• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Regio West 2012/2013 Paard van Troje - Main Hall 11-11-2012

Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012

Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar wint publieksprijs in Paard van Troje Den Haag

Zondag 12 november jl. vond in Paard van Troje de 2e Halve Finale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Negen bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury werd 5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem tot winnaar uitgeroepen en de 1e plaats bij de publieksstemmen ging naar 5-mans Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar. De band die in beide categorieën het hoogste scoorde na de twee winnaars (Runner-Up) was 6-mans Blues Rock coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk. Deze drie bands plaatsten zich hiermee voor de Regio Finale van West Nederland die op zaterdag 8 december a.s. plaatsvindt in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Hier strijden de negen finalisten om de Awards voor de ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband van deze regio. Alle finalisten worden beloond met een live single van hun beste nummer tijdens deze finale en komen hiermee in ‘The Clash Hitlijst’. Op deze interactieve hitlijst kan men dagelijks gratis stemmen en de Top 10 wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux. De winnaars van deze finale krijgen hier ook een videoclip bij.

The Bump City Big Boys in Paard van Troje Den HaagThe Bump City Big Boys in Paard van Troje Den Haag
The Bump City Big Boys in Paard van Troje Den HaagThe Bump City Big Boys in Paard van Troje Den Haag

Het eerste half uur van deze 2e Halve Finale van Regio West Nederland was voor 10-mans Tower of Power tribute The Bump City Big Boys uit Rotterdam. Met sterke uitvoeringen van o.a. I Got To Groove, Diggin’ On James Brown en Soul With A Capital S streed de band vooral bij de vakjury om een plaats in de finale.


Dr. Jekyll & Mr. Hyde in Paard van Troje Den HaagDr. Jekyll & Mr. Hyde in Paard van Troje Den Haag
Dr. Jekyll & Mr. Hyde in Paard van Troje Den HaagDr. Jekyll & Mr. Hyde in Paard van Troje Den Haag

Met een enorme passie en muzikaal zeer boeiend wist 6-mans Blues Rock coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk zowel bij de vakjury als bij het publiek veel indruk te maken en hoog te scoren. Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Low Down and Dirty van Poppa Chubby, Sympathy For The Devil van The Rolling Stones en With A Little Help From My Friends van Joe Cocker speelde de band zich als Runner-Up naar de finale van Regio West Nederland die op zaterdag 8 december plaatsvindt in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Hier spelen de negen beste en populairste coverbands van deze regio om de ‘Vakjury Award’ en de ‘Public’s Favourite Award’.


Southern Train in Paard van Troje Den HaagSouthern Train in Paard van Troje Den Haag
Southern Train in Paard van Troje Den HaagSouthern Train in Paard van Troje Den Haag

Niet alleen muzikaal technisch was het indrukwekkend, maar ook in de podiumpresentatie wist 5-mans Lynyrd Skynyrd tribute Southern Train uit Haarlem zichzelf weer te overtreffen en werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van deze Halve Finale. Uitvoeringen van nummers als o.a. Simple Man, Sweet Home Alabama en Free Bird wisten niet alleen de vakjury te imponeren, maar ook bij het publiek wist de band zeer goed te scoren. De dynamiek, de sounds, de technische uitvoeringen en de energie die Southern Train in haar spel weet te leggen zijn van een zeer hoog niveau. Als vakjury-winnaar staat deze topband bij de beste negen bands van deze regio in de finale op zaterdag 8 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.


Infloyd in Paard van Troje Den HaagInfloyd in Paard van Troje Den Haag
Infloyd in Paard van Troje Den HaagInfloyd in Paard van Troje Den Haag

Ook een band die het vooral bij de vakjury spannend zou gaan maken was 8-mans Pink Floyd tribute Infloyd uit Katwijk. Met uitgekiende sounds en hoogwaardige uitvoeringen van nummers als o.a. Comfortably Numb, Another Brick In The Wall en Run Like Hell scoorde de band zeer goed bij de vakjury en wist ook het publiek enorm te boeien. Voor de liefhebbers van Pink Floyd een aanrader.


PLeF in Paard van Troje Den HaagPLeF in Paard van Troje Den Haag
PLeF in Paard van Troje Den HaagPLeF in Paard van Troje Den Haag

6-mans Pop coverband PLeF uit Maarssen wist ook een boeiend optreden neer te zetten met repertoire van o.a. Lily Allen, Prince en Bløf. De eerste helft van haar optreden speelden zij als Akoestisch trio en de laatste 3 nummers als Bløf tribute.


Habes! in Paard van Troje Den HaagHabes! in Paard van Troje Den Haag
Habes! in Paard van Troje Den HaagHabes! in Paard van Troje Den Haag

De zesde band van deze Halve Finale was 8-mans Allround coverband Habes! uit Leiden. Met nummers van o.a. 4 Non Blondes, Marco Borsato en Kings of Leon maakte Habes! er ook een boeiend optreden van.


Mama's Marmalade in Paard van Troje Den HaagMama's Marmalade in Paard van Troje Den Haag
Mama's Marmalade in Paard van Troje Den HaagMama's Marmalade in Paard van Troje Den Haag

5-mans Pop, Rock coverband Mama’s Marmalade uit Den Haag zorgde zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen voor een spannend wedstrijdverloop. Met nummers van o.a. The Dandy Warholes, Nena en Mika liet de band horen zowel instrumentaal als vocaal op zeer hoog niveau te zitten. Voeg daarbij een dynamische podiumpresentatie en je weet dat een avond met Mama’s Marmalade helemaal goed komt.


Vanhetbalkon in Paard van Troje Den HaagVanhetbalkon in Paard van Troje Den Haag
Vanhetbalkon in Paard van Troje Den HaagVanhetbalkon in Paard van Troje Den Haag

Met veel beleving en interactie wist Dance/Rock coverband Vanhetbalkon uit Roelofarendsveen binnen no-time het publiek flink in beweging te krijgen. Nummers van o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Faithless en Prodigy werden met sterke eigen interpretaties uitgevoerd en zorgden voor een dynamisch half uur. Vanhetbalkon wist van haar laatste optreden in deze samenstelling een waardig afscheidsconcert te maken.


GRIND in Paard van Troje Den HaagGRIND in Paard van Troje Den Haag
GRIND in Paard van Troje Den HaagGRIND in Paard van Troje Den Haag

De laatste band van deze Halve Finale was Classic Rock coverband GRIND uit Den Haag/Wassenaar. Met veel bezieling en op goed niveau weten de vijf mannen elke ronde binnen no-time het publiek in beweging te krijgen. Deze keer met goede uitvoeringen van o.a. Stil In Mij van Van Dik Hout, She’s Not There van Santana en een dynamische uitvoering van Rapper’s Delight van The Sugar Hill Gang. Vooral dit laatste nummer bracht een enorme interactie met het enthousiaste publiek tot stand. GRIND wist uiteindelijk de meeste publieksstemmen binnen te spelen en staat daarmee zeer verdiend als publiekswinnaar in de finale van Regio West Nederland.

Paard van Troje Den HaagPaard van Troje Den Haag

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Koch Uw logo ook hier? Maxazine EVANS
Sound Vision Studio Podiuminfo SONOR Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Uw logo ook hier? RockMuZine Festivalinfo David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands