• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Noord Nederland 2012/2013 Muziekcafé Scooter'S 11-01-2013

Allround coverband Ten Speed uit Groningen wint Finale Regio Noord Nederland

Publieksprijs voor Rock coverband Blackish uit Lemmer

Vrijdag 11 januari jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de Finale plaats voor Regio Noord Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om de Awards van de vakjuryprijs en de publieksprijs. Bij de vakjury wist 5-mans Allround coverband Ten Speed uit Groningen zich naar de 1e plaats te spelen, terwijl 5-mans Rock coverband Blackish uit Lemmer de meeste publieksstemmen wist te veroveren. Beide bands plaatsten zich hiermee als vertegenwoordigers van Friesland en Groningen voor de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. Hier spelen alle regionale winnaars verdeeld over twee halve finales tegen elkaar om een plaats in de BENELUX Grand Finale die eind april plaatsvindt in Poppodium 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars van deze finale worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Eén van de winnaars van het vorig seizoen, Rock coverband Koyle uit België, kwam afgelopen week met haar gewonnen single ‘End Of June’ binnen in de 3fm Mega Top 100.

Ocean Planet in Scooter'S LeeuwardenOcean Planet in Scooter'S Leeuwarden
Ocean Planet in Scooter'S LeeuwardenOcean Planet in Scooter'S Leeuwarden

Het eerste optreden van deze finale van Noord Nederland (Friesland en Groningen) werd verzorgt door 6-mans Classic Rock coverband Ocean Planet uit Groningen. Met uitvoeringen van nummers zoals o.a. Eye In The Sky van Alan Parsons Project, Comfortably Numb van Pink Floyd en Who Will Stop The Rain van Asia wist deze jonge formatie bij zowel de vakjury als bij het publiek goed te scoren.


Ten Speed in Scooter'S LeeuwardenTen Speed in Scooter'S Leeuwarden
Ten Speed in Scooter'S LeeuwardenTen Speed in Scooter'S Leeuwarden

Met 5-mans Allround coverband Ten Speed uit Groningen stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze finale op het podium. Muzikaal technisch op zeer goed niveau en vooral vocaal indrukwekkend werden nummers gebracht als o.a. Perfectly Lonely van John Mayer, Born This Way van Lady Gaga en Girl van Anouk. Met de 1e plaats bij de vakjury plaatste Ten Speed zich voor de BENELUX Semi-Final op zaterdag 2 maart a.s. in Paard van Troje in Den Haag. Zangeres Rianne Kleefman en Toetsenist Marc Roelaarts werden tevens uitgeroepen tot respectievelijk beste vocalist(e) en beste toetsenist van deze finale en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.

Dukes of Dance in Scooter'S LeeuwardenDukes of Dance in Scooter'S Leeuwarden
Dukes of Dance in Scooter'S LeeuwardenDukes of Dance in Scooter'S Leeuwarden 

De band die zorgde voor een spannende strijd bij de vakjury was 4-mans Dance/Rock coverband Dukes of Dance uit Dronrijp. Met veel passie en energie brachten de vier podiumbeesten eigen interpretaties van Dance-hits als o.a. Pump Up The Jam van Technotronics, The Power van Snap en Cotton Eyed Joe van Rednex. Drummer Minne Jan Aartsma, bassist Peter Jansen en gitarist Oane Jansen werden uitgeroepen tot beste in hun categorieën en zijn hiermee ook genomineerd voor de Individuele Awards.


Blackish in Scooter'S LeeuwardenBlackish in Scooter'S Leeuwarden
Blackish in Scooter'S LeeuwardenBlackish in Scooter'S Leeuwarden

Het laatste half uur van deze finale was voor 5-mans Rock coverband Blackish uit Lemmer. Met uitvoeringen van o.a. Enter Sandman van Metallica, Burning Heart van Vandenberg en Fear Of The Dark van Iron Maiden speelde Blackish zich naar een zeer verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen en staat daarmee als publiekswinnaar van deze regio in de 1e BENELUX Semi-Final op zaterdag 2 maart a.s. in Paard van Troje in Den Haag.

Scooter'S LeeuwardenScooter'S Leeuwarden 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency EVANS SONOR USA Music Import Podiuminfo
Ticketmaster David Eden Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Festivalinfo
Maxazine Koch Sound Vision Studio RockMuZine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands