• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Zuid Nederland 2012/2013 013 - Main Hall 13-01-2013

Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard wint Finale Regio Zuid Nederland in The Clash of the Cover Bands

PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk wint ‘Public’s Favourite Award’

Zondag 13 januari jl. vond in Poppodium 013 Tilburg de Finale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Negen bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om de Awards van de vakjuryprijs en de publieksprijs. Bij de vakjury wist 9-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard zich naar de 1e plaats te spelen en eindigde Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel op de 2e plaats. In de spannende strijd om de publieksstemmen wist 5-mans PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk uiteindelijk de Public’s Favourite Award in de wacht te slepen met een sterke 2e plaats voor Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek. Deze vier bands plaatsten zich hiermee als vertegenwoordigers van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland voor de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. Hier spelen alle regionale winnaars verdeeld over twee halve finales tegen elkaar om een plaats in de BENELUX Grand Finale die eind april plaatsvindt in Poppodium 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars van deze finale worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Eén van de winnaars van het vorig seizoen, Rock coverband Koyle uit België, kwam afgelopen week met haar gewonnen single ‘End Of June’ binnen in de 3fm Mega Top 100.

Croweology in 013 TilburgCroweology in 013 Tilburg
Croweology in 013 TilburgCroweology in 013 Tilburg

De aftrap van de finale werd verricht door 8-mans The Black Crowes tribute Croweology uit Vaals. Met prachtige meeslepende uitvoeringen van o.a. Jealous Again, Sting Me en het zeer gevoelige She Talks To Angels scoorde de band zeer goed bij de vakjury en legde de lat zeer hoog voor de rest van de finalisten.


In the Pocket in 013 TilburgIn the Pocket in 013 Tilburg
In the Pocket in 013 TilburgIn the Pocket in 013 Tilburg

6-mans Classic Rock coverband In The Pocket uit Heerlen zette een uitstekende performance neer met nummer als o.a. Beautiful Day van U2, School van Supertramp en Smoke On The Water van Deep Purple.

 

Doe Maar Net Alsof in 013 TilburgDoe Maar Net Alsof in 013 Tilburg

In The Pocket in 013 TilburgIn The Pocket in 013 Tilburg

Het derde half uur in deze finale was voor 9-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard. Muzikaal technisch en ook in de presentatie wist de band wederom haar vorige optredens te toppen. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. 1 Nacht Alleen, Is Dit Alles en de dynamische afsluiter Smoorverliefd kreeg Doe Maar Net Alsof met schijnbaar het grootste gemak de inmiddels volgelopen 013 goed in beweging en werd er door het enthousiaste publiek goed meegezongen. Naast het hoge technische niveau van de individuele muzikanten is het opvallend hoe sterk de totale performance is. Er zitten geen zwakke schakels in deze band en de overtuiging waarmee zij het publiek weten te bereiken is indrukwekkend. In de spannende strijd bij de vakjury werd Doe Maar Net Alsof uiteindelijk uitgeroepen tot beste band van deze Regio-Finale en gaat ze als vakjury-winnaar naar de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag.


Far From Over in 013 TilburgFar From Over in 013 Tilburg
Far From Over in 013 TilburgFar From Over in 013 Tilburg

7-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel zorgde zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen voor een spannend wedstrijdverloop. Met een uitgekiende repertoirekeuze wist de band haar sterke onderdelen goed te benutten. Sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Mama van Genesis, Home Of The Brave van TOTO en de prachtige afsluiter Another Brick In The Wall van Pink Floyd lieten een uitstekende indruk achter bij zowel vakjury als publiek. Gitarist Jeroen Leenen werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Lipstick Junkie in 013 TilburgLipstick Junkie in 013 Tilburg
Lipstick Junkie in 013 TilburgLipstick Junkie in 013 Tilburg

De vijfde band van deze finale was 6-mans Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel. Ook voor deze band geldt dat ze elk vorig optreden weer weet te overtreffen. Er wordt op zeer hoog niveau en met veel discipline gespeeld. De vijf muzikanten krijgen regelmatig de ruimte om te excelleren waar efficiënt gebruikt van gemaakt wordt, maar weten vooral als team een ideale fundering neer te zetten voor de leadzangeres. Zij weet elke keer weer een indrukwekkende performance neer te zetten en valt vooral op door haar zuiverheid, sterke timing en unieke stemgeluid. Nummers als o.a. Crazy Vibes van Selah Sue, Modern World van Anouk en Valerie van Amy Winehouse worden met een geheel eigen interpretatie gebracht wat zonder meer een toegevoegde waarde geeft aan het origineel. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste Lipstick Junkie zich zeer verdiend voor de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. Drummer Jules van der Heijden en bassist Willem van der Heijden werden uitgeroepen tot beste in hun categorie en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Sweet Vendetta in 013 TilburgSweet Vendetta in 013 Tilburg
Sweet Vendetta in 013 TilburgSweet Vendetta in 013 Tilburg

5-mans PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk wist ook in deze finale weer in beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, mee te dingen in de strijd om de overwinning. Buiten de hoogstaande muzikaal technische prestaties weet de band een enorme passie en energie te brengen waarin zij het gehele publiek en de vakjury elke keer weer weten te imponeren. Dit keer werden nummers gebracht als o.a. Kickstart My Heart van Mötley Crue, Heaven And Hell van Dio en All We Are van Doro. Een sterke repertoirekeuze waarmee Sweet Vendetta de meeste publieksstemmen wist binnen te spelen en daarmee als Public’s Favourite in de BENELUX Semi-Finals staat die op 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. Leadzangeres Daantje Rison werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Classic Breeze in 013 TilburgClassic Breeze in 013 Tilburg
Classic Breeze in 013 TilburgClassic Breeze in 013 Tilburg

Een volgend muzikale hoogtepunt werd gebracht door 5-mans Classic Rock coverband Classic Breeze uit Breda/Goirle. Met sterke uitvoeringen van o.a. Warpigs van Black Sabbath, I’d Rather Go Blind in de versie van Beth Hart en de fantastische afsluiter Get Down Get With It van Slade wist Classic Breeze zeer goed te scoren bij de publieksstemmen en kan zeer tevreden terug kijken op een geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.


Loedder in 013 TilburgLoedder in 013 Tilburg
Loedder in 013 TilburgLoedder in 013 Tilburg

De achtste band van deze Regio-Finale was de derde Limburgse band: 6-mans Allround coverband Loedder uit Kerkrade. Met indrukwekkende uitvoeringen van nummers als o.a. Zij Gelooft In Mij van Andre Hazes, Where The Streets Have No Name van U2 en het interactieve Narcotic van Liquido wist Loedder de zaal goed in beweging te krijgen. Toetsenist René Reuscher werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.


Charm in 013 TilburgCharm in 013 Tilburg
Charm in 013 TilburgCharm in 013 Tilburg

De vijf jonge helden en heldinnen van Rock coverband Charm zorgden voor een prachtige afsluiting van deze finale. Met veel passie en energie speelde de band zich met nummers als o.a. Weak van Skunk Anansie, What’s Up van 4 Non Blondes en Are You Gonna Be My Girl naar een zeer verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen. Met haar dynamische performance en vaak vocaal zeer sterke uithalen wist vooral de leadzangeres het publiek te raken. Binnen de kortste keren ontstond er een chemie tussen de band en het publiek. Met dit mooie resultaat staat Charm zeer verdiend in de 2e BENELUX Semi-Final op zaterdag 9 maart a.s. in Paard van Troje in Den Haag.

013 Tilburg013 Tilburg
013 Tilburg013 Tilburg
013 Tilburg013 Tilburg
013 Tilburg 
Foto's: Ron van Varik (www.popfotograaf.nl)

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Ticketmaster Koch EVANS Sound Vision Studio
Maxazine David Eden RockMuZine Festivalinfo Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands