• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

4e Kwartfinale Regio Zuid 2012/2013 Gebouw-T 12-10-2012

Rock coverband Detsit uit Chaam wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012

Pretty Damn Close uit Zevenbergen met publieksprijs naar Halve Finale Regio Zuid Nederland

Vrijdag 12 oktober jl. vond in Podium Gebouw-T in Bergen op Zoom de 4e Kwartfinale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Vijf coverbands speelden om een plaats in de Halve Finales van deze regio en werden beoordeeld door een vakjury en door het publiek. 4-mans Rock coverband Detsit uit Chaam wist beslag te leggen op de 1e plaats bij de vakjury, met 6-mans Pop coverband JACUZZI uit Oosterhout op een zeer verdienstelijke 2e plaats. Bij de publieksstemmen ging de 1e prijs naar 5-mans Rock coverband Pretty Damn Close uit Zevenbergen, met 5-mans Alternatieve Rock coverband Maüt op een goede 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van Regio Zuid Nederland die in november plaatsvinden in Poppodium Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. 

Brothers In Law Band in Gebouw-T Bergen op ZoomBrothers In Law Band in Gebouw-T Bergen op Zoom
Brothers In Law Band in Gebouw-T Bergen op ZoomBrothers In Law Band in Gebouw-T Bergen op Zoom

De eerste band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock coverband Brothers In Law Band uit Bergen op Zoom. Met nummers van o.a. Pearl Jam, ZZ Top en Kings of Leon zorgde deze enthousiaste band voor een heerlijke opening van deze avond.


JACUZZI in Gebouw-T Bergen op ZoomJACUZZI in Gebouw-T Bergen op Zoom
JACUZZI in Gebouw-T Bergen op ZoomJACUZZI in Gebouw-T Bergen op Zoom

6-mans Pop coverband JACUZZI uit Oosterhout wist met repertoire van o.a. Rihanna, U2 en Tina Turner een zeer gevarieerde set neer te zetten waarmee zij het publiek goed in beweging konden brengen. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste JACUZZI zich bij de beste en populairste 24 bands van Regio Zuid Nederland en staat op zaterdag 10 november a.s. in de 1e Halve Finale in MC De Bosuil in Weert.


Detsit in Gebouw-T Bergen op ZoomDetsit in Gebouw-T Bergen op Zoom
Detsit in Gebouw-T Bergen op ZoomDetsit in Gebouw-T Bergen op Zoom

Met overtuiging, een sterke dynamiek en technisch op goed niveau wist 4-mans Rock coverband Detsit uit Chaam de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. Nummers van o.a. Anouk, David Guetta en Stereo/2pac werden zeer boeiend gebracht waarmee de band ook bij de publieksstemmen goed wist te scoren. Als vakjury-winnaar plaatste Detsit zich voor de 3e Halve Finale die wordt gehouden in Poppodium Effenaar in Eindhoven op zondag 2 december a.s.


Pretty Damn Close in Gebouw-T Bergen op ZoomPretty Damn Close in Gebouw-T Bergen op Zoom
Pretty Damn Close in Gebouw-T Bergen op ZoomPretty Damn Close in Gebouw-T Bergen op Zoom

De 4e band van deze Kwartfinale was 5-mans Rock coverband Pretty Damn Close uit Zevenbergen. Op zeer goed niveau werden nummers gebracht van o.a. Pink, Katy Perry en Anouk. Met haar goede spel en presentatie wist deze band een goede interactie op te bouwen met het publiek en scoorde een overtuigende 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar staat Pretty Damn Close bij de 24 beste en populairste coverbands van Zuid Nederland in de 3e Halve Finale op zondag 2 december in Effenaar in Eindhoven (Main Hall).


Maüt in Gebouw-T Bergen op ZoomMaüt in Gebouw-T Bergen op Zoom
Maüt in Gebouw-T Bergen op ZoomMaüt in Gebouw-T Bergen op Zoom

Het laatste half uur van deze Kwartfinale was voor de alternatieve Rock coverband Maüt uit Etten-Leur. De vijf jonge talenten brachten nummers van o.a. Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Red Hot Chili Peppers. Met een goede 2e plaats bij de publieksstemmen wist Maüt zich zeer verdiend te plaatsen voor de 2e Halve Finale van Zuid Nederland op zondag 25 november a.s. in Poppodium Effenaar in Eindhoven.

Gebouw-T Bergen op ZoomGebouw-T Bergen op Zoom 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Uw logo ook hier? David Eden Festivalinfo Podiuminfo
USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio RockMuZine
Uw logo ook hier? Koch SONOR Maxazine Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands