• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Regio Oost 2012/2013 Metropool - Main Hall 02-11-2012

MUTE uit Enschede wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012

Jhonny and the Rockers uit Slagharen met publieksprijs naar finale Regio Oost Nederland

Vrijdag 2 november jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov) de laatste Halve Finale plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Acht bands speelden de sterren van de hemel om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen dat zij een plaats verdienen in de finale van deze regio. Na een boeiende muzikale avond werd uiteindelijk 5-mans Allround coverband MUTE uit Enschede door de vakjury uitgeroepen tot beste van deze Halve Finale. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats naar 7-mans Rock and Roll coverband Jhonny and the Rockers uit Slagharen. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars plaatste 4-mans Rock coverband Pulse uit Doetinchem zich als Runner-Up bij de 9 beste en populairste coverbands van Regio Oost Nederland. Zij spelen in de Regio-Finale op zaterdag 22 december a.s. ook in de Metropool in Hengelo om de Awards van de beste en populairste coverband van Oost Nederland. De winnaars plaatsen zich hiermee voor de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart 2013 worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. Hier ontmoeten de winnaars van alle regio’s in de Benelux elkaar en spelen voor een plaats in de uiteindelijke BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’ winnen de hoofdprijzen: een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Porcupine Tree-bute in Metropool HengeloPorcupine Tree-bute in Metropool Hengelo
Porcupine Tree-bute in Metropool HengeloPorcupine Tree-bute in Metropool Hengelo

De eerste band die het schitterende podium van Metropool mocht bemannen was 5-mans Porcupine Tree tribute Porcupine Tree-bute uit Groesbeek. Met een sterk optreden waarin nummers gebracht werden als Open Car, Harmony Korine en Fear Of A Blanket wist de band een goede score te behalen bij de vakjury.


Lazy Daisy in Metropool HengeloLazy Daisy in Metropool Hengelo
Lazy Daisy in Metropool HengeloLazy Daisy in Metropool Hengelo

Muzikaal technisch op zeer goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte bracht 3-mans Classic Rock coverband Lazy Daisy uit Ommen nummers van o.a. Jimi Hendrix, The Beatles en Led Zeppelin. Ondanks de minimale bezetting weet Lazy Daisy een volle sound neer te zetten en weten alle drie de muzikanten optimaal gebruik te maken van de muzikale ruimte.


Kisjeskearls in Metropool HengeloKisjeskearls in Metropool Hengelo
Kisjeskearls in Metropool HengeloKisjeskearls in Metropool Hengelo

Een band die er elke keer weer een feest van weet te maken is 4-mans Normaal tribute Kisjeskearls uit Slagharen. Met volledige overgave worden nummers gebracht als Alie, Hendrik Haverkamp (inclusief special guest Hendrik Haverkamp) en natuurlijk de climax van haar optreden: Høken.


Blue Sunday Live in Metropool HengeloBlue Sunday Live in Metropool Hengelo
Blue Sunday Live in Metropool HengeloBlue Sunday Live in Metropool Hengelo

6-mans Rock coverband Blue Sunday Live uit Goor wist de strijd om de publieksstemmen extra spannend te maken. Met repertoire van o.a. De Dijk, Kane en Coldplay kreeg de jonge band de handen bij het publiek goed op elkaar en eindigde op een zeer verdienstelijke 3e plaats bij de publieksstemmen met slechts 3 stemmen verschil met de publiekswinnaar.


MUTE in Metropool HengeloMUTE in Metropool Hengelo
MUTE in Metropool HengeloMUTE in Metropool Hengelo

De vijfde band van deze 3e Halve Finale was de uiteindelijke vakjury-winnaar: 5-mans Allround coverband MUTE uit Enschede. Onder leiding van een excellerende leadzangeres wisten de vier jonge muzikanten een ijzersterke performance neer te zetten. Nummers van o.a. Anouk, Anastacia en Pixie Lott gaven de individuele bandleden de ruimte om te laten horen wat ze in huis hebben en daar werd ook goed gebruik van gemaakt. Ook in de presentatie wist MUTE van begin tot eind te boeien. Met deze overwinning bij de vakjury staat MUTE op zaterdag 22 december a.s. in de Regio-Finale van Oost Nederland in Metropool Hengelo (Main Hall) waar totaal negen bands spelen om een plaats in de BENELUX Semi-Finals in Paard van Troje waar de beste en populairste 18 bands van de Benelux de muzikale strijd met elkaar aan gaan voor een plaats in de Grand Finale in 013 Tilburg. Tijdens de Regio-Finale op zaterdag 22 december wordt van alle finalisten het beste nummer een single gemaakt voor ‘The Clash Hitlijst’. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radiostations in de Benelux.


Jhonny and the Rockers in Metropool HengeloJhonny and the Rockers in Metropool Hengelo
Jhonny and the Rockers in Metropool HengeloJhonny and the Rockers in Metropool Hengelo

7-mans Rock and Roll coverband Jhonny and the Rockers uit Slagharen wist met een dynamisch optreden de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Nummers van o.a. Janis Joplin, Grand Funk Railroad en Tina Turner werden met volle overgave gespeeld en zorgden voor een goede interactie met het publiek. Dit resulteerde in een meerderheid aan publieksstemmen waardoor Jhonny and the Rockers een plaats veroverde in de Regio-Finale bij de laatste negen bands van deze regio. Deze finale wordt gehouden op zaterdag 22 december a.s. in Metropool Hengelo (Main Hall).


Pulse in Metropool HengeloPulse in Metropool Hengelo
Pulse in Metropool HengeloPulse in Metropool Hengelo

Met 4-mans Rock coverband Pulse uit Doetinchem stond de uiteindelijke Runner-Up op het podium. Door in beide categorieën samen het hoogste te eindigen na de twee winnaars staat Pulse overtuigend in de finale van Regio Oost Nederland. Met nummers van o.a. Oasis, Foo Fighters en Stereophonics maakte Pulse veel indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek en staat op zaterdag 22 december bij de laatste negen bands van deze regio.


Morphine & Chocolate in Metropool HengeloMorphine & Chocolate in Metropool Hengelo
Morphine & Chocolate in Metropool HengeloMorphine & Chocolate in Metropool Hengelo

Het laatste half uur van deze Halve Finale was voor 5-mans Soul, Funk and Pop coverband Morphine & Chocolate uit Varsseveld. Met een heerlijke feel en technisch op hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Maroon 5, Bill Withers en Jill Scott. Morphine & Chocolate eindigde uiteindelijk met een hoge score bij de vakjury en kan zeer tevreden terug kijken op haar deelname aan deze The Clash-editie.

Metropool HengeloMetropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Maxazine
Koch David Eden Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Ticketmaster
Sound Vision Studio RockMuZine EVANS USA Music Import SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands