• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Oost Nederland 2012/2013 Metropool - Main Hall 22-12-2012

Pop coverband That’s What She Said uit Zwolle wint finale Regio Oost Nederland in The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband Lakesiders uit Apeldoorn met publieksprijs naar BENELUX Semi-Finals in Paard van Troje in Den Haag

Zaterdag 22 december jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo de spannende finale plaats van Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Negen bands streden om de regionale Awards voor de beste en populairste coverband en daarmee ook een plaats in de BENELUX Semi-Finals waar alle regionale winnaars elkaar ontmoeten. In deze Regio-Finale werden de bands ook weer beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Pop coverband That’s What She Said uit Zwolle, met een 2e plaats voor 5-mans Rock coverband MUTE! uit Enschede. Bij de publieksstemmen ging de 1e prijs naar 4-mans Classic Rock coverband Lakesiders uit Apeldoorn en op de tweede plaats 7-mans Rock and Roll coverband Jhonny and the Rockers uit Slagharen. Deze vier bands vertegenwoordigen Regio Oost Nederland (Gelderland, Overijssel en Drenthe) tijdens de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. plaatsvinden in het gerenommeerde Poppodium Paard van Troje in Den Haag. Hier gaan in totaal 18 bands de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de grote finale die op 27 april 2013 wordt gehouden in 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

ClubSoda in Metropool HengeloClubSoda in Metropool Hengelo
ClubSoda in Metropool HengeloClubSoda in Metropool Hengelo

De eerste band die het schitterende podium van de Metropool mocht beklimmen was 12-mans Dance Classics coverband ClubSoda uit Nijmegen. Met een spetterend optreden waarin nummers werden gebracht als o.a. Let’s Stay Together van Al Green en Could You Be Loved van Bob Marley liet de band horen ook nu weer nummers op geheel eigen wijze te kunnen interpreteren met behoud van de muzikale integriteit. ClubSoda maakte het vooral bij de vakjury een spannende strijd om de prijzen. Bassist Frans Stolzs werd uitgeroepen tot beste bassist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit The Clash-seizoen.


Stingray in Metropool HengeloStingray in Metropool Hengelo
Stingray in Metropool HengeloStingray in Metropool Hengelo

4-mans Pop, Rock coverbands Stingray uit Maas en Waal bracht in haar optreden van een half uur nummers van o.a. Jessie J, Fleetwood Mac en Miss Montreal. Ondanks de vele bandwisselingen de afgelopen periode wist Stingray toch een prima optreden neer te zetten en kunnen de vier bandleden terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.


That's What She Said in Metropool HengeloThat's What She Said in Metropool Hengelo
That's What She Said in Metropool HengeloThat's What She Said in Metropool Hengelo

Met wederom een indrukwekkend optreden wist 5-mans Pop coverband That’s What She Said de vakjury te imponeren met muzikale performance van het hoogste niveau. Deze band blinkt niet alleen muzikaal technisch uit maar weet zich ook te onderscheiden met een geraffineerde repertoirekeuze en een zeer hoog entertainmentgehalte. Nummers als o.a. Don’t Let Me Down van The Beatles, Feel Good Inc. van Gorillaz en No One Knows van Queen of the Stone Age geven aan dat deze band eigenlijk geen beperkingen heeft. Alle nummers worden door de bandleden naar zich toe getrokken en overgoten met een geheel eigen muzikaal sausje. Voeg daarbij een podiumperformance die vanaf de eerste tonen een dynamische interactie met het publiek tot stand brengt en je hebt een zeer complete en eigentijdse coverband die met een voorbeeldfunctie de toekomst in gaat. That’s What She Said gaat als vakjurywinnaar naar de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. Drummer Robin Brinkman en toetsenist Joost Niekus zijn beide uitgeroepen tot beste muzikant in hun categorie van deze finale en daarmee genomineerd voor de Individuele Awards.


Neon Mind in Metropool HengeloNeon Mind in Metropool Hengelo
Neon Mind in Metropool HengeloNeon Mind in Metropool Hengelo

De vierde band van deze finale was 4-mans Pop coverband Neon Mind uit Azewijn. Heerlijke subtiele uitvoeringen van nummers als o.a. Multiply van Jamie Lidell, Ain’t No Sunshine van Bill Withers en Sweeter van Gavin DeGraw wisten zowel de vakjury als het publiek een boeiend half uur te bezorgen.


Lakesiders in Metropool HengeloLakesiders in Metropool Hengelo
Lakesiders in Metropool HengeloLakesiders in Metropool Hengelo

Wat een genot was het weer om de 4 mannen van Classic Rock coverband Lakesiders op het podium te zien schitteren. Met de passie en het plezier waarmee deze goede muzikanten het publiek elk optreden weer weten te boeien speelden ze zich naar uiteindelijk een eerste plaats bij de publieksstemmen. Sterke uitvoeringen van o.a. Still Got The Blues van Gary Moore, Woman From Tokyo van Deep Purple en Comfortably Numb van Pink Floyd wisten ook bij de vakjury een hoge score te bereiken. Als publiekswinnaar van deze Regio-Finale staat Lakesiders bij de laatste 18 bands in deze The Clash-editie die verdeeld over twee BENELUX Semi-Finals in Paard van Troje in Den Haag gaan uitmaken wie er op 27 april 2013 in de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg mogen spelen om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’.


5foot4 in Metropool Hengelo5foot4 in Metropool Hengelo
5foot4 in Metropool Hengelo5foot4 in Metropool Hengelo

5-mans Power Rock coverband 5foot4 liet ook weer horen dat de kwaliteit binnen de band zeer hoog is. Met nummers als o.a. Joker And The Thief van Wolfmother, New Born van Muse en Toxicity van System of a Down zorgden zij voor het stevigste half uur van deze finale.


MUTE! in Metropool HengeloMUTE! in Metropool Hengelo
MUTE! in Metropool HengeloMUTE! in Metropool Hengelo

De vijf jonge bandleden van Rock coverband MUTE! uit Enschede gaven in deze Regio-Finale een performance die het vorige optreden nu ook weer wist te overtreffen. Met boeiende uitvoeringen van o.a. Mama Do van Pixie Lott, The Dark van Anouk en de prachtige ballad No Surrender van Kane wist de jongste band van deze finale een uitstekende 2e plaats te scoren bij de vakjury. Hiermee speelde MUTE! zich bij de laatste 18 coverbands die in de BENELUX Semi-Finals in Paard van Troje in Den Haag gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg waar de hoofdprijzen worden vergeven: een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Leadzangeres Wieke Bijleveld werd uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de grote finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Jhonny and the Rockers in Metropool HengeloJhonny and the Rockers in Metropool Hengelo
Jhonny and the Rockers in Metropool HengeloJhonny and the Rockers in Metropool Hengelo

Ook een band die zich op een goede manier blijft door ontwikkelen is 7-mans Rock and Roll coverband Jhonny and the Rockers uit Slagharen. Zowel muzikaal als ook in de podiumpresentatie groeit deze band naar een zeer goed niveau. Met haar sterke repertoirekeuze en enthousiaste podiumpresentatie weet Jhonny and the Rockers het publiek elke keer weer goed te bespelen. De manier waarop bijvoorbeeld Burning Love van Elvis Presley, Bobby McGee van Janis Joplin en Honky Tonk Woman van The Rolling Stones op energieke wijze de zaal in worden gespeeld, maakt het voor het publiek ook onmogelijk om er niet in mee te gaan. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste ook Jhonny and the Rockers zich voor de BENELUX Semi-Finals en speelt op zaterdag 2 maart a.s. in Paard van Troje in Den Haag om een plaats in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april in 013 Tilburg.


Pulse in Metropool HengeloPulse in Metropool Hengelo
Pulse in Metropool HengeloPulse in Metropool Hengelo

De laatste band die in deze finale het podium beklom was 5-mans Rock coverband Pulse uit Doetinchem. Met dynamische uitvoeringen van o.a. Dakota van Stereophonics, Don’t Look Back In Anger van Oasis en The Pretender van Foo Fighters zorgde Pulse voor een prima afsluiting van deze finale. Leadgitarist Maarten Tijdink werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.

 Metropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine USA Music Import RockMuZine EVANS David Eden
SONOR Artists & Bands Booking Agency Koch Festivalinfo Uw logo ook hier?
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Podiuminfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands