• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Regio Zuid 2012/2013 MC De Bosuil 10-11-2012

Classic Rock coverband Classic Breeze uit Breda/Goirle wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012

Pop/Rock coverband In the Pocket uit Heerlen publiekswinnaar in MC De Bosuil

Zaterdag 10 november jl. vond in MC De Bosuil in Weert de 1e Halve Finale plaats voor Regio Zuid Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Onder begeleiding van een enthousiast publiek gingen zes bands de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de Regio-Finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 5-mans Classic Rock coverband Classic Breeze uit Breda/Goirle werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen en bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 6-mans Pop/Rock coverband In the Pocket uit Heerlen. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren gaat 7-mans The Black Crowes tribute Croweology uit Vaals samen met de twee winnaars als Runner-Up naar de Regio Finale die op zondag 13 januari a.s. plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Tijdens deze finale worden Broadcast beeld- en geluidregistraties gemaakt en krijgen alle bands van hun beste nummer een live-single voor ‘The Clash Hitlijst’. De Top 10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux. De winnaars van de finale ontvangen naast de Awards voor de beste en populairste coverband van Regio Zuid Nederland ook een videoclip bij hun single. Ook plaatsen de winnaars zich voor de BENELUX Semi-Finals in Paard van Troje in Den Haag waar alle regionale winnaars tegen elkaar uitkomen en strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale.

Magic Bus in De Bosuil WeertMagic Bus in De Bosuil Weert
Magic Bus in De Bosuil WeertMagic Bus in De Bosuil Weert

Het eerste half uur van deze Halve Finale was voor 4-mans The Who tribute Magic Bus uit Parkstad. Met klassiekers als Substitute, Won’t Get Fooled Again en Happy Jack bracht Magic Bus een uitstekende eerbetoon aan haar Britse muzikale helden.


Croweology in De Bosuil WeertCroweology in De Bosuil Weert
Croweology in De Bosuil WeertCroweology in De Bosuil Weert

7-mans The Black Crowes tribute Croweology uit Vaals wist wederom te imponeren met prachtige uitvoeringen van o.a. Hard To Handle, Remedy en She Talks To Angels. Deze jonge samenstelling groeit steeds meer naar elkaar toe en weet haar individuele kwaliteiten steeds meer samen te smelten tot een absolute topband. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren plaatste Croweology zich als Runner-Up voor de Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg.


Classic Breeze in De Bosuil WeertClassic Breeze in De Bosuil Weert
Classic Breeze in De Bosuil WeertClassic Breeze in De Bosuil Weert

Het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd gebracht door 5-mans Classic Rock coverband Classic Breeze uit Breda/Goirle. Technisch werd er op zeer hoog niveau gespeeld en ook in de podiumpresentatie weet deze band vanaf de eerste tonen enorm te boeien. Met uitvoeringen van nummers van o.a. Janis Joplin, AC/DC en Deep Purple wist Classic Breeze de boeiende strijd bij de vakjury in haar voordeel te beslissen. Als vakjury-winnaar gaat deze topband naar de Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in Poppodium 013 in Tilburg.


JACUZZI in De Bosuil WeertJACUZZI in De Bosuil Weert
JACUZZI in De Bosuil WeertJACUZZI in De Bosuil Weert

De vierde band van deze Halve Finale was 6-mans Pop, Rock coverband JACUZZI uit Oosterhout. Met uitstekende uitvoeringen van repertoire van o.a. Anouk, Rihanna en John Hiatt wist JACUZZI zowel bij de vakjury als bij het publiek een sterke indruk achter te laten.


S.W.A.T. in De Bosuil WeertS.W.A.T. in De Bosuil Weert
S.W.A.T. in De Bosuil WeertS.W.A.T. in De Bosuil Weert

5-mans Rock coverband S.W.A.T. uit Maasbracht zorgde voor een dynamisch half uur met nummers van o.a. The Cult, Wolfmother en Bon Jovi.


In the Pocket in De Bosuil WeertIn the Pocket in De Bosuil Weert
In the Pocket in De Bosuil WeertIn the Pocket in De Bosuil Weert

De laatste band van deze Halve Finale was 6-mans Pop, Rock coverband In the Pocket uit Heerlen. Met bezieling werden nummers gespeeld van o.a. David Bowie, Foo Fighters en Supertramp. Met een kleine meerderheid aan publieksstemmen gaat In the Pocket als publiekswinnaar naar de Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg.

De Bosuil WeertDe Bosuil Weert

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch SONOR David Eden USA Music Import Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency Maxazine Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier?
Podiuminfo RockMuZine Festivalinfo Uw logo ook hier? EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands