bij de pubieksstemmen.


Beaujacks in Effenaar EindhovenBeaujacks in Effenaar Eindhoven
Beaujacks in Effenaar EindhovenBeaujacks in Effenaar EindhovenBeaujacks in Effenaar Eindhoven

Met een gevarieerde en dynamische set wist 4-mans Classic Rock coverband Beaujacks uit Eindhoven indruk te maken bij zowel de vakjury als bij het publiek. Nummers van o.a. The Kinks, Jimi Hendrix en Rolling Stones werden met bezieling gebracht en wisten het publiek goed in beweging te krijgen.


Temporary Madness in Effenaar EindhovenTemporary Madness in Effenaar Eindhoven
Temporary Madness in Effenaar EindhovenTemporary Madness in Effenaar Eindhoven

4-mans Golden Earring tribute Temporary Madness uit Breda wist met een indrukwekkende performance de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. Muzikaal technisch klopte het allemaal en met de juiste feel en sounds werden op weergaloze wijze uitvoeringen gebracht van o.a. She Flies On Strange Wings en Twilight Zone. Ook het publiek genoot zichtbaar van de bezieling en de nauwkeurigheid waarmee dit optreden werd neergezet. Temporary Madness plaatste zich met deze overwinning bij de beste en populairste coverbands van Zuid Nederland en staat in de Halve Finales van deze regio die worden gehouden in de Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert.


Classic Breeze in Effenaar EindhovenClassic Breeze in Effenaar Eindhoven
Classic Breeze in Effenaar EindhovenClassic Breeze in Effenaar Eindhoven

De volle zaal van de Effenaar explodeerde bij de opkomst van 5-mans Classic Rock coverband Classic Breeze uit Goirle. Met een overtuigend optreden waarin nummers werden gebracht van o.a. Queen, Janis Joplin en Led Zeppelin wist de band met een nipte meerderheid aan stemmen de 1e plaats bij het publiek binnen te spelen. Als publiekswinnaar plaatste Classic Breeze zich voor de Halve Finales die in november plaatsvinden in de grote zaal van de Effenaar en in MC De Bosuil in Weert.


Doe Maar Net Alsof in Effenaar EindhovenDoe Maar Net Alsof in Effenaar Eindhoven
Doe Maar Net Alsof in Effenaar EindhovenDoe Maar Net Alsof in Effenaar Eindhoven

7-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard wist zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog te scoren. Met bekende hits als Is Dit Alles en 1 Nacht Alleen afgewisseld met het betere albumwerk van Doe Maar als Alles Doet Het Nog en Tijd Genoeg wist Doe Maar Net Alsof ook het publiek flink in beweging te krijgen. Dit resulteerde in een spannende strijd bij de publieksstemmen die uiteindelijk een 2e plaats opleverde waarmee zij in de Halve Finales staat van Regio Zuid Nederland.


On Solid Ground in Effenaar EindhovenOn Solid Ground in Effenaar Eindhoven
On Solid Ground in Effenaar EindhovenOn Solid Ground in Effenaar Eindhoven

Ook grote complimenten voor 5-mans Rock coverband On Solid Ground uit Asten. Met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. Green Day, Metallica en Kings of Leon scoorde de band zeer goed bij de vakjury en kan terug kijken op een geslaagde deelname aan deze ‘The Clash’-editie.


Far From Over in Effenaar EindhovenFar From Over in Effenaar Eindhoven
Far From Over in Effenaar EindhovenFar From Over in Effenaar Eindhoven

Het laatste half uur van deze Kwartfinale was voor 7-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel. Met vooral nummers waar de gemiddelde coverband zich niet zo snel aan zal wagen weet de band haar uitvoeringen tot in de kleinste details nauwkeuring uit te voeren. Nummers als School van Supertramp, Hold The Line van Toto en Another Brick In The Wall van Pink Floyd worden op indrukwekkende wijze gespeeld en zijn voor de liefhebbers een lust voor het oor. Met een 2e plaats bij de vakjury staat Far From Over bij de beste en populairste 24 coverbands van deze regio in de Halve Finales.

Effenaar EindhovenEffenaar Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine USA Music Import Festivalinfo Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency
Koch SONOR Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Ticketmaster
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Maxazine David Eden EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands