• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Regio West 2012/2013 Podium de Vorstin 17-11-2012

Blues/Soul coverband Kiki Blues uit Baarn wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition

Rock coverband Starred uit Utrecht met publieksprijs naar finale in Boerderij Zoetermeer

Party coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam als Runner-Up naar eindstrijd Regio West Nederland

Op zaterdag 17 november jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de laatste Halve Finale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Acht bands haalden alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen dat zij in de finale horen te staan. Bij de vakjury ging de overwinning uiteindelijk naar 7-mans Blues/Soul coverband Kiki Blues uit Baarn en wist 6-mans Rock coverband Starred uit Utrecht de publieksprijs binnen te spelen. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren na de twee winnaars gaat 9-mans Party coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam als Runner-Up door naar de finale die op zaterdag 8 december wordt gehouden in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.

Pigs in Space in Podium de Vorstin HilversumPigs in Space in Podium de Vorstin Hilversum
Pigs in Space in Podium de Vorstin HilversumPigs in Space in Podium de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze 3e Halve Finale van Regio West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) werd verzorgd door 3-mans Progessive Rock coverband Pigs in Space uit Amsterdam. Met nummers van o.a. Queens of the Stone Age, Soundgarden en Wolfmother zorgden de drie muzikale vrienden voor een uitstekende opening.


The Red Maddies in Podium de Vorstin HilversumThe Red Maddies in Podium de Vorstin Hilversum
The Red Maddies in Podium de Vorstin HilversumThe Red Maddies in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Rock coverband The Red Maddies uit Aalsmeer speelden een set met nummers van o.a. Anouk, Skunk Anansie en Beth Hart. Met een uitstekende drive en podiumperformance wist The Red Maddies sterk te scoren bij de publieksstemmen en kunnen terug kijken op een prima deelname aan deze The Clash-editie waarin ze zich in korte tijd hebben ontwikkeld naar een goed niveau. Complimenten.


De Wet in Podium de Vorstin HilversumDe Wet in Podium de Vorstin Hilversum
De Wet in Podium de Vorstin HilversumDe Wet in Podium de Vorstin Hilversum

Met zeer boeiende interpretaties van nummers als o.a. Eruption van Van Halen, Beat It van Michael Jackson en Voodoo Chile van Jimi Hendrix verwerkt in een bijna onafgebroken medley nam 3-mans Rock coverband De Wet het publiek mee in een reis door de tijd van de Classic Rock en Blues. Niet alleen wist De Wet hoog te scoren bij de vakjury maar ook het enthousiaste publiek liet horen de drie podiumbeesten goed te kunnen waarderen.


Flower Cult in Podium de Vorstin in HilversumFlower Cult in Podium de Vorstin in Hilversum
Flower Cult in Podium de Vorstin in HilversumFlower Cult in Podium de Vorstin in Hilversum

De vierde band van deze avond was 5-mans The Cult tribute Flower Cult uit Den Haag. In een zeer dynamische show brachten zij nummers als o.a. Rain, Edie en natuurlijk de klassieker She Sells Sanctuary die deze band ook op onnavolgbare wijze weet te brengen. Flower Cult wist zowel bij de vakjury als bij het publiek de muzikale strijd lang spannend te houden.


Kiki Blues in Podium de Vorstin in HilversumKiki Blues in Podium de Vorstin in Hilversum
Kiki Blues in Podium de Vorstin in HilversumKiki Blues in Podium de Vorstin in Hilversum

Het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale zat hem achteraf gezien in het half uur van 7-mans Blues, Soul coverband Kiki Blues uit Baarn. Wat een vocale hoogstandjes weet deze zangeres neer te zetten en dat niet met de makkelijkste nummers. Met o.a. Piece Of My Heart van Janis Joplin, I’m A Real Woman van Sharrie Williams en een zeer eigen dynamische uitvoering van Joss Stone’s Right To Be Wrong weet Kiki Blues het publiek zowel ademloos stil te krijgen, alsook de zaal compleet uit haar dak te laten gaan. Ook complimenten voor de vier muzikanten en de twee backingvocalisten die de leadzangeres ook alle ruimte geven om te excelleren en haar extra ondersteunen daar waar het enigszins kan. Met een overtuigende 1e plaats bij de vakjury en een zeer hoge score bij de publieksstemmen gaat Kiki Blues als vakjury-winnaar naar de Regio-Finale op zaterdag 8 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Van het beste nummer in deze finale wordt een live single geproduceerd die vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan waar men dagelijks gratis op kan stemmen via deze website. De Top 10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radiostations in de Benelux. De winnaars van de Regio-Finale krijgen ook een videoclip bij hun single.


Mag Het Wat Zachter in Podium de Vorstin in HilversumMag Het Wat Zachter in Podium de Vorstin in Hilversum
Mag Het Wat Zachter in Podium de Vorstin in HilversumMag Het Wat Zachter in Podium de Vorstin in Hilversum

9-mans Party coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam wist zichzelf wederom te overtreffen met een dynamische performance waarmee ze binnen no-time de hele zaal aan het swingen hadden. Ook werd daar waar enigszins kon uit volle borst mee gezongen met nummers van o.a. Duffy, Will and The People en Liquido. Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist Mag Het Wat Zachter zeer goed te scoren en staat als Runner-Up zeer verdiend in de Regio-Finale op zaterdag 8 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Zullen de negen Rotterdammers er hier weer in slagen om het dak eraf te spelen? We gaan het beleven!!!


Starred in Podium de Vorstin in HilversumStarred in Podium de Vorstin in Hilversum
Starred in Podium de Vorstin in HilversumStarred in Podium de Vorstin in Hilversum

Een perfect voorbeeld van hoe een band zich in korte tijd kan ontwikkelen naar een zeer goed niveau was 6-mans Rock coverband Starred uit Utrecht. Met volle overgave bracht de band boeiende interpretaties van o.a. Telephone van Lady Gaga, History Repeating van Shirley Bassey/Propellorheads en één van de muzikale hoogtepunten van deze avond en dynamische en boeiende uitvoering van Feel The Love van Rudimental. Niet alleen de vakjury was onder de indruk, maar nog meer beloonde het publiek Starred met een meerderheid aan stemmen. Als publiekswinnaar staat deze Utrechtse groeibriljant zeer verdiend in de Regio-Finale bij de beste en populairste negen coverbands van deze regio.


Waterproof Shampoo in Podium de Vorstin in HilversumWaterproof Shampoo in Podium de Vorstin in Hilversum
Waterproof Shampoo in Podium de Vorstin in HilversumWaterproof Shampoo in Podium de Vorstin in Hilversum

Het laatste half uur was voor 5-mans Rock coverband Waterproof Shampoo uit Bodegraven. Op hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Triggerfinger, Lenny Kravitz en Kane en ook Waterproof Shampoo wist het publiek goed in beweging te krijgen. Muzikaal een sterke band met ook een hoog entertainmentgehalte.

Podium de Vorstin in HilversumPodium de Vorstin in Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Sound Vision Studio Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency David Eden
Podiuminfo Ticketmaster Uw logo ook hier? RockMuZine SONOR
EVANS Koch Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands