• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2013 Musicon 15-02-2013

Allround coverband The Smart uit Brielle wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013’

Pop/Rock coverband All Recovered uit Katwijk met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Vrijdag 15 februari jl. vond in Muziekcentrum Musicon in Den Haag de aftrap plaats van het 10e seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands’. Met deze 1e voorronde voor Regio West Nederland begint een nieuwe zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. In Musicon streden drie bands voor een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury wist 5-mans Allround coverband The Smart uit Brielle de overwinning binnen te spelen. Het publiek koos voor 4-mans Pop/Rock coverband All Recovered uit Katwijk. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales van West Nederland die o.a. plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag, P60 in Amstelveen en P3 in Purmerend. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

The Smart in Musicon Den HaagThe Smart in Musicon Den Haag
The Smart in Musicon Den HaagThe Smart in Musicon Den Haag

De 1e band die het podium van Musicon beklom was de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze voorronde 5-mans Allround coverband The Smart uit Brielle. Op technisch zeer goed niveau werden nummers gebracht van o.a. Peter Gabriel, Pearl Jam en Bløf. The Smart plaatste zich met haar overwinning bij de beste en populairste 42 bands van Regio West Nederland die in september en oktober verdeeld over zes Kwartfinales deze muzikale clash voortzetten in o.a. Paard van Troje in Den Haag.


Abbot's Creek in Musicon Den HaagAbbot's Creek in Musicon Den Haag
Abbot's Creek in Musicon Den HaagAbbot's Creek in Musicon Den Haag

6-mans Country, Blues en Rock ’n Roll coverband Abbot’s Creek uit Schiedam wist een heerlijk optreden neer te zetten met nummers van o.a. Los Lobos, John Hiatt en Bruce Springsteen. Abbot’s Creek maakt door haar performance nog zeker kans op één van de Wild-Cards die in juli worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


All Recovered in Musicon Den HaagAll Recovered in Musicon Den Haag
All Recovered in Musicon Den HaagAll Recovered in Musicon Den Haag

De laatste band van deze selectieronde was 4-mans Pop, Rock coverband All Recovered uit Katwijk. In haar set van 45 minuten liet de band horen over een zeer breed repertoire te beschikken. Nummers van o.a. The Police, Stevie Wonder en Lady Gaga werden op goed niveau gebracht en werden ook door het publiek zeer gewaardeerd. Met uiteindelijk de meeste publieksstemmen staat All Recovered bij de beste en populairste coverbands van Regio West Nederland in de Kwartfinales die in september van start gaan.

Musicon Den HaagMusicon Den Haag

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Sound Vision Studio EVANS
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency David Eden Koch SONOR
Podiuminfo Ticketmaster RockMuZine USA Music Import Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands